konfekt

Jeg så på god orgen norge i dag der de laget julekonfekt. jeg ble skikkelig inspirert må jeg si!!! :D her er noen oppskrifter på julens snadder: ...vil du ha ett sunnere alternativ se nederst ;)

konfekt


Marsipan
1/2 kg mandler
1/2 kg melis
1/2 - 1 eggehvite
1 ts sitronsaft

Skåld mandlene. La de helst tørke noen dager. Mandlene males 2 ganger - siste gang med melis. Bland inn eggehvite/sitonsaft til en fast masse.

Punsjboller
100 g mørk kokesjokolade
2 ss mørk rom eller kaffe
noen dråper romessens
25 g mykt smør
1 eggeplomme
100 g malte mandler
100 g kakesmuler/kjekssmuler
50 g sjokoladekrymmel

Smelt sjokoladen i rom og rør inn smør og eggeplommene. Ha i malte mandler og kakesmuler. Bland godt sammen.

Form deigen til kuler og trill dem i sjokoladepynten. Sett kaldt.

Kokosboller
5 dl farin
2 dl vann

9 plater gelatin
1ss vaniljesukker

1 pl. kokesjokolade
1/2 pk. delfafett
kokosmasse

Kok opp sukker og vann. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i noen minutter. Smelt gelatinen i vannbad. Bland den smeltede gelatinen og vaniljesukker i sukkervannet. Avkjøl noe. Pisk til massen er helt stiv. Sett boller på bakepapir med skje. La dem stå i ca. 12 timer. Smelt kokesjokolade og delfafett i en skål, ha kokos i en annen skål. Dypp bollene først i sjokolade, deretter i kokos. Sett dem på papir,og la sjokoladen stivne.

Romkuler
125 gr små havregryn
50 gr smeltet margarin
75 gr sukker
25-35 gr kakao
2 ss vin (kirsebærvin e.l.)
1 ss romessens.

kokosmel

Bland alt bortsett fra kokosmel godt sammen. Sett deigen i kjøleskapet i 1 time. Rulles deretter i små kuler og kokosmasse.

Peppermyntekuler
500 g melis
1/2 ts tragantpulver (fås på apotek)
1 eggehvite
10 dråper peppermynteolje

Glasur:
1 plate kokesjokolade
50 g kokosfett

1. Sikt sammen melis og tragant. Visp eggehviten stiv og drypp i peppermynteolje. Bland eggehviten med melis og elt deigen smidig.
2. Form deigen til en pølse som deles i jevne biter og trilles til kuler.
3. Smelt sjokolade og kokosfett i vannbad. Stikk en pinne i hver kule og dypp i sjokoladeglasuren. La kulene stivne på et kaldt sted og oppbevar dem i tett glass eller boks, helst i kjøleskapet.

Fløtekarameller
50 g smør eller margarin
250 g sukker
3 dl fløte
2 dl kremfløte
1 1/2 dl sirup
100 g mandler
1 ss solje til pensling

Bland alle ingrediensene unntatt mandlene i en kjele. Kok karamellen over svak varme. Rør av og til. De er ferdig når den er så stiv at den kan rulles til en kule etter å ha dryppet et par dråper av masen i et glass kaldt vann. Ca 1 times koketid ved 100 C.

Skåld mandlene, skjær dem i strimler og rist dem i ovnen ved 100 C til de får farge. Rør mandlene inn i karamellmassen, og hell den raskt opp i en liten oljet langpanne.
Skjær opp karamellene i firkanter før massen stivner helt.
Pakk karamellene inn i papir så de ikke klister seg sammen.

Sjokoladekarameller
4 dl sukker
1 dl sirup
3/4 dl brunt sukker
3/4 dl kakao
2,5 dl fløte
1 ss vaniljesukker
1 ss smør
75 g hakkede nøtter

Bland alt unntatt smør og nøtter i en liten tykkbunnet gryte. La det småkoke til massen er seig og tykk. Hell en dråpe i kaldt vann og se om den blir stiv. Ta gryten av varmen og tilsett smør og hakkede nøtter. Helles ut på en godt smurt plate og avkjøles litt. Skjær så ut små firkanter og pakk de inn i papir.

julemarsipanweb<- marsipan med god samvittighet ;D

Én kommentar

Johnsine

29.nov.2008 kl.00:22

Heisann! Læst om dæ i Vesterålingen idag og da æ så bloggadressen din blei æ så ivrig, for det æ e ivrig på blogginga og syns det va så artig at du i tellegg va gla i matlaging og oppskrifte og sånt, så æ vart nu nysgjerrig. Uansett, det æ meint å sei va at du gjor en fantastisk figur i Top Model, og æ e superkry av å vær nordlending når man blir representert a sånne som dæ!!Stå på!Ida :)

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits