Sunn(ere) bakst :)

Blåbærmuffins

Blåbærmuffins er en klassiker! De syrlige bærene gir en fin kontrast til den søte og myke kakedeigen.
Oppskriften gir ca 18 muffins.

blåbærmuffins125 g smør
2 egg
2,5 dl melk
300 g (5 dl) hvetemel
75 g (1¼ dl) Hi-Maize usynlig fiber (kan byttes med hvetemel)
1 ss bakepulver
175 g Sukrin
185 g friske blåbær

Pynt:
brunt sukker

Smelt smøret. Bland i melk. Visp i eggene med en stålvisp. Bland rensede blåbær med noen spiseskjeer av melet slik at blåbærene er godt dekket. Bland resten av melet med bakepulver og Sukrin i en bakebolle. Ha i væsken og rør deigen raskt sammen. Vend de melete blåbærene forsiktig inn i deigen til slutt.

Ha papirformer i et muffinsbrett. Fyll deigen i formene. Strø litt Sukrin på topper av hver muffins. Stek muffinsbrettet på rist midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min, til muffinsene er gyldne. La de avkjøles litt før de forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet.

Bruk helst friske blåbær til denne oppskriften. Bruker du frosne, vil muffinsene bli mer blå i fargen.


Gulrotmuffins med All-Bran

Sunne gulrotmuffins3,5 dl (75 g) Kelloggs All-Bran
3 dl melk
1 egg
1 dl Sukrin
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 ts kanel
2,5 dl (100 g) finrevet gulrot
1 dl rosiner

Ha Kelloggs All-Bran i en bolle og hell over melken. La dette stå i ca 5 min, til All-Bran flakene har myknet noe. Pisk sammen egg og Sukrin med en gaffel. Bland hvetemel, bakepulver og krydder. Bland alt sammen til en jevn deig. Deigen blir løs, men det skal den være. Rør deretter i finrevet gulrot og rosiner til slutt.

Ha papirformer i et muffinsbrett og fordel deigen i formene. Stek på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min. Avkjøl litt i formen. Løsne muffinsene fra kanten av formen med en skarp kniv og hvelv muffinsene forsiktig ut av formen.


Selskapssjokoladekake

sjokoladekake2 egg
125 g Sukrin
1 1/2 dl soyamelk eller vanlig melk
200 g siktet speltmel eller hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
150 g smør
30 g hakkede pistasjenøtter til pynt

Smelt smøret og la det avkjøles noe. Pisk egg og Sukrin til eggedosis, og ha i melk. Bland alt det tørre, og sikt og bland det forsiktig inn i eggedosisen. Bland inn smøret til slutt.

Stekes ved 180 grader i en rund springform (24 cm) i ca 30 minutter.

Glasur:
2 dl soyafløte eller matfløte
200 g kokesjokolade

Varm opp fløten til kokepunktet i en kjele. Ta kjelen av platen. Del sjokoladen i biter og ha den i fløten. La sjokoladen ligge en stund til den har smeltet. Rør godt rund til en glatt masse. Ha halvparten inni kaken, og resten som glasur på toppen og på sidene. Lag mønster i glasuren med en gaffel. Pynt med hakkede pistasjenøtter. Settes kjølig til glasuren stivner.


Bananmuffins

Bananmuffins50 g smør
2 store, godt modne bananer, ca 250 g uten skall
150 g Sukrin
1 egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
200 g hvetemel
50 g Hi-maize usynlig fiber (kan byttes med hvetemel)

Pynt:
melisdryss

Smelt smøret og la det avkjøles noe. Mos bananene med gaffel, eller bruk en stavmikser. Rør i Sukrin, vaniljesukker, det avkjølte smøret og lett sammenpisket egg. Sikt i hvetemel, Hi-maize og bakepulver og bland deigen forsiktig sammen (rør så lite som mulig).

Sett muffinsformer utover på en stekeplate og fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Avkjøl og sikt over melis.


Stor bløtkake (langpanne)

Bløtkake smaker like godt til 17. mai som til konfirmasjonen og fødselsdagen. Her har du oppskriften på en nydelig bløtkake uten sukker. Bløtkaken blir ekstra saftig og god om den lages dagen før.

Antall porsjoner: 12

bløtkakeBunn:
6 stk. egg
150 gr Sukrin
100 gr hvetemel, siktet
50 gr Hi-maize usynlig fiber (kan byttes med hvetemel)
1 ts bakepulver

Fyll:
1 dl blåbær + Sukrin, evt. blåbærsyltetøy
1 dl bringebær + Sukrin, evt. bringebærsyltetøy
4 dl kremfløte, evt. ferdig vaniljekrem
1 ss Sukrin

Pynt:
4 dl kremfløte
1 ss Sukrin
6 dl friske eller løsfryste bringebær eller jordbær
3 dl friske eller fryste blåbær

Slik gjør du:
Ta fram en langpanne, og sett stekeovnen på 175 grader.
Visp egg og Sukrin til stiv eggedosis (ca 5 minutter). Sikt i mel og bakepulver, og bland alt lett med en slikkepott. Legg bakepapir i bunnen av langpannen, hell i røren og stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca 30 minutter.

Del sukkerbrødet i 2 eller 3 deler før det blir helt kaldt, og legg et fuktig håndkle over.  Sukkerbrødet vil antakelig få en sprøere overflate enn vanlig sukkerbrød, men har den samme gode smaken.

Før du fyller bløtkaken, bør bløtkakebunnen ?dynkes? med melk eller fruktsaft ? ellers kan den lett bli tørr. Bruk 3-4 ss på hvert lag.
Fordel sukrede blåbær over det ene kakelaget. Visp kremen til fyllet med Sukrin. Fordel halvparten av kremen jevnt over bærene. Legg på neste lag sukkerbrød og fordel lettsukrede bringebær eller jordbær over dette. Dekk bærene med krem. Legg på toppen.
Visp resten av fløten, og dekk hele kaken med krem. Pynt med friske eller løst fryste bær like før servering. Du kan også pynte med f.eks. blå druer, ananas, kiwi, fersken eller kanskje hermetiske pærer.


MangoiskremMangoiskrem

2 mango
½ liter kremfløte
3 egg
4 ss Sukrin

Skrap ut kjøttet av mangoene og mos det i en blender. Visp kremfløten til krem. Lag eggedosis av egg og Sukrin. Alt dette røres sammen og settes i fryseren. Du må røre hver time de første 4 timene. Da er det lettere å unngå krystaller. Du kan også blande inn ulike bærsorter. Best blir det hvis du bruker en litt søt frukt eller bær.
Denne oppskriften er levert av ernæringsrådgiver Karin Hvoslef.


Spennende formkake

2 egg
150 g Sukrin
150 g mykt smør
250 g eplemos
225 g hvetemel
1 ts kanel
2 ts bakepulver
150 g rosiner
75 g hasselnøtter

Pynt:
melisdryss

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn det myke smøret. Bland så i eplemosen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland med rosinene og hakkede nøtter. Bland alt sammen til du får en jevn deig.

Ha kakedeigen i en godt smurt og strødd formkakeform eller brødform som rommer 2 liter.

Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 170°C i ca 1 time.
La kaken avkjøle litt i formen før den forsiktig hvelves ut. Strø over melis.


Jordbærsmoothie

smoothieEn enkel måte å få i seg mer frukt og bær på, er å lage en smoothie. Denne smoothien både smaker godt og gjør godt, stappfull av vitaminer og antioksidanter! De prebiotiske fibrene i Hi-maize vil virke sammen med Biola og gi en dobbel effekt som gjør godt for hele fordøyelseskanalen.

Nytes som mellommåltid eller dessert.

Gir 2 porsjoner:
1,5 dl Biola naturell
1,5 dl appelsinjuice
2 ss Sukrin
100 g frosne jordbær
2 ss Hi-maize

Ha alt i en blender/hurtigmikser og la den gå i 20-30 sekunder.


Rullekake med Sukrin og Hi-maizerullekake

Her er en oppskrift på rullekake som kan nytes med god samvittighet. Den er lav på karbohydrater (4g per stykke), sukkerfri, kalorifattig og rik på fiber. Smaken er det likevel ingen ting å si på.

4 egg
100 g Sukrin
50 g hvetemel
50 g Hi-maize
1 ts bakepulver
3?4 ss sukkerfritt syltetøy
smør/olje til smøring

Fremgangsmåte:
Pisk egg og Sukrin til eggedosis i en bolle. Bland sammen mel, Hi-maize og bakepulver i en annen bolle. Rør melblandingen forsiktig inn i eggedosisen.

Ha bakepapir i en langpanne, og smør godt med olje eller smør. Fordel røren jevnt utover med en stekespade e.l, og stek i ovn ved 220°C i ca 7 minutter.
Når kaka er ferdig stekt, er det meget kort tid å gjøre resten på.

Legg et fuktet håndkle over langpannen. Snu langpannen på hodet slik at den blir liggende opp ned over håndkleet. Ta bort langpannen, og dra bakepapiret forsiktig av. Fordel syltetøy utover hele flaten, rull umiddelbart sammen til en sylinder, og stram håndkleet rundt kaken. Etter 5 minutter er kaken klar.
Oppbevar kaken godt tildekket, slik at den ikke tørker ut.


Banankake med pistasjenøtter

Dette er en enkel, men nydelig banankake med mild smak av nøtter og appelsin. Kaken inneholder yoghurt og melk, men lite olje, så den er ganske fettfattig.  En saftig og god banankake som er lett å like.

½ dl olje, f.eks rapsolje
2½ dl Sukrin
2 dl yoghurt naturell
2 dl melk
2 store egg
250 gram skrelte bananer, godt modne (ca. 3 stk)
2 ss presset appelsinsaft, eller bruk juice
2 ts vaniljesukker
2,5 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel
0,5 dl Hi-maize (kan erstattes med hvetemel)
50 gram pistasjenøtter

Bland sammen Sukrin, olje, yoghurt og melk. Tilsett egg, og rør inn presset appelsinsaft/juice. Sikt sammen vaniljesukker, bakepulver, hvetemel, Hi-maize, nøtter og bland i. Ha i most banan til slutt. (Merk at deigen skal være nokså tynn i konsistensen.)

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 1 time. Kaken skal ikke være tørr inni. Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Dryss gjerne over litt melis før servering.

Tekake Tekake med Sukrin og Hi-maize

7½ dl hvetemel (450 g)
½ dl Hi-maize (30 g)
1 dl Sukrin (90 g) + 1 ts sukker (for å hjelpe heveprosessen)
1 ts kardemomme
½ pk gjær
75 g smør + ekstra til topping
3,5 dl melk
1 egg
Rosiner, etter smak

Bruk en rund kakeform på ca 24 cm, eller en liten langpanne, ca. 35x25cm.
Oppskriften kan også dobles, og stekes i stor langpanne.

Bland sammen alt det tørre i en bolle. Smelt smøret, ha i melken og varm det til det er lunkent. Ha alt opp i bollen, og ha i egget. Rør godt, gjerne med food-prosessor. Deigen bør være klissete. La den heve i 1 time.
Hell så deigen over i bakeformen, og la den etterheve i 1½-2 timer.

Strø deretter godt med Sukrin og kanel over, og legg på tynne skiver med meierismør (bruk ostehøvel på kaldt smør). Stekes ved 180 grader i ca 25-30 minutter.


Gulrotkake

Bunn:gulrotkake uten sukker
4 egg
3 dl Sukrin
3½ dl hvetemel
½ dl Hi-maize (kan erstattes med hvetemel)
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
1 ts muskatnøtt, revet
2 ts kardemomme
1 ts ingefær
150 g smør, eller 1,5 dl rapsolje
6 dl gulrøtter, grovrevet
2 dl rosiner (kan sløyfes)

Glasur:
200 gram philadelfia light
2 dl melis eller Sukrin-melis (se tips under)
2 ts vaniljesukker

Sett stekeovnen på 180 °C.
Visp egg og Sukrin til eggedosis.
Bland sammen de tørre ingrediensene og vend dem forsiktig inn i eggedosisen. Rør inn smeltet smør/olje til sist.
Riv gulrøttene grovt, og vend dem inn i røren sammen med rosiner om du ønsker å ha det i kaken.
Smør en rund form, 22 ? 24 cm i diameter, og hell røren i. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl den på rist.

Tips: Du kan gjerne bruke Sukrin i stedet for melis i glasuren, men da må den først knuses til melis-konsistens i en blender. Ta 1 dl Sukrin i en blender, og la den stå og gå i ca 1 minutt.
Bland Sukrin-melisen med philadelfia-ost og vaniljesukker. Enklest er det å røre sammen glasuren i en food processor, men den kan også blandes for hånd.
Hell fyllet på kaken og smør det utover og gjerne ned på kantene.

Sjokoladekake med god samvittighet sukkerfri sjokoladekake

3 egg
2 dl Sukrin
1 dl hvetemel
½ dl Hi-maize (kan erstattes med hvetemel)
½ ts bakepulver
½ dl kakaopulver
2 ts vaniljesukker
¼ ts salt
3 dl (1 beger) Kesam Mager
revet skall av 1 stk. appelsin eller lime (valgfritt)
50 gr valnøtter hakket (valgfritt)

Sett stekeovnen på 200 grader.
Visp egg og Sukrin til luftig eggedosis. Bland mel med Hi-maize, bakepulver, kakaopulver, vaniljesukker og salt. Bland det forsiktig i eggedosisen. Rør inn Kesam, og evt. revet skall og hakkede nøtter. Hell røren i en smurt rund kakeform på ca. 24 cm i diameter og stek kaken i ca. 40 minutter.

Kaken smaker best avkjølt, gjerne dagen etter. Dryss gjerne melis over kaken før servering.

Tips: Server sjokoladekaken med halvblandet vispet krem blandet med Kesam til. Herlig kalorilett krem for kremelskere!


Aprikokosmuffins

En oppskrift fra ernæringsrådgiver Karin Hvoslef

1 boks (4 dl) kokosmelk blandes med
2 egg
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ss proteinpulver, nøytral eller med f. eks. aprikos-smak
2 ss Sukrin
2 ss Hi-Maize
100 g finhakket aprikos
100 g kokosmasse

Alt røres godt sammen, og så tilsettes:
1,5 dl lettkokte havregryn
3 dl fint sammalt spelt
3 dl fint speltmel

Legg eggestore klatter i muffinsform, stek ved 190 grader i 25 minutter.

Les mer i Life - sunne dager nr 5/07.


Smuldrepai med blåbærpai

Bruk frosne blåbær til å bake en delikat og kjempeenkel blåbærsmuldrepai!
Du kan også bruke andre bær eller frukter, f.eks. epler, pærer eller plommer.

Smuldredeig:
1 dl havregryn (45g)
½ dl hvetemel (30g)
½ dl Hi-Maize (30g)
3 ss sukrin
½ dl mandler eller valnøtter (40g) - grovhakket
80 g smør/margarin

Fyll:
500 g blåbær
1 dl sukrin (90g)
1 ss potetmel/maisennamel

Bland ingrediensene til deigen i en bolle. Bruk en gaffel eller food processor, den vil hakke nøttene samtidig. Legg bærene i en form, og bland med potetmel og Sukrin. Dryss smuldredeigen over.

Stekes ved 225 grader i ca. 25 minutter.
Serveres gjerne med is eller vaniljekesam.


Vafler (gir ca. 10 vaffelplater)vaffel

50 g smør/olje
4 egg
5 ss Sukrin
½ ts kardemomme
4 dl hvetemel (240 gram)
4 ss Hi-Maize (40 gram, kan erstattes med hvetemel)
½ ts bakepulver
5 dl melk

Vaffelrøren kan blandes for hånd eller med mikser eller foodprosessor.

Smelt smøret i kjele eller mikrobølgeovn.Rør sammen mel, Hi-Maize og melk, ha i eggene og bland godt. Ha i smeltet smør/olje, Sukrin, kardemomme (kan sløyfes) og bakepulver. Bland til en jevn røre.

La røren svelle i minst 15 minutter, gjerne litt lenger. (Skal den stå veldig lenge, så sett røren i kjøleskap.) Virker røren for tykk når du skal steke vaflene, kan du spe med litt kaldt vann eller mer melk.

Stekes og serveres med det du liker - smør, rømme, syltetøy med Sukrin, brunost.


Rørte blåbær med Sukrin

Ta 2 kg blåbær i en stor bolle, og rør inn ½ kg Sukrin blandet med 1 pose Certo frysepulver (fortykningsmiddel som kan kjøpes i butikken). Porsjonèr deretter i frysebegere, og frys ned det du ikke kommer til å spise i løpet av 3-4 dager.

Blåbærsyltetøyet i butikken har 5 ganger så mye kalorier som det du lager med Sukrin!
Dessuten får du dobbelt så mye bær og mye bedre smak.

Dette syltetøyet er kun holdbart noen få dager etter tining, fordi det ikke inneholder konserveringsmiddel. Derfor kan det være lurt å lage små porsjoner. Fordelen er at du får en mye friskere smak, og det er enklere enn å koke syltetøy.

Hvis du vil lage et syltetøy som er mer holdbart, kan du koke blåbær/Sukrin med syltepulver.


Jordbærsyltetøy med SukrinJordbærsyltetøy uten sukker

1 kg rensede jordbær (2 liter)
220 g Sukrin (ca 2,5 dl)
½ pakke Certo/Jam syltepulver

Skyll jordbærene før hamsen fjernes. Del store jordbær. Fjern eventuelle skadede bær.
Du kan også bruke frosne bær fra frysedisken.

Gi bærene et hurtig oppkok uten Sukrin.
Rør syltepulveret sammen med jordbærene. Kok blandingen i ca 2 min. under omrøring. Rør inn Sukrin og gi syltetøyet et godt oppkok, så alt blir oppløst og syltetøyet gjennomkokt.
Fyll syltetøyet straks på rene, varme glass. Fyll glassene helt fulle.
Skru lokkene godt på, og sett glassene opp ned til de er avkjølt.
Oppbevar syltetøyet kjølig.

Dette syltetøyet inneholder 80% bær og gir kun 23 kalorier pr 100 g,
dvs. en besparelse på 90% i forhold til fullsukret syltetøy.


Eplebrød (kan lages i brødbakemaskin)

5 dl revne eplereplebrød
3 ss sitronsaft
½ ts finrevet sitronskall (kan sløyfes)
1 dl Sukrin
4 ss smeltet smør
1 stort egg
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts kanel
½ ts salt
1?1½ dl finhakkede nøtter (kan sløyfes)
1 ts vaniljesukker (kan sløyfes)

Rør sammen egg, smør og Sukrin. Tilsett de revne eplene, sitronsaften og eventuelt sitronskallet. Bland de tørre ingrediensene. Rør så i epleblandingen slik at det blir en fin deig.

Ha deigen i en smurt brødform og stek på 180 grader C i 40-50 min.

Tips: Hvis du erstatter halvparten av eplene med revne gulrøtter, får du en sunn og saftig gulrotkake.


Sunne boller (ca 12 stk)

1 dl Sukrinbolle
1 pose tørrgjær
2 ts kardemomme
50 g smør/margarin, smeltes
3½ dl melk, 37 grader
rosiner etter smak
8 dl (500 g) hvetemel
½ dl Hi-maize

Ingrediensene blandes sammen. Elt inn så mye av melet at deigen blir god å jobbe med og slipper bollen. Dekk til deigen og la den heve i 1-2 timer.

Bak ut bollene og sett på brett med bakepapir. Etterheves i 50 minutter.

Pensle gjerne med egg.
Stekes ved 250 grader i 10 minutter.


Sunne kanelboller

Du kan også bruke deigen over til å lage deilige kanelboller.
Lag gjærdeigen som vist over. Når den har hevet ferdig, kjevler du den til den er ca 1 cm tykk. Bre på smør, og dryss på rikelig med Sukrin og kanel.

Så rulles deigen sammen (som en rullekake), og stykkene skjæres etter hvor store du vil ha bollene. Legg de ferdigskjærte stykkene på bakepapir, pensle med egg, og strø Sukrin på.

Stekes ved 250 grader i ca. 10 min.


Enkelt, godt og sunt mellommåltid

Bland litt cottage cheese med Sukrin og kanel. Servèr.


Lettvint og sunn epledessert

Hva sier du til en dessert med under 100 kalorier pr porsjon?

Til 4 personer:
4 epler
2 ss Sukrin
1 ts kanel
20 hakkede mandler

Del opp eplene i båter (du trenger ikke skrelle eplene). Fordel eplebåtene i en ildfast form. Strø over Sukrin, kanel og mandler. Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter, eller til eplene kjennes møre.
Server gjerne med vaniljekesam, vaniljeis eller pisket krem.


Ristede mandler med Sukrin

300 g mandler
1 l vann
50 g salt
50 g Sukrin

Mål opp vannet, og ha i salt og Sukrin. Rør godt til alt er oppløst. Ha i mandlene, og la dem stå og trekke i 1 time.

Hell av vannet, og legg mandlene godt utover på et stekebrett. Rist mandlene midt i ovnen ved 125 grader i 30-40 minutter, eller til de er tørre og sprø. Bruk gjerne varmluft.


Saftig og sunn eplekake

Røre:
2 egg
125 gram Sukrineplekake
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
200 gram hvetemel
2 ss flytende margarin
80 gram cottage cheese
1 dl melk

Fyll:
4-5 epler
3 ss Sukrin
1-2 ts kanel
Evt. litt hakkede mandler

Pisk egg og Sukrin godt. Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen. Hell så røren over i en 24 cm rund kakeform.

Skrell og rens eplene, og skjær tynne skiver som stappes ned i røren. Når det ikke er plass til flere stående epleskiver, legges resten over de andre. Strø over godt med Sukrin og kanel.

Stekes ved 175 grader på nederste rille i ovnen i 20-30 minutter.

Tips: For en enda sunnere kake, kan 100 g av hvetemelet byttes ut med 30 g Hi-maize og 45 g mandelmel.


Amerikansk eplepai (20cm paiform)

Paideig:
5dl mel
2 ss Sukrin
1 ts salt eplepai
2oo g smør (gjerne usaltet)
5-6 spiseskjeer kaldt vann

Ha mel, Sukrin og salt i en bolle. Smuldre inn smøret til deigen får en grov konsistens. Rør inn 5 skjeer vann, så deigen blir fuktig. Hvis deigen ser tørr ut, ha i den siste skjeen med vann.
Kna deigen 3 ganger med litt mel. Del deigen i to og trykk hver del ut på 20cm store tallerkener. Ha plastfolie over, og la deigen stå i kjøleskapet i minst en time (kan gjerne stå lenger).

Fyll:
6 epler
1 dl Sukrin
Saft av 1 friskpresset sitron
1/2 ts muskat (valgfritt)
1/2 ts kanel
1 ts maisennamel
2 ts smør
50 g rosiner (valgfritt)

Forbered eplene mens paideigen forstekes ved 200 grader (5-10 min).
Kutt opp 6 epler i tynne skiver. Ha skivene i en bolle og hell over saften fra en frisk-presset sitron.
Rør sammen Sukrin, muskat, kanel og maisenna i en bolle og strø det over eplene mens du rører.

Til slutt:
Legg eplene på den ene deigen, og tilsett smøret. Sett så på topp-deigen.
Stek den i stekeovnen ved 175 grader i ca 40 minutter. Paien er ferdig når deigen har blitt gyldenbrun og eplene koker.

3 kommentarer

amazed

05.des.2008 kl.11:32

herlig med sunnere alternativer:)

isabelle

06.des.2008 kl.03:34

paioppskrift har jeg leita etter! =) I`m gonna try=) btw; skal hilse fra anders lambersøy johansen mens æ allerede e å snik hos dæ;)

Susann

06.des.2008 kl.12:13

æ blir så frista når du legg ut sånn her:) no skal æ virkelig bake til jul, omså ei ostekaka:p

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits