Vegetariske Oppskrifter

Pizza di patate (potetpizza)

Potetpizza1 pizza

Deig:
1/2 pakke trrgjr
1,2 dl varmt vann
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvetemel
1/2 ts salt

Fyll:
2 mellomstore poteter
1 ts grovt salt
1 ss olivenolje
pakke Bl Castello eller annen blmuggost

Forvarm ovn til 200?.

Ls opp gjret i litt av vannet. Ha mel og salt i en bolle, bland i gjrblandingen og resten av vannet. Kna i ca ti min. Legg deigen i en ren bolle og spray den med olje. Dekk bollen og la deigen heve p et varmt sted i 1 1/2-2 timer. Deng den ned med neven og la deretter hvile i 10 min. Kjevle til en flat leiv og legg p stekebrett dekket med bakepapir.

Skrell potetene og skjr dem i tynne skiver. Legg skivene opp bunnen, dryss s over salt, s olivenoljen, og riv til sist over osten i mellomstore biter.

Stek midt i ovnen i 12-15 minutter.

Linsekaker

Linsekaker8-9 kaker

250 gr linser (i underkant av 3 dl)
1 lk
1 gulrot
2 kokte kalde poteter
2 ss tomatpure
1 dl havregryn
2 ss soyamel
1 ts salt
2 ts majoran, timian eller basilikum
3 ts grnnsakbuljong

Kok linsene mre sammen med gulrot (ca 30 min). Sl bort kokevannet og mal/mos linsene sammen med hakket lk og poteter. Ha i de andre ingrediensene og bland godt. Form farsen til kaker og stek dem i olje over svak varme. Server som burger, med stekt lk og ris eller poteter.

Aubergineform

Aubergineform2 porsjoner som hovedrett eller 4 porsjoner som forrett

Parmesanls versjon av parmegiana di melanzane, smaker best i samspill med salat og ferskt foccacciabrd.

1 porsjon enkel tomatsaus
1 stor aubergine
salt
olivenolje til steking
3-4 mellomstore poteter

Forvarm ovn til 200?.

Skjr auberginen i skiver. Legg skivene p trkepapir, dryss godt med salt over, legg over mer trkepapir og sett noe tungt opp, la st i 30 min. (Dette smaksetter auberginen og srger ogs for redusere fettinntaket deres under steking.) Trk vekk eventuelle saltrester og stek skivene i olivenolje til de er myke. Legg skivene til trekke p trkepapir.

Skrell potetene og skjr dem i tynne skiver.

I en liten ildfast form, hell frst oppi et lag tomatsaus, legg s oppi et lag poteter, s et lag aubergineskiver, og gjenta. Avslutt med et lag tomatsaus. Pakk formen inn i folie og bak i ovnen en time.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andy

Hei p deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Flg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits