Vegetariske Oppskrifter

Pizza di patate (potetpizza)

Potetpizza1 pizza

Deig:
1/2 pakke tørrgjær
1,2 dl varmt vann
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvetemel
1/2 ts salt

Fyll:
2 mellomstore poteter
1 ts grovt salt
1 ss olivenolje
½ pakke Blå Castello eller annen blåmuggost

Forvarm ovn til 200?.

Løs opp gjæret i litt av vannet. Ha mel og salt i en bolle, bland i gjærblandingen og resten av vannet. Kna i ca ti min. Legg deigen i en ren bolle og spray den med olje. Dekk bollen og la deigen heve på et varmt sted i 1 1/2-2 timer. Deng den ned med neven og la deretter hvile i 10 min. Kjevle til en flat leiv og legg på stekebrett dekket med bakepapir.

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg skivene oppå bunnen, dryss så over salt, så olivenoljen, og riv til sist over osten i mellomstore biter.

Stek midt i ovnen i 12-15 minutter.

Linsekaker

Linsekaker8-9 kaker

250 gr linser (i underkant av 3 dl)
1 løk
1 gulrot
2 kokte kalde poteter
2 ss tomatpure
1 dl havregryn
2 ss soyamel
1 ts salt
2 ts majoran, timian eller basilikum
3 ts grønnsakbuljong

Kok linsene møre sammen med gulrot (ca 30 min). Slå bort kokevannet og mal/mos linsene sammen med hakket løk og poteter. Ha i de andre ingrediensene og bland godt. Form farsen til kaker og stek dem i olje over svak varme. Server som burger, med stekt løk og ris eller poteter.

Aubergineform

Aubergineform2 porsjoner som hovedrett eller 4 porsjoner som forrett

Parmesanløs versjon av parmegiana di melanzane, smaker best i samspill med salat og ferskt foccacciabrød.

1 porsjon enkel tomatsaus
1 stor aubergine
salt
olivenolje til steking
3-4 mellomstore poteter

Forvarm ovn til 200?.

Skjær auberginen i skiver. Legg skivene på tørkepapir, dryss godt med salt over, legg over mer tørkepapir og sett noe tungt oppå, la stå i 30 min. (Dette smaksetter auberginen og sørger også for å redusere fettinntaket deres under steking.) Tørk vekk eventuelle saltrester og stek skivene i olivenolje til de er myke. Legg skivene til å trekke på tørkepapir.

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver.

I en liten ildfast form, hell først oppi et lag tomatsaus, legg så oppi et lag poteter, så et lag aubergineskiver, og gjenta. Avslutt med et lag tomatsaus. Pakk formen inn i folie og bak i ovnen en time.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits