Veganske bakevaer og desserter

 

Oppskriftene nedenfor er hentet fra heftene Grønn mat og Vegetarisme i praksis, som kan bestilles i vår butikk.


Antons vafler
1 kopp vann eller soyamelk
1/3 kopp olje
1 1/2 kopp hvetemel
2 1/2 ts. bakepulver
2 ss. soyamel
1/2 ts. salt
1 ss. sukker
1 ts. vaniljepulver

Hell vannet og soyamelken i en bolle, og rør gradvis i de tørre ingrediensene. La røra stå i minst 20 minutter før du steker vaflene. Røra kan gjerne tilsettes kardemomme etter smak. Vaffeljernet smøres inn med soyamargarin.


Carobkake

7.5 dl. siktet hvetemel
1 1/2 ts. bakepulver
1/2 ts. havsalt
2 dl. siktet carobpulver
2 dl. olje
5 dl. lønnesirup eller sukker
2 ts. vanilje
5 dl. soyamelk

Bland melet, caroben, bakepulveret og havsaltet i en bolle. Bland oljen, lønnesirupen og vaniljen i en annen bolle. Miks så de tørre og de fuktige ingrediensene sammen. Smør inn 1 eller 2 kakeformer, avhengig av størrelse. Formene skal ikke være mer enn halvfulle. Varm kaken ved 180 grader til du kan stikke inn en tannpirker uten at deigen fester seg på den (40-45 minutter).


Krydrede epler

60 gr. veg. margarin
120 gr. helkornsmel
50 gr. havregryn
120 gr. sukker
750 gr. epler
250 gr. tørket frukt
1 ts. krydderblanding
(f.eks. kanel og kardemomme, eller etter egen smak).

Skrell eplene, fjern kjernene og kutt dem i småbiter. Kok dem ved svak varme i 10 minutter, fjern dem fra varmen, og tilsett den tørre frukten og krydderet.

Bland sammen margarinet, melet, havren og sukkeret til det har en grov konsistens. Hell frukten over i en ildfast form, strø havreblandingen over, og varm formen ved 150 grader til smulene brunes, og frukten har myknet.


Fruktkompott

250 gr. tørkede frukter
1 glass fruktjuice eller lett hvit- eller rødvin
vann etter behov
1 liten kardemommestav
2 ss. sukker

Legg de tørkede fruktene i bløt over natten. Sil av vannet, og legg dem sammen med de andre ingrediensene i en gryte. Hell over vann, slik at ingrediensene ligger i bløt. Kok så opp på svak til middels varme i 50 minutter, under gradvis omrøring. Tilsett vann etter behov underveis. Juicen kan du helle over ca. 10 minutter før kompotten er ferdig. Fruktkompotten kan serveres både varm og kald.


Fruktkake

1 glass tørket frukt
1/4 glass sukker
1/2 glass vann
1 glass hvetemel
1 ss. olje
1/2 ts. bakepulver
1 ss. soyamel
1 ss. hvetekim

Kok frukten, sukkeret og vannet i en kjele i 4-5 minutter. Tilsett melet, oljen, bakepulveret, soyamel, og hvetekim. Bland ingrediensene godt sammen, og stek fruktkaken ved middels varme i tre kvarter.


Kjeks
150 gr. (grovt) hvetemel
1/2 ts. bakepulver
1 ts. malt ingefær
1 stor ss. sirup
60 gr. veg. margarin

Smelt sirup og margarin i en gryte. Tilsett de andre ingrediensene og rør om til du får en deig. Rull deigen ut i kuler som legges på et smurt bakeark, og presses til ønsket størrelse med en gaffel. Stek kjeksene ved 180 grader til de har en gylden farge (ca. 20 minutter).


Ingefærkuler
50 gr. veg. margarin
200 gr. sirup
200 gr. fint hvetemel
2 ts. malt ingefær
20 gr. (rør)sukker
1/2 ts. bakepulver
1-2 ts soyamelk
1/4 ts salt

Bland melet, ingefæren, sukkeret og saltet i en bolle. Smelt så smøret og sirupen, fjern kjelen fra platen, og tilsett soyamelk og bakepulver. Bland så de tørre og de våte ingrediensene sammen til du har en tykk deig. Smør inn et bakeark med vegetabilsk margarin, og form kuler av deigen. Disse legges på bakearket, og presses til ønsket størrelse med en gaffel. Stek kulene ved 180 grader i et kvarter.


Banan- og daddelkjeks

7 kopper most banan
3.5 kopper moste dadler
4 kopper hvetemel
3 kopper fin, sammalt hvete
1 ts. salt
1 liten kopp olje
1 ss. vaniljesukker

Bland alt godt. Form deigen til runde kaker som legges på en plate med bakepapir. Stek kjeksene ved 160 grader i 45 minutter.


Sprø havrekjeks
1.75 dl. olje
1 dl brunt sukker
4.5 dl. havregryn
1 ss. hvetemel
1 dl. rosiner
1 dl. solsikkefrø

Varm opp olje og sukker forsiktig til det er flytende. Bland sammen alt det tørre og ha det i oljeblandingen. Bre det utover en langpanne dekket med bakepapir. Stek blandingen i 15 minutter ved 200 grader. Skjær opp i små firkanter mens kaken er varm. Avkjøl før du løsner det fra platen.


Bananis
1 dl. soyamel
1 dl. vann
2 ss. carobpulver
1 dl. mandler, finmalt
5 frosne, modne bananer
1-2 ts. vaniljesukker

Dadler og vann kokes sammen og moses til grøt med en gaffel. Rør i carobpulveret og malte mandler. La blandingen avkjøles. Kjør de frosne bananene på hurtigmikser. Bland alt sammen og server umiddelbart.kilde; vegansiden.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits