Pasta

Pasta Carbonara
Tagliatelle eller pastarør til to pers.
2 egg
1,5 dl matfløte
50 g reven ost (parmesan, jarlsberg e.l)
100 g bacon
1 hvitløksbåt
1 tomat
rødløk
nykvernet sort pepper
litt salt

Sett på en kjele med rikelig vann og salt og ha i pastaen når det koker.
Strimle baconet og fres det lett gyllent sammen med finhakket hvitløk. Sett det til side.
I en skål pisker du sammen egg, fløte og ost med en gaffel. Kvern i litt pepper og litt salt (Obs, baconet kan være salt nok!)
Hell bacon og hvitløk oppi og bland godt. Gjør klart garnityret; finhakk litt rødløk eller sjalottløk og del tomaten i terninger.
La pastaen renne av og ha den tilbake i kjelen sammen med bacon og eggeblandingen. La alt trekke på svak varme et par minutter meds du rører med en skje til det er gjennomvarmt og eggene begynner å stivne litt.
Fordel pastaen i to dype fat og strø over løk og tomat. Har du persille gjør ikke det retten mindre god! Pepperkvern på bordet og litt brød inntil hører med.

Pasta med ostesaus
4 personer

500 g pasta (Skruer, ringer, tagliatelle og lignende)
100 g norvegia eller gauda
100 g jarlsberg
100 g norzola
4 ss fløte
3 ss hakket persille
1 presset fedd hvitløk
Salt og pepper

Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisningen. (10-12 min)
La den renne av i dørslag.
Varm fløten og riv ostene i den.
Tilsett hvitløk og evt smak til med salt og pepper.
Litt dill kan og gjøre godt.
Server pastaen med ostesausen og dryss persille over.
Det kan her også eksperimenteres med andre typer oster.

Pasta med frisk tomatsaus Pasta med frisk tomatsaus
100 g penne
1 ss olivenolje
½ stk. finhakket løk
2 båt. hvitløk - presset
½ bks. hermetiske tomater - hakkede
4 stk. tomat
3 ss tomatpuré
salt og pepper fra kvern
½ pk. karse

Kjøttboller:
350 g kjøttdeig
½ stk. finhakket løk
½ dl melk
2 ss griljermel
½ krm malt muskat
½ krm malt karve
¼ pk. karse
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Bland griljermel og melk til bollene. La det svelle. Rør deigen seig med salt. Blad den, løk og alle krydderne i melkeblandingen. Form til kjøttboller og stek dem gyldne i panne.
Kok pasta som angitt på pakken. Fres løk og hvitløk til sausen i olje. Tilsett friske tomater i båter og boksetomatene. La det putre sammen. Tilsett tomatpuré og krydderet. La det putre sammen 3-5 minutter. Smakes godt til.
La pastaen renne av i et dørslag. Ha pastaen i et fat/form med sausen over. Fordel kjøttbollene på toppen og la herligheten få et godt dryss av karse. Gjerne grønn salat og grissinis til.

Spagetti med kjøttsaus
500 g pasta (Skruer, ringer, tagliatelle, spagetti og lignende)
2 ss olje
2 løk finhakket
2 finhakket fedd hvitløk
500 g kjøttdeig
2 bokser hermetiske tomater i terninger
2 ss tomatpure
1 ts oregano
2 ts basilikum
Salt og pepper.
Evt chilipulver
5-6 ss reven ost.

Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisningen. (10-12 min) La den renne av i dørslag.
Varm oljen, fres hvitløk og finhakket løk. Tilsett kjøttdeig og sør hele tiden så den smuldrer seg. Ha i resten unntatt osten og rør godt. La småkoke i 20 minutter Serveres ved siden av pastaen.
Dryss over ost før servering.

I italia brukes det parmesan ost til dryss. Prøv det men husk på at den har mye smak.

Server med ferskt brød.

Pasta med soppsaus Pasta med soppsaus
ca. 400 g Penne eller annen pasta
Saus:
2-3 ss meierismør
350 g sopp, finhakket
1 hvitløkbåt,presset
1 liten løk, finhakket
Salt og pepper
1 boks, ca. 400 g tomater, hakket
8 -10 basilikumblader, finhakket
1 dl kremfløte
50 g Norzola, revet
2 dl kremfløte
1/2 ts salt
Pepper
1 ss soyasaus
1 dl finhakket persille

Kok pastaen i lettsaltet vann. Tilsett gjerne litt olivenolje i vannet, da kleber den ikke. Fres sopp,løk og hvitløk gyllent lettbrunet smør. Smak til med salt og pepper.Tilsett hele innholdet i tomatboksen, fløte og ost. La sausen småkoke i 5-10 minutter. Server sausen til rykende varm, nykokt pasta.

Nudler kan og lages til på andre måter enn bare å koke de og servere alene. Kokte nudler er feks ypperlige i en wok rett, eller som tilbehør til forskjellige retter.

Risnudler med grønt
100 g nudler
1 stk. brokkoli
1 stk. gulrot i strimler
1 stk. gul paprika i strimler
10 stk. frisk sjampinjong i båter
1 dl bønnespirer
2 ss hakket vårløk
2 båt. hvitløk
1 ss finhakket frisk ingefær
salt og pepper
olje til steking
1 ss soyasaus

Fremgangsmåte:
Kok nudlene som anvist på pakken. Fres grønnsakene myke i litt olje. Tilsett ingefær og hvitløk til slutt. Server med soyasaus.

Spekemat med nudler eller pasta
a. 300 g spekeskinke
3 vårløk
1 rød paprika
1 rød chili
4 båter hvitløk
3 ss olje
nykvernet pepper
nudler eller pasta
evt. noen peanøtter

1. Skjær spekeskinke, vårløk og paprika i strimler og chili i ringer.
2. Finhakk hvitløken. Kok nudler evt. pasta etter anvisning på pakken.
3. Varm oljen i panne/wok og fres spekeskinke sammen med vårløk, paprika, sjalottløk, chili og hvitløk i 2-3 minutter. Evt. et dryss med peanøtter til slutt.
Serveres med brød.

Torsk med nudler
750 g torskefilet
salt
pepper
sitronsaft
1 pk nudler
2 store løk
3 ss smør
1-2 ts karri
1/2 ss hvetemel
3 dl kraft
litt kajennepepper
1 egg
brødrasp
persille til pynt

Skjær fisken i firkantede stykker. Gni dem med sitronsaft og dryss litt salt over. La dem ligge kjølig 15-20 minutter.

Kok nudlene i lettsaltet vann til de er møre og la dem renne godt av.

Skjær løken i ringer og damp dem i 1 ss smør. Tilsett karri etter smak.

Dryss melet over, spe med kraften og kok sausen godt opp. Smak til med salt, pepper og kajenne og hold sausen varm.

Vend fiskestykkene i sammenpisket egg og deretter i brødrasp tilsatt salt og karri, og stek dem lysebrune.

Bland nudlene i sausen og hell det over på varmt fat. legg fisken oppå.

Pynt med persille og server straks.

Og til slutt en enkel wok med nudler fra Espens hybelmat

Wok von Tine
1-2 kyllingfileter
1 løk
Noen sopp gjerne champiser.
2 pakker nudler Helst YumYum Biff
1-2 røde chillipeppere
Soyaolje Gjerne Kikoman

Kok nudlene, gjerne litt kortere tid enn det står på pakken.
Stek kyllingen, som er skjært i biter, sammen med løk og sopp og chilien (også disse i biter da, smarten!) Tilsett nudlene, hell over soyaolje og la det surre noen små/få minutter.
OBS: kan være lurt å knekke nudlene i mindre biter før de kokes.

kilde:treningsforum

Én kommentar

Pasta er så godt! =)

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits