Mørk sjokolade

n8171404447749176931Den farlige sjokoladen?

Sjokolade gir ikke kviser. Det er gjort en rekke undersøkelser i USA i forbindelse med kosthold og sjokolade. De viser at det ikke finnes noen sammenheng mellom hva man spiser og kviser. Man kan med andre ord spise en sjokoladeplate selv om man har anlegg for kviser.

En annen myte er at sjokolade gir hull i tennene. Sjokolade inneholder stoffer som motvirker karies, blant annet fluor og er med andre ord bra for tennene, hvis det nå ikke hadde vært for at den vanlige spisesjokoladen også inneholder mye sukker som motvirker nytteeffekten.


Den sunne sjokoladen!

Sjokolade inneholder koffein, theobromin og fenyletylamin som har en stimulerende og oppkvikkende effekt.
Det er bare små mengder koffein i sjokolade.
Theobromin virker stimulerende på sentralnervesystemet, og sammen med koffein gir den det lille "kikket" som sjokoladeelskerne opplever. Fenyletylamin har en euforisk og avslappende virkning fordi det utvider blodkarene i hjernen. Man må imidlertid innta flere kilo med sjokolade for å oppnå denne effekten.

Når man spiser sjokolade, blir stoffet anandamid frigjort i kroppen. Dette stoffet kalles også "kroppens eget narkotikum". Du blir ikke "påvirket" av sjokolade, men den gjør at du føler deg bra. Sjokolade inneholder også serotonin, en signalsubstans som har samme virkning på humøret som sollys. Sjokolade inneholder også samme type antioksidanter som finnes i rødvin, noe som reduserer farene for kreft, blodpropp, hjerte- og karsykdommer og som holder blodtrykket på riktig nivå. Sjokolade er med andre ord sunt!n8171404447749156449
Den sunneste sjokoladen er den mørke... men er den god?
n8171404447749166688
smaksprøve.... hm.... neeeh,melkesjokolade er og blir favoritten.
mørk sjokolade er litt bitter,men egner seg bra til kakao og i kaker...

Én kommentar

Line

18.des.2008 kl.11:02

Melkesjokolade banker mørk sjokolade, lett :p

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits