Gormet tapas

Sild i tyttebrlake p rislapper

Rislapper:

1 tallerken risgrt

2 egg

1 ss sukker

Ca. 160 g hvetemel

1/2 ts kardemomme

1 knivspiss salt

1-2 ss hakkede mandler

Smr


Foto: Kristin Ellefsen

Tilsett grten alle ingrediensene, men hold av litt av melet. Tilsett hakkede mandler. Stek en prvelapp.

Ha p mer mel hvis ndvendig. Legg sm lapper med skje i varmt smr i panne. Glatt til s de blir runde. Stek pent gyldne.

Trk av sildebitene med kjkkenpapir. Legges p rislappen og pynt med lkring og evt. tyttebr. Sild i sursildlake kan ogs brukes p rislapper.

Dampet svinefilet i rdkl, fylt med portvinsvisker

Lag portvin-svisker:


Lake:

3 dl portvin

Saft av 1 appelsin

5 stk. nellik

Saft og skall av 3/4 sitron

2 sjalottlk, hakket

Ca. 1/2 dl brunt sukker

1 laurbrblad

8 stk. hel pepper

1 pakke svisker


Foto: Kristin Ellefsen

Kok opp alt. Tilsett sviskene. La det st trekke til seg smaksstoffene i ca. 1 time. Ta opp sviskene. Sil laken.

Bruk tynne rdklblader. Skjr av stilken.

Forvell og avkjl i isvann. Trk av rdklbladene med kjkkenpapir.

Fyll svinefilet med svisker. Krydre med salt og pepper. Pakk inn i rdklblader.

Sett i ovn ved 150 grader i ca. 10 min. Avkjl noe.

Skjr i skiver og anrett med pinne.

Marinerte rosenkl og hachis

Rens rosenkl og skjr ut bladene. Forvell og avkjl i isvann. Trk av rosenklbladene med kjkkenpapir. Lag hachis.

Hakk rest av stekt viltkjtt, f eks reinsdyr, men annet kan ogs brukes. Hakk sopp, lk og persille, forhold 1 del grnnsak til 1 del kjtt. Sviss alt i smr i panne. Krydre med salt og pepper. Avkjl.

Lag kuler av hachis og legg i rosenklblad. Topp med hjerteblad.


Foto: Kristin Ellefsen

Melkeposjert torsk p flatbrd, sennepssaus og karse

Skjr sm stykker av beinfri torskefilet. Posjer i melk tilsatt salt. Avkjl. Eller bruk rest av torsk.


Lag en lake av:

1 del hvitvinseddik

1 del vann

1/4 del sukker

hel pepper

lk

kvann eller annen type smakstilsetning.


Foto: Kristin Ellefsen

Kok opp laken og avkjl. La fiskestykkene ligge 15 min i laken.

Lag enkel sennepssaus. Bruk 1 del majones, 1 del rmme tilsatt god sennep.

Trk av fiskestykkene med kjkkenpapir og legg p hjemmelaget flatbrd. Topp med sennepssaus og legg ved syltet portulakk. Dryss over karse. Nam nam!

Lefse med krydderskinke og honningglasert rdlk

Lag honningglasert rdlk: Surr oppkuttet rdlk i smr og honning. Tilsett hvitvin og la det koke 3-4 minutter.

Smak til med salt og limesaft.

Best med hjemmelaget lefse. Smres. Legg p et lag god skinke. Fordel glasert rdlk over skinken.

Rull sammen og skjr i biter. Stikk i pinne.

Foto: Kristin Ellefsen

Multer og syrlig safrankrem


2 dl kremflte

2 eggeplommer

1/2 vaniljestang

ca. 1 ss melis


Foto: Kristin Ellefsen

Lag safrankrem. Kok opp kremflte med vaniljestang og safran.

Avkjl og tilsett finrevet limeskall/sitron og melis. Smak til.

Pisk eggeplommene og pisk kremflte stiv. Bland dette og anrett.



kilde: aftenposten

Stikkord:

n kommentar

Ingunn

19.des.2008 kl.11:02

Oi!N ble jeg sulten! :)

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andy

Hei p deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Flg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits