Gormet tapas

Sild i tyttebærlake på rislapper

Rislapper:

1 tallerken risgrøt

2 egg

1 ss sukker

Ca. 160 g hvetemel

1/2 ts kardemomme

1 knivspiss salt

1-2 ss hakkede mandler

Smør


Foto: Kristin Ellefsen

Tilsett grøten alle ingrediensene, men hold av litt av melet. Tilsett hakkede mandler. Stek en prøvelapp.

Ha på mer mel hvis nødvendig. Legg små lapper med skje i varmt smør i panne. Glatt til så de blir runde. Stek pent gyldne.

Tørk av sildebitene med kjøkkenpapir. Legges på rislappen og pynt med løkring og evt. tyttebær. Sild i sursildlake kan også brukes på rislapper.

Dampet svinefilet i rødkål, fylt med portvinsvisker

Lag portvin-svisker:


Lake:

3 dl portvin

Saft av 1 appelsin

5 stk. nellik

Saft og skall av 3/4 sitron

2 sjalottløk, hakket

Ca. 1/2 dl brunt sukker

1 laurbærblad

8 stk. hel pepper

1 pakke svisker


Foto: Kristin Ellefsen

Kok opp alt. Tilsett sviskene. La det stå å trekke til seg smaksstoffene i ca. 1 time. Ta opp sviskene. Sil laken.

Bruk tynne rødkålblader. Skjær av stilken.

Forvell og avkjøl i isvann. Tørk av rødkålbladene med kjøkkenpapir.

Fyll svinefilet med svisker. Krydre med salt og pepper. Pakk inn i rødkålblader.

Sett i ovn ved 150 grader i ca. 10 min. Avkjøl noe.

Skjær i skiver og anrett med pinne.

Marinerte rosenkål og hachis

Rens rosenkål og skjær ut bladene. Forvell og avkjøl i isvann. Tørk av rosenkålbladene med kjøkkenpapir. Lag hachis.

Hakk rest av stekt viltkjøtt, f eks reinsdyr, men annet kan også brukes. Hakk sopp, løk og persille, forhold 1 del grønnsak til 1 del kjøtt. Sviss alt i smør i panne. Krydre med salt og pepper. Avkjøl.

Lag kuler av hachis og legg i rosenkålblad. Topp med hjerteblad.


Foto: Kristin Ellefsen

Melkeposjert torsk på flatbrød, sennepssaus og karse

Skjær små stykker av beinfri torskefilet. Posjer i melk tilsatt salt. Avkjøl. Eller bruk rest av torsk.


Lag en lake av:

1 del hvitvinseddik

1 del vann

1/4 del sukker

hel pepper

løk

kvann eller annen type smakstilsetning.


Foto: Kristin Ellefsen

Kok opp laken og avkjøl. La fiskestykkene ligge 15 min i laken.

Lag enkel sennepssaus. Bruk 1 del majones, 1 del rømme tilsatt god sennep.

Tørk av fiskestykkene med kjøkkenpapir og legg på hjemmelaget flatbrød. Topp med sennepssaus og legg ved syltet portulakk. Dryss over karse. Nam nam!

Lefse med krydderskinke og honningglasert rødløk

Lag honningglasert rødløk: Surr oppkuttet rødløk i smør og honning. Tilsett hvitvin og la det koke 3-4 minutter.

Smak til med salt og limesaft.

Best med hjemmelaget lefse. Smøres. Legg på et lag god skinke. Fordel glasert rødløk over skinken.

Rull sammen og skjær i biter. Stikk i pinne.

Foto: Kristin Ellefsen

Multer og syrlig safrankrem


2 dl kremfløte

2 eggeplommer

1/2 vaniljestang

ca. 1 ss melis


Foto: Kristin Ellefsen

Lag safrankrem. Kok opp kremfløte med vaniljestang og safran.

Avkjøl og tilsett finrevet limeskall/sitron og melis. Smak til.

Pisk eggeplommene og pisk kremfløte stiv. Bland dette og anrett.



kilde: aftenposten

Én kommentar

Ingunn

19.des.2008 kl.11:02

Oi!Nå ble jeg sulten! :)

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits