Have your cake,and eat it too!

drømmekake med banan og sjokolade
4 egg
3 dl sukker
4 dl hvetemel
200 g smeltet smør (blandes i melken)
1 dl melk
3 moste bananer
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 plate hakket kokesjokolade

Sjokotopping:
1 plate kokesjokolade
2 ss smeltet smør
0,5 dl fløte
1 ts vaniljesukker

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland det tørre og ha i vekselsvis med melk. Ha i sjokoladen til slutt. Stekes på 180 grader, nederste rille i 40 min. Nok til en liten langpanne.

Sjokotopping:
Smelt sjokoladen og smør sammen, ha i fløten. Varm til kokepunktet. La stivne litt før den has på kald kake.

Skjær i ruter og server.




************************************************** *******

KARAMELLSAUS-KAKE
3 egg
3 kopper sukker (ca 5,5 dl)
250 g smeltet smør
3 ts vaniljesukker
1 ½ dl melk (ca 2, 75 dl)
3 ts bakepulver
4 ss karamellsaus
4 kopper hvetemel (ca 7 dl)

Glasur
300 g melis
100 g smør
3 ts karamellsaus
3 ts vaniljesukker
3 ss kaffe

Egg og sukker vispes sammen, før resten tilsettes. Pass på melmengden slik at du får en fin konsistens. Ha røren i en liten papirkledt langpanne eller springform ca 24 cm.

Stekes på 200 grader i 30 min.

Smør på glasuren mens kaken er fortsatt lunken.




************************************************** *******

KOKOSBOLLER:
500 gram sukker
2 dl vann
8 plater hvit gelatin
1 dl kokende vann
2 ts vaniljesukker
2 plater kokesjokolade
100 gram smeltet delfiafett (kokosfett)
Kokosmasse

500 gram sukker og 2 dl vann kokes i 12 minutter (sett på timeren). Det skal
bli en tykk masse. Avkjøles.
Ha 8 plater gelatin i litt kaldt vann, la dem ligge i 10 minutter. Kryst
vannet ut av dem og smelt dem i 1 dl kokende vann. Avkjøles.
Hell alt i mikseren og kjør på full hastighet i ca 15-20 minutter, sammen med
vaniljesukker.
Det skal bli en tykk hvit krem, det kan ta tid, så ikke fortvil. Det blir krem
til slutt.
Når kremen er helt stiv, setter du topper med skje på papirkledd stekeplate.
la dem stivne i ca 2 timer.

Lag glasur av 2 plater kokesjokolade. Smelt sjokoladen, og bland med 100 gram
smeltet delfiafett (kokosfett). Dypp kremtoppene i sjokoladen og dryss kokos på. La det stivne helt.



************************************************** *******

HJEMMELAGET ISKREM MED SJOKOLADEBITER
4 eggeplommer
4 ss melis
1 plate mørk kokesjokolade, finhakket
5 dl kremfløte (du kan også bruke en liten kartong, men bruk da 3 eggeplommer)

Visp sammen eggeplommene og melisen i en bolle. Pisk kremfløten nesten stiv og
ha i finhakket sjokolade. Pisk videre, og når fløten er helt stiv vender du i
melis og eggeblandingen.
Sett kremen i fryseren i 4-5 timer, til den er helt frossen. Men husk å røre
kraftig i den med gaffel etc, hver halvtime. Hvis du glemmer dette får isen
iskrystaller og blir kornete.



************************************************** *******

ISETS OSTEKAKE

BUNN:
1 pakke kjeks (Bixit)
175 gram smeltet smør

OSTEKREM:
1 pakke Philadelphia ost
1 boks lettrømme
120 gram melis (ikke mindre!!)
1 liten pakke kremfløte (1/3 l)
1 pakke sitrongele (NB: lages med halv mengde vann!)
1 pakke jordbærgele til lokk på kaken.

Bland sammen smør og knust kjeks. Kle bunnen av en rund kakeform med bakepapir. Trykk kjeksmassen ut i kakeformen.
Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
Bland sammen ost, rømme og melis i en mikser. Kok opp 2 1/2 dl vann og ha gelepulveret oppi. La det avkjøles litt før du heller geleen i en tynn stråle oppi ostekremen mens du rører forsiktig. Pisk kremfløten. Miks alt skikkelig sammen og hell det oppi kakeformen, over kjeksbunnen.
Sett kaken i kjøleskapet i 4-6 timer, til den er helt stiv.
Lag jordbærgeleen med halv mengde vann (2 1/2 dl) og la den avkjøles litt før du heller den over kaken. La den stivne helt i kjøleskapet.

Jeg pleier å ha litt frosne bær oppi den varme jordbærgeleen før jeg heller den over kaken, da blir den fortere kjølig, og bærene blir fin pynt under geleen på ostekaken.

Her har jeg laget 2 kaker uten gele oppå, men med frukt/bær til pynt:




kilde:foreldreportalen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits