Gulrotkake

Dette er en saftig og holdbar kake som passer til alle anledninger - til og med å ta med på tur.  En gang laget vi en gulrotkakedeig og tok uheldigvis av saltet istedet for sukkeret,så vi måtte lage en helt ny en. gulrotkake er SINNSYKT godt. ekstra poeng for sunne gulrøtter :)

Ingredienser:
450 g  Gulrøtter
450 g  Sukker
450 g  Hvetemel
1 ts  Salt
2 ts  Kanel, malt
6  Egg
3 1/2 dl  Solsikkeolje
2 ts  Bakepulver
1 ts  Natron
100 g  Valnøttkjerner

Glasur:
200 g  Kremost naturell
100 g  Melis
1/2  Sitron
 
Framgangsmåte:

Sett stekovn på 170 grader.

Grovrasp gulrøttene, og ta gjerne valnøttene hele (nøttene kan sløyfes).

Visp egg og sukker lyst og luftig.

Bland det tørre godt sammen, sikt over og bland inn i egg og sukker.

Rør så inn olje, revne gulrøtter og valnøtter.

Hell over røren i stor, smurt springform (26 cm. i diameter).

Stek på 170 grader i cirka 1 time. Prikk kaken med f.eks. en strikkepinne for å sjekke om den er ferdig stekt. Sitter det deig igjen på pinnen må den stekes noen minutter til.


La kaken stå kjølig før den åpnes. Kaken holder seg saftig i flere dager.


Framgangsmåte Glasur :

Rasp sitronskall, kun det gule, og bland sammen med kremost og melis.

Rør til en jevn masse.

Fordel glasuren på toppen av kaken når den er blitt kjølig nok,ellers smelter den av.

Én kommentar

Madeleine

20.des.2008 kl.10:18

Gulrotkake er himmelsk!

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits