Gløgg til folket!

Hvit gløgg

3 cl sherry

9 cl hvitvin (helst litt krydret)

1 kanelstang

1 sitronskall

1 ts sukker

1 stjerneanis

Noen hvite rosiner


Varm opp alle ingrediensene.

Rør ut sukkeret, og hell drinken over i et oppvarmet vinglass.

Pynt med stjerneanis og kanelstang.


Rom for chai


4 cl brun rom

13 cl varm chai-te

Appelsinskall

2 ts honning

Melkeskum


La chai-teen trekke i 3-4 minutter i glass, og rør ut honning.

Ha i appelsinskall og rom.

Steam melken til melkeskum (skum er best, men du kan også varme melken).

Hell skummet (eller varm melk) over teen.

Trikset er å snu en skje, holde den rett over teen og helle melken forsiktig over.

Da skal melken legge seg på toppen som et lokk.

Som plommen i egget

(kald)


2 cl brandy

2 cl brun rom

2 eggeplommer

2 cl fløte

5 cl h-melk

2 cl sukkerlake

Raspet muskat


Fyll en shaker nesten full med isbiter.

Ha i alle ingrediensene bortsett fra muskat.

Blandingen shakes hardt, og siles over i et fint høyt glass eller to fylt med isbiter.

Rasp litt muskat over.

Perfekt topping etter en god og fet julemiddag.

Sjokokafferom

4 cl brun rom

8-9 ruter (30 gram) mørk sjokolade

ca. 4 cl espresso (eller like mye kraftig mørk kaffe)

16 cl h-melk

Lang remse appelsinskall

Lett shaket krem


Varm opp melk uten at det koker.

Ha i sjokolade og kaffe. Rør ut.

Ha i appelsinskall og rom.

Topp med et tykt lokk med deilig løs og ledig krem.

Rasp litt sjokolade på toppen.

Skal drikkes gjennom kremlokket.

Rødvinstoddy

12 cl rødvin

2 ts sukker

1 kanelstang

1 cl appelsinjuice

Appelsinskall og sitronskall

Noen nellikspiker


Varm opp rødvin og juice med sukkeret.

Bruk kanelstangen til å røre ut.

Lag like remser av appelsin- og sitronskall.

Bind dem sammen med noen nellikspikere som du stikker igjennom.

Eplefær

(alkoholfri)


12 cl god eplemost, gjerne en med litt god syre¨

1/2 ts ferskraspet ingefær

1 ts honning

en dæsj grenadin


Varm opp eplemosten med ingefæren og honningen, og ha det i et glass.

Hell en dæsj med grenadin forsiktig ned på siden av glasset så det legger seg i bunn.

Har du ikke grenadin kan du også koke sammen en sukkerlake, og blande med litt rød konditorfarge.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits