Firkløverkake

Firkløver er en av få sjokolader jeg virkelig liker,så med en firkløverkake KAN det ikke gå feil. Denne kaken smaker fantastisk som den er. Men du kan gjerne dele den i to og fylle den med vaniljekrem og pisket kremfløte. Pynt med sukkerblomster,sjokoladeblader eller sølvkuler. kansje kan du gå i hagen å finne en firkløver?
Ingredienser:
5  Egg
200 g  Sukker
50 g  Mørk kokesjokolade
2 ss  Sterk kaffe
135 g  Smør
2 ts  Bakepulver
135 g  Hvetemel

Glasur:
1 1/2 dl  Sukker
1 1/2  Kremfløte
70 g  Smør
150 g  Firkløversjokolade
 
Framgangsmåte:

Det er en fordel om eggene er romtemperert før bruk, da blir eggedosisen ekstra luftig.


Sett stekeovnen på 175 grader.


Pisk egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin.

Smelt smør i en kjele og ha i kaffe. Trekk kjelen til side og rør inn sjokoladen.

Avkjøl litt og bland det forsiktig inn i eggedosisen.

Sikt hvetemel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i røren.

Ha røren i en smurt 26 cm.i diameter rund springform, gjerne med et bakepapir i bunnen.

Stek kaken i i ca. 45 minutter.


Ta kaken ut av ovnen og snu den på hodet på et bakepapir.


Framgangsmåte Glasur :

Kok sukker, fløte og smør til en tykk saus.

Avkjøl litt og rør inn firkløveren til den får en glatt konsistens.


Smør kremen på kaken når den er avkjølt.


Tips: Kaken egner seg utmerket til frysing.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits