Topp 10 Trender 08

ps.Rekkefølgen er tilfeldig.


Nr. 1

2008 var et år som skulle rasle av volanger og rysjer. Volanger på kjoler, på vesker og sko, gjerne ornamentert i vakre fasonger. Vi lot oss rive med. Og jo da. Trenden fortsetter, aller mest i form av utsøkte plisseringer og draperinger.

De som trodde at resesjonsmoten (les: den deprimerende finanskrisemoten med bare svarte minimalistiske plagg) var over oss, tok heldigvis grundig feil.

RYSJER: Valentino sto for mange av rysjene i 2008, Natalie Portman trykket rysjer og volanger til sitt bryst, Chanel slår på stortromma for rysjer i 2009.

RYSJER: Valentino sto for mange av rysjene i 2008, Natalie Portman trykket rysjer og volanger til sitt bryst, Chanel slår på stortromma for rysjer i 2009. © Foto: Bulls og Stella Pictures

Nr. 2

Sko har virkelig vært et trendfokus i 2008.

Skyskaperhøye hæler, gjerne kombinert med plattformsåle har vært sett mye både på catwalken og på den røde løperen.

Skulpturelle sko i de underligste former har overrasket, gledet og forundret mang en fashionista. Og de gode nyhetene? Trenden fortsetter gjennom 2009.


SKO: Høyt skulle det være i 2008, det visste Marni godt. Agyness Dean ble om mulig enda høyere i disse skoene, og Dior vil at vi skal fortsette å pynte føttene i 2009.

SKO: Høyt skulle det være i 2008, det visste Marni godt. Agyness Dean ble om mulig enda høyere i disse skoene, og Dior vil at vi skal fortsette å pynte føttene i 2009. © Foto: Bulls og Stella Pictures

Nr. 3

Apropos skulptur. Det stopper ikke med skulpturelle sko.

Skulpturelle plagg, særlig skuldrene har vært i fokus, men også skulpturell strikk for ikke å glemme ballongskjørt og ?kjoler som virkelig har holdt koken dette året.

Denne trenden gir seg tydeligvis ikke, men fortsetter i 2009, bare i lysere farger og lettere materialer.

SKULPTUR: Alexander McQueen var en av mange designere som gikk for skulpturelle plagg i 2008, Evan Rachel Woods henger med på trendene, Dolce & Gabbana holder koken med brede skuldre i 2009.

SKULPTUR: Alexander McQueen var en av mange designere som gikk for skulpturelle plagg i 2008, Evan Rachel Woods henger med på trendene, Dolce & Gabbana holder koken med brede skuldre i 2009. © Foto: Bulls og Stella Pictures

Nr. 4

Vi så det veldig mye i sommer, og vi kommer til å se mer av det i 2009.

Vi snakker om fotside flagrende kjoler.

Enten greskinspirerte gudinnekjoler eller hippeaktige kjoler, - bohem-chic som det kalles det på motespråket i Milano.

De laaange kjolene fortsetter sitt inntog i 2009, så behold den gamle fra i fjor.

LANGE KJOLER: Fotside drømmer her hos Roberto Cavalli i 2008, Ali Larter har på seg en annen drøm av en kjole, og Gucci fortsetter trenden utover nyåret.

LANGE KJOLER: Fotside drømmer her hos Roberto Cavalli i 2008, Ali Larter har på seg en annen drøm av en kjole, og Gucci fortsetter trenden utover nyåret. © Foto: Bulls og Stella Pictures

Nr. 5

Skinn slo for alvor an i år. I 08 gikk de mest ihuga av oss med skinnbukser eller skinnskjørt uten å blunke, og enhver moteinteressert frøken Hvermannsen med respekt for seg selv har minst én skinnjakke i skapet.

Skinnplaggene ble gjerne kombinert med myke stoffer som chiffon og silke.

Tøffe kontraster er stikkordet. Trenden passet for de fleste, fordi man kunne forme antrekket etter egen personlighet. Gotikk og romantikk, punk, grunge eller rock 'n roll, minimalistisk og ryddig, eller med et hint av folklore.

Nagler og glidelås har vært store hiter i på skinnplagg og ?sko i 2008.

Vårvisningene fra designerne byr mest på lette og nette stoffer som silke og chiffon, men skinnjakka vil nok holde koken, særlig på gatemotenivå.

SKINN: Åletrange skinnbukser fra Givenchy høst/vinter 2008, Alexa Chung i kul skinnjakke, shorts og jakke i skinn fra vår/sommervisningen 2009 til det italienske motehuset Krizia.

SKINN: Åletrange skinnbukser fra Givenchy høst/vinter 2008, Alexa Chung i kul skinnjakke, shorts og jakke i skinn fra vår/sommervisningen 2009 til det italienske motehuset Krizia. © Foto: Bulls og Stella Pictures

Nr. 6

Det enkleste og billigste accessoiret som funket til alle antrekk i 2008 var neglelakken.

Man følte seg nesten naken uten en eller annen markant farge, eller kanskje aller helst svart.

Neglene skulle være korte og fargesterke.

I 2009 er fargene tonet ned. Det er naturlige negler som råder. Fransk manikyr på korte negler, lyse rosatoner og lyse metallfarger blir de store negletrendene.


NEGLER: Knæsje negler var en tydelig statement i 2008 viser Giles Deacon, Lindsey Lohan er trendy med korte mørke negler, og Badgley Mischka viser nette metallnegler for våren 2009.

NEGLER: Knæsje negler var en tydelig statement i 2008 viser Giles Deacon, Lindsey Lohan er trendy med korte mørke negler, og Badgley Mischka viser nette metallnegler for våren 2009. © Foto: Bulls og Stella Pictures

Nr. 7

Nye og spennende bukseformer fikk fotfeste dette året.

Et hjertelig gjensyn med 80-tallet med den gulrotformede buksa. Slengbuksa fra 70-tallet har vi sett i flere sesonger på catwalken, men det var i år den ble en kjempehit. Tights ble gatemote, gjerne glitrende som en discokule eller i skinnende PVC.

Glem nå ikke de overmotebloggede boyfriendjeansene først frontet av Katie Holmes.

I 2009 ser vi både 70-tallet og 80-tallet igjen i buksene. Gulrotfasongen fortsetter, gjerne som høyvannsbukse, og slengbuksa gir seg heller ikke. Buksedressen og bukseshortsen gir seg heller ikke. Heng deg på!


FRA VENSTRE: Slengbukser fra Guccivisningen vår/sommer 2008, Rihanna tøffer seg med gulrotformet bukse mens Calvin Klein slår et slag for høyvannsbukser vår/sommer 2009.

FRA VENSTRE: Slengbukser fra Guccivisningen vår/sommer 2008, Rihanna tøffer seg med gulrotformet bukse mens Calvin Klein slår et slag for høyvannsbukser vår/sommer 2009. © Foto: Bulls og Stella Pictures

Nr. 8

Dressjakka fortjener definitivt en plass på denne lista.

Dressjakker i alle lengder og former har blitt omfavnet av motefolket.

- Kort eller lang smokingjakke eller baggy Miami Vice-jakke med brede skuldre og oppbrettede ermer.

Dressjakka ble brukt til alt! Kombinert med jeans, skjørt, kjoler eller tights har dressjakka fått en renessanse den nok ikke turte å drømme om.

Anskaff en variant i hvitt, og du er good to go i 2009.

DRESSJAKKE: YSL viste funky dressjakke våren 2008, Kate Moss gikk i dressjakke i nesten hele 2008, og Elie Tahari viser en lys variant på catwalken for våren og sommeren 2009.

DRESSJAKKE: YSL viste funky dressjakke våren 2008, Kate Moss gikk i dressjakke i nesten hele 2008, og Elie Tahari viser en lys variant på catwalken for våren og sommeren 2009. © Foto: Bulls og Stella Pictures

Nr. 9

Smykker! Store smykker, statementsmykker, lag på lag med smykker, enorme dinglende øredobber, iøynefallende cocktailringer og massive armbånd.

Skulle det være så skulle det være liksom.

Mange av designerne toner det litt ned på smykkefronten til våren, men til gjengjeld har de ekstra mye ornamenter på plaggene.

SMYKKER: Stort og mange skal det være synes Givenchy på sin høst/vintervisning 2008, Jessica Simpson er hjertens enig og Just Cavalli liker pent pyntede halser i 2009.

SMYKKER: Stort og mange skal det være synes Givenchy på sin høst/vintervisning 2008, Jessica Simpson er hjertens enig og Just Cavalli liker pent pyntede halser i 2009. © Foto: Bulls og Stella Pictures

Nr. 10

Hvordan kan vi ikke nevne blonder?

Helst svarte blonder à la Prada.

Det var akkurat passe lenge siden vi var omringet av blonder siden sist, og noe av det mest vellykkede vi har sett i blonder er den lille sorte.

Blonder dukker opp i geometriske former hos Fendi, eller som søte blondekanter hos Just Cavalli. Liker du blonder, kan du fortsette å dekorere deg med dem i 2009.

Hvilke trender synes du var de beste i år 2008?


BLONDER: Prada imponerte med nydelige blonder på høst/vintervisningen 2008, Gwyneth Paltrow i den omdiskuterte blondekjolen fra Stella McCartney, Fendi viser blonder på tøff svart bakgrunn for våren 2009.

BLONDER: Prada imponerte med nydelige blonder på høst/vintervisningen 2008, Gwyneth Paltrow i den omdiskuterte blondekjolen fra Stella McCartney, Fendi viser blonder på tøff svart bakgrunn for våren 2009. © Foto: Bulls og Stella Pictures

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits