Tjen penger på kroppen din!

Litt fattig ?

Hode, skulder, kne og tå. Det er penger å tjene på ditt kroppslige legeme. Og vi snakker ikke om lugubre aktiviteter.


Jada, det første som faller deg inn når du leser tittelen er sikkert prostitusjon. Men nei, det er ikke den eneste måten du kan tjene penger på kroppen din.

Trond Viggo lærte oss hvor fantastisk kroppen er, og jammen har han rett. Vi har kommet på ti måter du kan bruke kroppen til å fylle lommeboken din. Noen måter er enklere enn andre, noen krever at du har visse fysiske egenskaper, noen krever at du tåler smerte, noen at du ikke er sjenert.

Generelt sett kan vi si at du ikke kan tjene deg rik på kroppen din, men det er ganske overraskende på hvilke måter legemet kan innbringe kontanter.

Her er ti måter å tjene penger på kroppen:

Å sitte aktmodell er en fin jobb for de usjenerte.Foto: Nara Vieira da Silva
Å sitte aktmodell er en fin jobb for de usjenerte.
Foto: Nara Vieira da Silva (Foto: Nara Vieira da Silva)
Sitt aktmodell Ikke jobben for den sjenerte, men å sitte aktmodell kan være spennende og utfordrende for den som er interessert i kunst og tegning. Her er ingen kriterier for utseende. Både tynne, tykke, muskuløse, unge, gamle, kvinner og menn kan sitte aktmodell. Du må være i normalt god fysisk form, da du enten sitter i en stilling i rundt 20 minutter av gangen, eller bytter stilling hvert 30. sekund. Kunstskoler over hele landet bruker aktmodeller i undervisningen. Velg en skole som gir deg opplæring først. Du kan regne med en timelønn på rundt 150 kroner.

- Vi har alt fra unge studenter til menn i 50-årene til bestemødre på 80 år som sitter aktmodell for oss, sier Ragnar Johansen, rektor ved Ålesund Kunstskole.

Beate Brand-Hansen jobber som aktmodell ved skolen. Hun er tidligere elev, og forteller at det er en kombinasjon av pengene og interessen for tegning som trekker.

- Jeg gruet meg litt første gangen jeg skulle sitte, men her er det veldig profesjonelt og avslappet, så det er ikke noe problem.

- Er det rart å se tegningene av deg selv etterpå?

- Ja, litt. Noen tegninger ligner ikke noe særlig, mens andre er veldig like.

Noe for deg? Kontakt din nærmeste kunstskole og hør om de trenger aktmodeller.


Bli blodgiver Gjør en god gjerning - og få betalt for det. Blod er tykkere enn vann, og har en mye høyere literpris. Når du gir blod, tappes du for 450 milliliter. Etterpå kan du velge mellom å motta 50 kroner, noe som gir blodet ditt en literpris på cirka 111 kroner. Du kan velge bort de 50 kronene og i stedet få en gave, eller selvsagt gjøre den gode gjerning helt gratis. Og enda et lokkemiddel - lar du deg tappe hos Blodbanken i Oslo (Ullevål Universitetssykehus), kan du mellom 10.30 og 12.30 spise gratis lunsj der.

Mer info om blodgiving får du hos Gi Blod


Hjelp andre å få oppfylt drømmen om barn.Foto:Gölin Swijnenburg
Hjelp andre å få oppfylt drømmen om barn.
Foto:Gölin Swijnenburg (Foto: Gölin Swijnenburg)
Bli eggdonor Eggdonasjon er ikke lovlig i Norge, men i Sverige kan kvinner donere egg. Svenskene er i beit for eggdonorer, så også norske kvinner er velkommen til å donere sine egg. Det stilles kriterier i forhold til alder (du må som regel være mellom 20 og 35 år), BMI og genetiske sykdommer. Du har sikkert hørt om amerikanske fertilitetsklinikker som betaler titusenvis av kroner for eggene til attraktive donorer (som skal være vakre, sunne og ha høy intelligens). Det er ikke like lukrativt å donere egg til svenske par. På Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm får du betalt 3.000 svenske kroner for innsatsen, da prosessen er tidkrevende og en smule avansert. Du må regne med flere besøk til sykehuset. Husk at loven sier at barn med donorforeldre har rett til å vite hvem donoren er når de fyller 18 år.

Her er en liste over sykehus som søker eggdonorer: Bli eggdonor i Sverige


Den barmhjertige sæddonor Sæddonasjon er tillatt i Norge, og sædbankene i Oslo og Haugesund søker flere donorer. Du må være 25-45 år, ved god fysisk og psykisk helse, og helst ha egne barn, da dette garanterer god sædkvalitet. Eventuelle barn har rett til å vite navnet på sæddonor når de fyller 18 år. En sæddonor kan maksimalt være far til fem barn. Derfor trenger sædbankene stadig nye donorer. Du får ikke betalt for tjenesten, men du kan få dekket reiseutgifter på 250 kroner, og opp til maksimalt 750 kroner. Har du familie eller venner i Oslo eller Haugesund, klarer du kanskje å finansiere transporten?

Hvis du vil bli sæddonor, ta kontakt med sædbanken ved Rikshospitalet eller Haugesund Sjukehus.


Lange lokke frister parykkmakere.Foto: Elisabeth Fuchs
Lange lokke frister parykkmakere.
Foto: Elisabeth Fuchs (Foto: Elisabeth Fuchs)
Selg lokkene Hårforlenging er big business, og folk vil selvsagt ha naturlig hår. Klipp av lokkene og selg dem! Du får nok ikke like mye betalt som Britney Spears fikk for sin tapte hårpryd, men har du skikkelig fint og langt hår kan du tjene alt fra noen hundrelapper til flere tusen kroner. Skinnende sunt hår er ettertraktet hos parykkmakere (og en og annen med en hårfetisj, kanskje). På den amerikanske nettsiden Hairwork.com legger folk ut sitt hår for salg - og får opptil 1.500 dollar (over 9.000 kroner) for det! Her er en salgsannonse som ligger ute nå:

"75 centimeter skinnende gullrosa, jomfruelig, irsk/norsk hår til salgs! Det er rett, glatt, svært sunt, mykt å ta på og full av glans. Håret mitt skifter farge med lyset og glinser i forskjellige sjatteringer av jordbærblondt, rødt og rik kastanjefarget. Det har naturlige highlights gjennom hele lengden." (Jomfruelig hår betyr forøvrig at det ikke har vært farget, bleket eller kjemisk behandlet på noen måte.)

Her kan du legge ut håret ditt for salg (men ikke klipp det før du har fått pengene!): Hairworks.com og eBay.


Statist i film og reklame Har du tid og lyst, kan du registrere deg hos et av selskapene som formidler statister til film-, tv- og reklameproduksjon, eller kontakte noen av produksjonsselskapene direkte. Ikke verdens mest lukrative jobb, for dagene blir lange, og betalingen varierer, men du kan regne med en dagslønn på 750-1.000 kroner. Men hvis du har en liten kjendis i magen, og tid å slå ihjel ... Christer Häll har vært statist i flerfoldige filmer og tv-serier, og har også deltatt i flere reklamefilmer. Han deler sine tips med deg på sin nettside Den lille statistsiden.

Vil du registrere deg som statist kan du for eksempel kontakte Folk&Film eller Norsk Talentregister.


Er det ikke? Løp for livet!Foto: Lookalikes.tv
Er det ikke? Løp for livet!
Foto: Lookalikes.tv (Foto: Lookalikes.tv)
Dobbeltgjenger Ligner du på en kjendis? Elvis? Morten Harket? Eller kanskje Victoria Beckham? Da er det penger å tjene! Dobbeltgjengere, eller lookalikes, som de gjerne kalles, kan tjene noen slanter på å opptre (dersom de ligner på en sanger, for eksempel), spille i reklamefilmer, eller stille opp på forskjellige evenementer. Nå er kanskje mulighetene for å tjene gode penger på dette begrensede i Norge, men i det store utland finnes det ingen grenser. Flere land har tv-program der landets beste kjendisdobbeltgjenger blir kåret.

Hvor mye penger det er å hente, avhenger av hvilken kjendis du ligner på (jo mer han eller hun er i vinden, jo mer penger kan du tjene) og hva slags oppdrag det er. Her gjelder det å kjenne sin egen markedsverdi.

Se flere lookalikes hos Lookalikes.tv


Prøvekanin Meld deg som testperson for ulike forskningsprosjekt, og tjen noen kroner, samtidig som du hjelper forskerne å finne ut av livets mysterier. Det annonseres med jevne mellomrom etter testpersoner til ulike medisinske forskningsprosjekter. I mange tilfeller er det spesifikke kriterier du må oppfylle. Du må for eksempel slite med et spesielt problem (for eksempel søvnløshet, urinveisinfeksjoner), tilhøre en bestemt aldersgruppe, eller ha en bestemt sykdom.

Betalingen avhenger av hva slags forskningsprosjekt du er med i. Det varierer fra noen hundrelapper til flere tusen kroner. Noen krever minimal innsats, mens andre kan gå over lang tid og innebære omfattende oppgaver eller inngrep. Rikshospitalet ville før jul ha studenter til å donere beinmarg. Belønningen på 500 kroner var for lite, sa Bioteknologinemda i en artikkel i Dagsavisen. Der kom det frem at legestudenter har fått opptil 10.000 kroner for å ha deltatt i et forskningsprosjekt som innebar ubehagelige undersøkelser av mage og tarm.


Er du vakker nok, kan du tjene penger på modellyrket.Foto: Afonso Lima
Er du vakker nok, kan du tjene penger på modellyrket.
Foto: Afonso Lima (Foto: Afonso Lima)
Modelljobbing "Alle" ungjenter drømmer om en karriere som modell. For de fleste blir drømmen aldri realisert, men noen er såpass vakre at de får oppdrag.

- Du blir ikke rik av å jobbe som modell i Norge, sier Eivor Øvrebø, manager ved Team Models.

- Betalingen varierer avhengig av om det er snakk om reklame, motereportasje eller visning. Men si at for en engangsjobb får du rundt 1.000 kroner. Får du oppdrag med jevne mellomrom, kan du tjene cirka 50.000 kroner i året.

- Er det håp for de som er eldre enn noen og tyve?

- Vi har flere modeller som er 50-60 år, men de har gjerne jobbet som modeller tidligere. Eldre modeller kan få oppdrag for eksempel for ukeblader som Allers og Hjemmet, sier Øvrebø.

Hun forklarer at reklameoppdrag er bedre betalt enn motereportasjer, fordi sistnevnte bare trykkes én gang. Men det er altså ikke fett betalt, og Øvrebø anbefaler ingen å si opp jobben for å satse på modellkarrieren.

- Skal du tjene skikkelig, må du til utlandet.

Pene ben kan være gull verdt.Foto: Richard Styles
Pene ben kan være gull verdt.
Foto: Richard Styles (Foto: Richard Styles)
Kroppsdelsmodell Hva med oss som ikke er så velskapte? Joda, vi kan også tjene penger på vårt ytre. Kanskje Gud var gavmild da du fikk tildelt hender, legger eller føtter? Er du velsignet med en snerten sprettrumpe, vaskebrettmage eller vakre og fyldige lepper? Da kan du bli kroppsdelsmodell!

Damen som er avbildet på pakken med nylonstrømper er ikke nødvendigvis en skjønnhet (for de har jo ikke ansiktet med), men hun har usannsynlig lekre bein. Det er først og fremst damer med lekre legger som er ettertraktet i dette avstumpede (beklager) markedet. Lekre legger selger sko, strømper, barberhøvler, selvbruningskremer osv. Men også vakre hender selger. I et intervju på nettsiden radarblog, forteller håndmodellen Riina at hennes hender har blitt brukt i reklame for både sminke, neglelakk og oppvaskmiddel. Hun forteller at timelønnen er på rundt 100 dollar, altså cirka 600 kroner. En annen håndmodell viser Maybellines reklamefilm der hun er håndmodell (og reklamefilmen er til og med på norsk). Se filmsnutten her.

Ifølge Øverbø er det lite marked for denne type modeller i Norge, og ingen modellbyrå tar inn kroppsdelsmodeller i stallen. Dersom oppdragsgiver trenger et par pene hender eller føtter, finner modellbyråene bare en av modellene som har det.

Har du rålekre bein eller vakre hender må du altså til utlandet for å tjene penger på dem.

Har du tips om andre måter man kan tjene penger på - ved hjelp av kroppen?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits