NyttårsOppskrifter!!

Dansk ribbenstek
Danskene har vær forbildet for denne varianten av skinkesteken. Ribbenstek er renskåret ytrefilet med svor, og med ovnsbakte grønnsaker er dette mat du bare må smake!


Ingredienser: ( 4 pers )
1 ½ kg ribbenstek med svor
8 stk. potet
4 stk. eple
4 stk. løk
10 stk. persillerot eller 2 sellerirøtter
2 ss olivenolje
2 ts salt
1 ts pepper


Slik gjør du:
1. Rens og skrell potetene. Eplene kan beholde skallet på. Del poteter, epler og løk i båter. Persillerot deles på langs i fire. Legg alt over i en smurt ildfast form.

2. Riss svoren i tynne striper på tvers. Gni inn ribbensteken med salt og pepper og legg den oppå grønnsakene.

3. Stek på 175 °C til steketermometeret viser 72 °C. Ekstra sprø svor får du ved å sette på grillen, kun 1-2 minutter til svoren "blåser" seg opp. Pass godt på!

4. Server steken med fyllet i form.

Sjysaus passer godt til denne retten. Bruk kraften som væske i sausen.


Osteiskake med jordbær

Denne iskaken kommer til å bli en av dine favorittdesserter. Søt, fyldig og god. Det kjekke med iskake er at du kan lage den når du har tid til overs og la den ligge i fryseren til du får gjester. På den måten har du alltid noe godt å by på.


Ingredienser: ( 6 -10 pers )
½ pk. digestive kjeks
100 g smør
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
3 stk. eggeplomme
1 ½ dl sukker ( eventuellt søtningsmiddel )
1 beger kremost naturell
3 stk. eggehvite
4 ss jordbærsyltetøy

Bringebærsaus:
2 pk. frosne bringebær
200 g melis
4 ss sitronsaft


Slik gjør du:

1. Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør sammen med kjeksen. Trykk det utover i en springform (24 cm), med bakepapir i bunnen.

2. Du må ha 3 skåler. Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og philadelfiaost i en skål og stivpisk eggehviter i den tredje.

3. Bland alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen.

4. Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt. Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmoret i. Settes i frysen minst 4 timer før servering. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprosessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Server sammen med bringebærsaus eller annen dessertsaus. Noen friske bær eller hermetisk frukt smaker godt til.


Karamelliserte julefrukter

Nøtter, mandler og fiken hører julen til, men denne desserten kan også serveres resten av året

Ingredienser:
3 ss sukker
2 ss vann
1 stk. sitron
2 ss valnøttkjerner eller pekannøtter
1 ss mandler
3 stk. frisk fiken
3 ss sultanrosiner


Slik gjør du:

1. Smelt sukkeret i en stekepanne på middels varme og la det få litt farge.

2. Tilsett vann og saften av en sitron, kok opp.

3. Tilsett nøtter, grovhakkede mandler, fiken delt i mindre biter og rosiner.

4. Bland det hele godt på svak varme.

Legg på karamelliserte julefrukter på dessertskåler. Topp med en skje vaniljeis. Kos deg.

Ønsker deg en riktig God Jul og et godt nytt år!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits