Mat for 1?

Mat for 1 og(2)


N er det ett faktum at mange av oss er enslige og det lage middag for 1 person ikke alltid er det gyeste, og srlig ikke nr de fleste oppskrifter er for 4 personer. Nr jeg flyttet p hybel p videregende hadde jeg problemer med koking av egg og ris.... :p n er det heldigvis andre boller.
Pizza for 1 Fotograf Knut Pettersen

Her er noentips.

Lag store porsjoner
Dette hres nok ut som en selvmotsigelse her, men faktum er at det er lurt lage mye av retter som kan fryses ned. Feks lapskaus, gryteretter osv lager en store porsjoner og s fryser en ned passe porsjoner i frysebeger. Da er det bare ta opp en av disse og varme opp i mikroen eller en liten gryte. De fleste gryteretter kan fryses. Men husk at poteter og gulertter blir fort litt vasne. Ta gjerne en dag eller kveld du har litt tid og lag disse rettene.

Frysing av mat
Det meste kan fryses, men prv unng fryse inn p nytt. Har en store stykker i frysen kan de tas opp og man kan skjre av det man trenger fr de legges i frysen igjen. Men det er lurt dele opp mat i porsjoner fr frysing. Her er det som sagt fornuftig g til innkjp av sm porsjons plastbokser. Det er viktig at de er tette slik at maten beholder smaken
Bruk sm gryter
Hvis en ofte lager mat til en person, s g til innkjp av noen sm gryter. Det er mye enklere koke 2 poteter i en liten gryte enn i en stor. Kjp og ett par sm ildfaste former til bruk i ovnen og en mindre stekepanne med slippbelegg. En mikroblgeovn er og ett must, og nr jeg frst er inne i anbefalinger s kjp ett kombiskap med kjl og frys nr du skal bytte ut kjleskapet en gang.

Porsjoner
De fleste oppskrifter er ment for 4 personer, men det er i de fleste tilfeller lett dele opp oppskriften. Ved vanlig middag s beregner en ofte pr person: Kjtt, ca 250 g kjtt med ben pr person og 150 g uten ben. Fisk, renset ca 150-200 g pr person. Poteter og grnnsaker, ca 200 - 250 g pr person.
Av feks kjtt gr det da ofte 1 kotelett, 3-4 kjttkaker, 2 karbonader/hamburgere, 1-4 plser alt etter strrelse.
Ris fr den kokes ca 1-2 dl pr person, Pasta ca 100-150 g trr pasta pr person mer hvis det er lite tilbehr, sjekk mengden p pakken.

Ferdigmat
Det er og masse forskjellige ferdige retter, som bare er til hive i mikroen eller gryta. Det virker som om fler og fler produsenter skjnner at fler og fler mennesker er enslige og har behov for mindre porsjoner. Men for dere som bare spiser slike ting, vil jeg anbefale lage vanlig mat av og til. Og nr vi har s mye gode rvarer her i Norge s br vi bruke dem, og s er det sunt variere litt.
Vi ser jo p helsesituasjonen her i landet at vi bde ker i vekt og det er en kning av sykdommer som kommer fra usunn livsstil. Og dette br vi gjre noe med.
Og hvorfor ikke begynne med lage litt hjemmelagd mat av og til. Og ta samtidig en liten spasertur etter maten
Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andy

Hei p deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Flg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits