Fiskesuppe :D

Fiskesuppe

Publisert 09.02.2006 15:39 - Oppdatert 10.02.2006 14:07

Fiskesuppe er ikke bare god og sunn vintermat, den er også forbløffende enkel å lage. Her får du mesterkokken Harald Osas oppskrift.

Dette trenger du:

6 ? 8 personer
200 g renskåret fisk (gjerne både rød og hvit fisk )
100 g rensede reker
200 g friske blåskjell
1 stor gulrot
1 stor løk
1 purreløk
1 tykk skive sellerirot
4 mandelpoteter
100 g sjampinjong
Dette trenger du
4 tomater
1 ss hakket persille
1 ss hakket gressløk

Smørsaus:

1 dl hvitvin
1 finhakket sjalottløk
½ dl fløte
200 g smør

Slik gjør du:

Skjær fiskefiletene i stykker slik at du har to fiskestykker pr. person. Blåskjellene vaskes, renses og has rett i en tørr, varm gryte ? legg på lokk og la skjellene dampe til de har åpnet seg. Hell over i en bolle til avkjøling. Kraften fra skjellene tas vare på til suppen. Skjellene renses og settes tilside.

Rotgrønnsakene vaskes og renses. Stykkes i passe serveringsbiter. Sjampinjongen skjæres i skiver. Tomatene deles ? innmaten fjernes og tomatene skjæres i strimler eller terninger. Potene skrelles og skjæres i tykke skiver.

Smørsausen

Smørsausen tilberedes ved å koke vin og løk ned til ca 1/3 av mengden ? tilsett fløte og la det koke et minutt. Smøret skjæres i små terninger og røres bit for bit inn i fløten. Pass på å røre hele tiden og hold sausen rett under kokepunktet. Sausen settes tilside i vannbad ? den må ikke koke.

Begynn på suppen ved å ha alle rotgrønnsakene i en gryte. Dekk grønnsakene med fiskekraft eller bare vann ? husk blåskjellkraften. Kok opp og smak til med salt. Når grønnsakene er nesten møre tilsettes potetene. La suppen trekke på svak varme til potetene er halvkokt. Legg fiskebitene i suppen og la den trekke et par minutter. Nå tilsettes sjampinjong, reker, blåskjell, tomater og friske urter. Vend dette forsiktig inn i suppen slik at ikke fisk og poteter går i stykker ? kok opp ? tilsett smørsausen og suppen er klar for servering. Godt brød hører til.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits