Treretters hærlighet!

Kos deg med en treretter til helga!

hva med å lage en treretters festmiddag. På menyen står det; Gratinerte Blåskjell, Ribolittabakt ørret og Apfelstrüdel. Bon appetitt!

Gratinerte Blåskjell (Foto: Nrk)

Gratinerte blåskjell

400 g friske blåskjell
1 finhakket sjalottløk
¼ fennikel i skiver
1 tommel med skrelt ingefær i skiver
1 dl fløte
1 eggeplommer
salt og pepper.

Slik gjør du:

Blåskjellene renses grundig, ha de i en varm kjele sammen med grønnsakene, sett på lokk. La koke til alle er åpnet, to til tre minutter. Ta ut av skjellene, ha i fløten, kok opp og kjør på en mikser, sil. Rør inn eggeplommen. Rens blåskjellene, la de ligge i den ene halvdelen, hell over sausen, stek med sterk overvarme i et halvt minutt før servering. Server med brød.

Tom-Victor Gausdal (Foto: Nrk)

Ribolitta med bakt ørret

400g ørretfilet i stykker
2 ss ørretrogn
2 ss rømme
1 ss olivenolje
salt og pepper
8 dl hønsebuljong
1 dl bløtlagte lyse bønner
½ dl bløtlagte linser
8 blader cavolo nero eller savoykål , finsnittet
1 neve renset spinat
1 sjalottløk i skiver
1 fedd hvitløk i skiver
2 ss erter
2 ss hestebønner/ feves
1 ss hakket mynte
1 ss hakket estragon eller persille
30 g revet parmesan
2 ss smør
olivenolje

Slik gjør du:

Kok bønnene møre i buljongen, ha i resten av grønnsakene. La koke til alt er mørt. Ta av ¼ av blandingen som kjøres på mikser. Dette er jevningen og røres i til slutt. Rør inn smør og parmesan, smak til med salt og pepper. Hell over olivenolje. Fisken krydres med salt og pepper. Bakes på brett i ovnen med olivenolje 160 grader i 4-5 minutter. Server rykende varm ribolitta toppet med ørret, rogn og rømme.

Apfelstrudel

Strudeldeig:
250 g mel
1,3 dl vann
1 egg
25 g olje eller smør
litt salt

6-8 epler, skrelte og i skiver
2 ss bløtlagte gule rosiner
4 ss kavring
1 ss smør
2 ss sukker
¼ ts kanel
4 ss hakkede nøtter

Slik gjør du:

Start med deigen, kjøres i kjøkkenmaskin. La hvile innpakket i en halvtime før bruk. Kjevle syltynt, legg på epleskiver, hakkede nøtter, rosiner og kavring som er stekt i smøret med sukker og kanel. Rull sammen, pensle med egg. Stek på 180 grader i 20 minutter. Dryss med melis og server til svigermor sammen med pisket krem.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits