2 digge fiskeretter

Stekt kveite med frisk tomatsaus og basilikum:

Forrett til 4 personer
320 g kveite
2 skiver parmaskinke
4 store basilikumblad
salt og pepper
smør til steking

Stekt kveite med tomat- og basilikumsaus (Foto: NRK)
2 ss olivenolje
1 finhakket sjalottløk
½ finhakket hvitløksfedd
1 lite laurbærblad
6 modne tomater
4 ss olivenolje (jomfruolje)
2 ss finskåret basilikum
salt og pepper

Slik gjør du:

Kveiten deles i fire pene stykker, legg et basilikumblad på hvert fiskestykke, del skinkeskivene i to og legg skiven rundt midtstykket av fisken.
Stekes på middels varme i smør til den er saftig og gjennomstekt. Fisken kan også brunes lett i panne for så å stekes ferdig i stekeovn. på 180 grader. Steiketiden varierer med tykkelsen på fileten men det skal kun noen minutter til. Bruker du steketermometer på fisken er den ferdig ved 55 grader kjernetemperatur.

Løk, hvitløk og laurbærblad freses på svak varme i olivenolje. Tomatene skåldes i kokende vann til skallet løsner. Er tomatene modne er 10 ? 15 sekunder nok. Has rett over i kaldt vann. Skinnet fjernes og tomatene deles i båter og innmaten fjernes. Det rene tomatkjøttet skjæres i biter på ½ x ½ cm. og tilsettes i gryten sammen med løk, hvitløk og laurbærblad. La tomatsausen koke på svak varme i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Rett før servering tilsettes basilikum og olivenolje.

Server kveiten på en seng av tomatsaus og pynt gjerne med noen blader frisk basilikum.

Varmsyltet laks med pepperotkrem

Forrett til 5 personer
500 g renskåret laksefilet
70 g salt
1 løk

Lake:

½ l vann
Varmsyltet laks med pepperrotkrem (Foto: NRK)
2 dl hvitvinseddik
370 g sukker
½ løk i skiver
1 ss sennepsfrø
2 nellikspiker
5 laurbærblad
1 ss hel sort pepper

Pepperrotkrem:

2 dl seterrømme
2 ss revet pepperot
1 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
1 bunt finsnittet gressløk

Slik gjør du:

Laksen skjæres i 5 eller 10 skiver og blandes med salt. La fisken ligge ½ time med saltet. Løk skjæres i skiver eller staver og settes tilside.
Kok opp ingrediensene til laken og la den småtrekke i ca. 30 minutter. Vask saltet av fisken. Sil laken og ha straks laksen i den kokende laken. La fisken stå i laken til den er lun ? tilsett løken.

Ingrediensene til pepperotkremen blandes og smakes til med salt og pepper. Her kan du variere mengdene til passe smak. Noen vil ha kremen søtere og noen mer syrlig så prøv deg frem. Fersk revet pepperot er veldig sterk mens den i tube er mildere ? prøv deg frem.

Løft fisken forsiktig ut av laken og server med pepperotkrem og gjerne noen blader med frisk salat og agurk.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits