6 lekkre retter!

Svineribbe med rosmarin

6 pers.
1 kvast frisk rosmarin
1 kvast frisk salvie
6 knuste hvitløkfedd
1 stk. svineribbe, ca. 1.25 kg.
salt, pepper
3 ss olivenolje
1 ss smør
1.25 dl hvitvin

Slik gjør du:

Skjær svoren av ribba. Grovhakk rosmarin og salvie. Bland dem med hvitløk, salt og rikelig med pepper. Gni kjøttet inn med krydderblandingen. Legg kjøttet i en gryte eller ildfast form sammen med smøret og oljen og bak den i ovn på 200 grader i 1 ½ time, snu den ofte. La kjøttet hvile litt før det skjæres i skiver og anrettes på fat.
Hell vinen i gryten, bring den til kokepunktet, skrap løs det som har festet seg i bunnen. Smak til sausen og server den til kjøttet.

Risotto med asparges

1 sjalottløk
3 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
150 g risottoris eller grøtris
½ liter lys kraft
2 ss smør
3 ss reven parmesan
1 ss sitronsaft
100 g grønne asparges

Slik gjør du:

Finhakk sjalottløk og fres i olivenolje i en vid kjele. Finhakk hvitløk og ha i kjelen sammen med risen og fres litt. Spe med kraft under omrøring og kok til risen har absorbert nesten all væsken. Tilsett smør, parmesan og sitronsaft, litt pepper og asparges i grove biter.

Squash salat

(Foto: NRK)
8 små eller 2 store gule og grønne squash
skallet og saften av 1 sitron
3 ss olivenolje
5 ss flatpersille
30 g ruccola
40 g parmesan

Slik gjør du:

Skjær squash i skiver og ha dem i en bolle. Riv skallet og press saften av sitronen over, krydre med svart pepper, salt og drypp olivenolje over. Grovhakk flatpersille og dryss over. Vask og skyll ruccolasalat og bland i sammen med squash. Skjær tynne skiver av parmesan og legg på toppen sammen med flatpersille til pynt.

Cæsar salat

(Foto: NRK)
1 hode romanosalat
2 eggeplommer
2 dl soyaolje
2 ts fransk sennep
2 fedd hvitløk
3 ansjosfileter
saft av en sitron
salt, pepper
2 loffskiver
50 g bacon
30 g parmesan

Slik gjør du:

Vask og del salaten, la den renne godt av. Bland eggeplommer med sennep, sitronsaft og hakket hvitløk og hakke ansjosfilet. Spe forsiktig med olje og smak til med salt og pepper. Vend salaten i dressingen og anrett på tallerkener. Kutt loff og bacon i terninger og rist begge sprø i panne. Anrett bacon, brødterninger og skiver av parmesan på toppen av salaten.

Tomater med fetacrème

(Foto: NRK)
10 cherrytomater
50 g fetaost
1 dl fløte
olivenolje
pepper
sitronsaft
evt. salt
kjørvel til pynt

Slik gjør du:

Del tomatene tvers over og ta ut innmaten. Kjør fetaost i foodprosessor sammen med fløte og litt olivenolje. Smak til med sitronsaft, pepper og evt. salt. Fyll massen i en sprøytepose og fyll den i tomatene.

Jordbær Romanoff

300 g friske jordbær
melis
1 dl frisk appelsinjuice
2 dl kremfløte
1 vaniljestang
3 ss hakkede ristede hasselnøtter

Slik gjør du:

Rens jordbærene, ta 5 bær og kjør på hurtigmikser sammen med juicen og litt melis. Hell dette tilbake på de andre bærene og la det marinere i 2 timer. Skrap kjernene ut av vaniljestangen og ha dem i fløten sammen med litt melis og pisk luftig. Legg jordbær, krem og nøtter lagvis i skåler og server umiddelbart.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits