6 lekkre retter!

Svineribbe med rosmarin

6 pers.
1 kvast frisk rosmarin
1 kvast frisk salvie
6 knuste hvitlkfedd
1 stk. svineribbe, ca. 1.25 kg.
salt, pepper
3 ss olivenolje
1 ss smr
1.25 dl hvitvin

Slik gjr du:

Skjr svoren av ribba. Grovhakk rosmarin og salvie. Bland dem med hvitlk, salt og rikelig med pepper. Gni kjttet inn med krydderblandingen. Legg kjttet i en gryte eller ildfast form sammen med smret og oljen og bak den i ovn p 200 grader i 1 time, snu den ofte. La kjttet hvile litt fr det skjres i skiver og anrettes p fat.
Hell vinen i gryten, bring den til kokepunktet, skrap ls det som har festet seg i bunnen. Smak til sausen og server den til kjttet.

Risotto med asparges

1 sjalottlk
3 ss olivenolje
2 fedd hvitlk
150 g risottoris eller grtris
liter lys kraft
2 ss smr
3 ss reven parmesan
1 ss sitronsaft
100 g grnne asparges

Slik gjr du:

Finhakk sjalottlk og fres i olivenolje i en vid kjele. Finhakk hvitlk og ha i kjelen sammen med risen og fres litt. Spe med kraft under omrring og kok til risen har absorbert nesten all vsken. Tilsett smr, parmesan og sitronsaft, litt pepper og asparges i grove biter.

Squash salat

(Foto: NRK)
8 sm eller 2 store gule og grnne squash
skallet og saften av 1 sitron
3 ss olivenolje
5 ss flatpersille
30 g ruccola
40 g parmesan

Slik gjr du:

Skjr squash i skiver og ha dem i en bolle. Riv skallet og press saften av sitronen over, krydre med svart pepper, salt og drypp olivenolje over. Grovhakk flatpersille og dryss over. Vask og skyll ruccolasalat og bland i sammen med squash. Skjr tynne skiver av parmesan og legg p toppen sammen med flatpersille til pynt.

Csar salat

(Foto: NRK)
1 hode romanosalat
2 eggeplommer
2 dl soyaolje
2 ts fransk sennep
2 fedd hvitlk
3 ansjosfileter
saft av en sitron
salt, pepper
2 loffskiver
50 g bacon
30 g parmesan

Slik gjr du:

Vask og del salaten, la den renne godt av. Bland eggeplommer med sennep, sitronsaft og hakket hvitlk og hakke ansjosfilet. Spe forsiktig med olje og smak til med salt og pepper. Vend salaten i dressingen og anrett p tallerkener. Kutt loff og bacon i terninger og rist begge spr i panne. Anrett bacon, brdterninger og skiver av parmesan p toppen av salaten.

Tomater med fetacrme

(Foto: NRK)
10 cherrytomater
50 g fetaost
1 dl flte
olivenolje
pepper
sitronsaft
evt. salt
kjrvel til pynt

Slik gjr du:

Del tomatene tvers over og ta ut innmaten. Kjr fetaost i foodprosessor sammen med flte og litt olivenolje. Smak til med sitronsaft, pepper og evt. salt. Fyll massen i en sprytepose og fyll den i tomatene.

Jordbr Romanoff

300 g friske jordbr
melis
1 dl frisk appelsinjuice
2 dl kremflte
1 vaniljestang
3 ss hakkede ristede hasselntter

Slik gjr du:

Rens jordbrene, ta 5 br og kjr p hurtigmikser sammen med juicen og litt melis. Hell dette tilbake p de andre brene og la det marinere i 2 timer. Skrap kjernene ut av vaniljestangen og ha dem i flten sammen med litt melis og pisk luftig. Legg jordbr, krem og ntter lagvis i skler og server umiddelbart.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andy

Hei p deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Flg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits