Hvit sjokolademosse

Dette trenger du:

310g hvit sjokolade
3 plater gelatin
2dl melk
3,5dl kremfløte

Slik gjør du:

 
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Hakk sjokoladen. Varm opp melken i en kjele. Kryst ut vannet av gelatinen og tilsett den i den varme melken. Hell 1/3 av den varme melken over sjokoladen og rør det godt sammen. Tilsett så resten av melken. Pisk kremfløten. Vend det inn i sjokoladeblandingen når den er blitt kald (30 grader). Hell over i former. Sett i fryseren til den er frosset. Cirka to timer. Må tas ut en time før servering.

 

Bringebærsaus:

250g bringebær
½ dl vann
80g sukker
½ vaniljestang
Litt sitronsaft

Kok opp bringebær, vann og sukker i en kjele. Del vaniljestangen, skrap ut kornene og legg det opp i kjelen. La koke på svak varme 10 minutter. Hell over i en blender og kjør i noen sekunder. Sil sausen gjennom en sikt. Smak til med sitronsaft.

Tips:

Bytt gjerne ut bringebær med jordbær. Sjokolademoussen kan serveres i glass, må da ikke fryses. Skal du ha moussen i form må den fryses slik at du får de ut av formen.

Én kommentar

Marita

02.jan.2009 kl.21:32

hørtes deilig ut:D

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits