Brownies med pecannøtter

Dette trenger du

1 langpanne ca. 25 x 35 cm. eller 30 x 40 cm.

250 g. kokesjokolade
250 g. smør
5 dl. sukker
5 egg
3 dl. hvetemel
2 ts. bakepulver
3 dl. pecannøtter evt. valnøtter, peanøtter

SJOKOLADEGLASUR
250 g. kokesjokolade
2 1/2 dl. fløte

KARAMELLTOPPING
1/2 dl. sukker
1/4 dl. fløte
1 ss. meierismør

Slik gjør du

Kle en langpanne med bakepapir og varm ovnene til 165 grader. Finhakk sjokoladen og smelt smøret. Rør sjokoladen sammen med det smeltede smøret. Visp sammen egg og sukker, tilsettt sjokoladeblandingen, og rør godt.
Rør inn hvetemel blandet med bakepulver. Bland til slutt inn nøttene, og hell røren over i langpannen. Stek kaken i ca. 30 min. om du bruker stor langpanne, eller ca. 40 min i liten.

Avkjøl kaken, kutt den i firkanter, dryss over melis og server!

MED GLASUR:
Eller, finhakk sjokoladen til glasuren, og ha det i en bolle. Kok opp fløten. Hell den varme fløten over sjokoladen, mens du hele tiden rører fra midten. Hell glasuren over brownies'en og sett den kaldt. Smelt sukkeret til karamell i en liten kasserolle. Kok ut karamellen med varm fløte. Rør inn smøret. Lag tilfeldig mønster over brownies'en med karamellsausen.

Avkjøl kaken, kutt den i små firkanter - og nyt!

Tips

Smak gjerne karamellsausen til med cognac. Det finnes mange forskjellige kokesjokolader med forskjellig kakaoinnhold. Kakaoinnhold oppgis i prosent, og du kan altså selv bestemme hvor kraftig dine brownies skal være. Selv bruker jeg 66% i kaken, og 56 % i glasuren.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits