Karamellpudding/crème brulèe


Egg er bra. De inneholder mye A- og D-vitaminer. her er oppskriften på Crème Brulée som er en fransk variant av den norske karamellpuddingen. Den skal ikke være så stiv som den norske, og bakes i form på svak varme.
 


Ca. 4-6 personer (ut i fra hvilke former som benyttes)
Crème Brulée
3 dl fløte
2 dl H-melk
4 stk eggeplommer
90 gr. sukker
1 stk vaniljestang

Demerera sukker til karamell
Skibrenner eller ?Crème Brulée brenner?

Fremgangsmåte

Fløte, melk, sukker kokes opp sammen med vaniljestang som en deler i to på langs og skraper ut frø fra. Skill så eggeplommene fra eggehviten.

Ha eggeplommene i en bolle og spe forsiktig med kokende væske over eggeplommene med kontinuerlig røring, sil så ?væsken? og hell ?væsken? i små former.

Sett formene inn i ovn på forvarmet ovn på 100c. Bakes i ca.en time til en har oppnådd at ?væsken? har stivnet.

Ps. En Crème Brulée skal ikke være fast. Ta formene ut av ovnen og strø et tynt lag med sukker på toppen av den stivnede ?væsken?, brenn/smelt ned sukkeret med en skibrenner, la hvile ca. to minutter slik at det blir et Sprøtt karamell-lokk.

2 kommentarer

Linn Kristin

02.jan.2009 kl.21:39

Godt nyttår! :) Det er konkurranser på bloggen min ( www.jente.blogg.no ) Premier: 2oookr , IPHONE 3G, 2 billetter til New York, sex and the city pakken og mye mer.Det er helt gratis å melde seg på konkurransene !:)

karro karro

02.jan.2009 kl.22:10

mmmmmmm <3

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits