Nyttårets dessertDigg

Karamellpudding

Karamell betyr brent sukker, og puddingen har sitt navn fra det brente sukkeret som formene glaseres og innsauses med.

2 dl sukker til glasering av formen

2 dl kremfløte

4 dl H-melk

4 ss sukker

1 vaniljestang

7 egg

Steking: 200 grader i 10 min, deretter 125 grader i ca 2 timer.

Brun sukkeret i formen på middels varm plate, snu på formen av og til.

Kok opp fløte, melk, sukker og vaniljestang (splittet på langs). Avkjøl blandingen.

Visp sammen eggene og rør forsiktig inn i blandingen.

Sil blandingen over i formen.

Sett en langpanne i forvarmet ovn og fyll den 3/4 full med kokende vann.

Sett puddingformen i langpannen med vann.

Skru ned varmen etter 10 min.

La puddingen stå i ovnen til den har stivnet (ca. 1 1/2 - 2 timer).

Overflaten skal kjennes fast når du trykker lett på den med baksiden av en vætet skje.

Avkjøl puddingen i formen til neste dag. Hvelv den på et fat med kant, pynt med vispet kremfløte.

Brent spansk krem

Brent spansk kremBrent spansk krem

6,5 dl fløte

0,5 dl melk

8 eggeplommer

120 g sukker

1 kanelstang

saften av 4 appelsiner

rørsukker

Kok opp appelsinjuicen, kanel og skall av en appelsin og reduser til halvparten.

Tilsett fløte og melk, la det trekke i 20 minutter.

Visp eggeplommer og sukker godt sammen.

Kok fløtemelken opp på nytt, hell den over eggene under pisking.

Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer.

Bak i ovn ved 95 grader i ca 45 minutter, eller til massen har satt seg.

Steketid er avhengig av formens størrelse.

Avkjøl og dryss overflaten med et tynt lag sukker. Glaser under grill, eller karamelliser med en skibrenner. Server.

Riskrem med god, rød saus

RiskremRiskrem

4 dl kald risgrøt (bruk gjerne ferdig grøt)

1 vaniljestang

4 ss sukker

3 dl kremfløte

hakkede, skåldede mandler

Pisk fløten med sukker og vaniljestang til krem og bland den lett med grøten.

Tilsett mandler.

Server riskrem med rød saus.

Rød saus

250 g bringebær eller jordbær (solbær eller kirsebær)

125 g sukker

Kjør det på en blender eller en kjøkkenmaskin og sil av frøene.

Ekstra smak til den rød sausen

20 g ingefær

1/2 stk chilli

50 g frisk mynte

Multekrem

MultekremMultekrem

6 dl kremfløte

2 ss cognac eller multelikør

50 g sukker

1 vaniljestang

2 dl lettsukrede multer

Visp fløten til du får en luftig krem, og bland multene forsiktig i kremen.

Julesnaps med ingefær og klementin

Juelsens julesnapsJuelsens julesnaps

Utgangspunktet er en flaske vodka, 75 cl.

Til marineringen brukes 20 cl.

20 cl vodka

100 g fersk ingefær

1 kanelstang

1 ss korianderfrø

1 ss fersk kardemomme

skall (ikke det hvite) av tre klementiner og en lime

Hell alt på et glass og la det stå en uke.

Rist blandingen daglig.

Sil vesken fra krydderet gjennom et kaffefilter.

La det stå i to uker så bunnfallet legger seg.

Hell væsken forsiktig over på flaske sammen med resten av spriten (55 cl vodka) og smak.

Kronobergare

1 ts angelicarot/kvannrot (kan kjøpes på apoteket)

3 ts spisskummin

1 ts fenikkelfrø

1 ts anisfrø

3 ts enbær som knuses lett

20 cl vodka

Hell alt på et glass og la det stå en uke.

Rist blandingen daglig.

Sil væsken fra krydderet gjennom et kaffefilter.

La det stå det stå i to uker så bunnfallet legger seg.

Hell væsken forsiktig over på flaske sammen med resten av spriten (55 cl vodka) og smak.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits