15 tips til LYKKE!

Ekte lykke er vel så mye de små øyeblikkene som det å være stupforelsket eller kapre drømmejobben, ifølge professor i psykologi ved Arizona universitetet, John Reich.

- Fokuser på de små positive tingene og det blir lettere å takle de negative.


Her er noen råd:

1. Ikke tro på alt du tenker


Når din indre stemme begynner å kritisere deg, overse den. Det er nemlig svært sjelden den snakker sant.

2. Ikke spioner på deg


Han plukker deg ikke fra hverandre for så å analysere deg i deler når dere har sex, så hvorfor skal du? Bra sex får du dessuten først når du er engasjert, ifølge Gloria G. Brame som har forfattet flere bøker om «kinky» sex.

3. Gå lengre skritt


Mennesker som tar lange skritt, svinger med armene og går med hodet i sky er lykkeligere enn de som tar museskritt og henger med hodet, ifølge en studie ved Skidmore college. Grunnen kan være at den rake holdningen og de ekstra bevegelsene er bra for blodomløpet og attituden din.

4. Disponer tiden din


Er du alltid sent ute? Dette gjør deg til et nervevrak av en annen verden og det tærer logisk nok på humøret. Ta deg pauser i ny og ne og se til at du disponere tiden din riktig.

5. Vær engasjert


Enten du leser yndlingsbladet eller finpusser på et jobbdokument, vær i øyeblikket og la deg drive med, råder David G. Myers, forfatter av The Pursuit of Happiness.

6. Slipp latteren løs


Av og til er det lov til å late som, og her er et av unntakene. Forskning ved Clark universitetet viser at studenter som smilte ofte også følte seg lykkeligere.

7. Gå ut midt i uka


Dersom du er preget av det såkalte snill pike-syndromet, gå ut midt i uka. Dersom helgen er den eneste gangen i uka der du tillater deg å skeie ut litt er det ikke rart at uka føles bratt.

8. Dropp ønsketenkningen


Det er lett å ønske ting ugjort eller angre på ting man unnlot å gjøre eller gjorde. Dette gjør bare skade. Gjort er gjort, så kom deg videre.

9. Lær å si nei


Alle invitasjoner som bare føles som forpliktelser, dropp dem først som, sist. Sier du nei på en høflig måte med en gang unngår du å lide av skyldfølelse for å droppe ut i siste liten.

10. Lytt til «pausemusikk»


Den musikken du får på øret når du er i telefonkø og tidvis hos frisøren eller på kjøpesenteret har faktisk den effekten at den roer deg ned. For pasienter som lider av angst er dette en vel så effektiv medisin som 5 milligram valium, ifølge anestesilege Fred Schwartz.

12. Ta ansvar for feilene dine


Logisk, men likevel vanskelig når det ligger en parkeringsbot på ruta di. Si til deg selv at sånn går det når du parkerer i all hast fordi du forsov deg, i stedet for å føle at verden vil det vondt for det stjeler bare energi fra deg, ifølge professor John Reich.

13. Dropp slankekuren


Hvem blir lykkelig på tom mage?

14. Ha noe å glede deg til


Bestill bord på en restaurant flere uker i forveien, inviter venner på middag eller planlegg en hjemmekveld med en film du har hatt lyst til å se, men ikke rakk å se på kino. Eller hva med en massasje som får kroppens egne lykkehormoner til å bruse?

15.Innfør et ritual


Start hver morgen med en skikkelig god kopp kaffe eller et glass ferskpresset juice. Poenget er å starte dagen med å nyte et lite øyeblikk.
n8171404447749166688

n81714044452222633488


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits