Lettlagde lekkre kaker

Langpannekake   

Image
Denne er klassisk, men uten egg og kan enkelt og greit bare røres sammen. Den har en ekstra "tøtsj" - kanel. Om du ikke liker smaken er det bare å sløyfe det!

160g Smeltet margarin
6 1/2 dl kefir/kulturmelk
350g sukker
500g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
4 ts kakao
4 ts kanel

Glasur:
75 g margarin smeltet
300g melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
5 ss sterk kaffe

Slik gjør du:
Bland natron ut i surmelken. Ha i smeltet margarin. Sikt det tørre og rør godt sammen.

Stekes på 200 grader ca. 35 minutter

Rør sammen ingrediensene til glasuren og smør på kaka når den er avkjølt.


After Eight kake   

After Eight Kake bunn:
4 store egg
2 dl sukker
250 g finmalte mandler
1 dl maizena
3 ss kakao
1/2 ts bakepulver

Egg og sukker piskes til eggedosis. Det tørre blandes i.
Springform 175 grader 30 min.

Krem:
1/2 l fløte
200 g after eight (ta av noen for dekorasjon)
4 striper kokesjokolade (ca.1/2 plate)
1/4 l fløte

Kok opp1/2 liter fløte - rør inn after eight og kokesjokolade til det har smeltet. La kremen stå i kjøleskap til dagen etter. Pisk opp sjokoladekremen og bland i 1/4 l pisket krem. Kaken deles i to eller tre og fylles med krem. Dekoreres med after eight sjokolade.


Appelsinkake   

Image
200g smør
200g sukker
3 eggeplommer
revet skall av 2 appelsiner
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
3 stivpiskede eggehviter
saften av 1 appelsin

Forvarm stekeovnen til 175 grader.
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommene, en for en. Rør inn revet appelsinskall før det tørre røres inn. De stivpiskede eggehvitene blandes med appelsinsaften og vendes inn i deigen.
Kaken helles i smurt springform og stekes på 175 grader i ca. 45 minutter.
Etter at kaken er avkjølt glasères den med appesinglasur laget av melis og saften av den andre appelsinen.

Eplekake   

Image
125 g smør
125 g sukker
125 g hvetemel
2 egg
1 ts bakeplver
3-5 epler
evt. hakkede mandler

sukker og kanel

Smør og sukker piskes luftig. Tilsett eggene, ett for ett. Mel og bakepulver røres inn til slutt. Has i en smurt kakeform. Eplene skrelles og legges på toppen. Mandler, kanel og sukker strøs på toppen.

Steketemperatur ca. 200 grader
Steketid 30-40 minutter


Firkløverkake   

Image
Velkjent sjokoladekake som smaker hva den lover. Hvis du ikke tåler nøtter kan bytte ut firkløver med melkesjokolade. En sikker vinner i barneselskapet!

Egg 5 stk
Sukker 200g
Kokesjokolade 1/2 plate
Kaffe 2 ss
Hvetemel 135g
Bakepulver 2 ts
Margarin 135g

Sjokoladekrem:
1 kopp sukker
1 kopp fløte
1/2 kopp margarin
1 stk Firkløver ca.80g


Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt sjokolade i vannbad og bland inn forsiktig sammen med kaffe og smeltet margarin.
3. Sikt hvetemel og bakepulver og vend inn i massen.
4. Helles i smurt springform.

Ovnstemperatur: 180 grader
Steketid: ca.45 min

Kok sukker, fløte og margarin til en tykk saus. Avkjøl litt og rør inn sjokoladen. Smør kremen på kaken når den er avkjølt

 
kilde: krem

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits