Lettlagde lekkre kaker

Langpannekake

Image
Denne er klassisk, men uten egg og kan enkelt og greit bare rres sammen. Den har en ekstra "ttsj" - kanel. Om du ikke liker smaken er det bare slyfe det!

160g Smeltet margarin
6 1/2 dl kefir/kulturmelk
350g sukker
500g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
4 ts kakao
4 ts kanel

Glasur:
75 g margarin smeltet
300g melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
5 ss sterk kaffe

Slik gjr du:
Bland natron ut i surmelken. Ha i smeltet margarin. Sikt det trre og rr godt sammen.

Stekes p 200 grader ca. 35 minutter

Rr sammen ingrediensene til glasuren og smr p kaka nr den er avkjlt.


After Eight kake

After Eight Kake bunn:
4 store egg
2 dl sukker
250 g finmalte mandler
1 dl maizena
3 ss kakao
1/2 ts bakepulver

Egg og sukker piskes til eggedosis. Det trre blandes i.
Springform 175 grader 30 min.

Krem:
1/2 l flte
200 g after eight (ta av noen for dekorasjon)
4 striper kokesjokolade (ca.1/2 plate)
1/4 l flte

Kok opp1/2 liter flte - rr inn after eight og kokesjokolade til det har smeltet. La kremen st i kjleskap til dagen etter. Pisk opp sjokoladekremen og bland i 1/4 l pisket krem. Kaken deles i to eller tre og fylles med krem. Dekoreres med after eight sjokolade.


Appelsinkake

Image
200g smr
200g sukker
3 eggeplommer
revet skall av 2 appelsiner
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
3 stivpiskede eggehviter
saften av 1 appelsin

Forvarm stekeovnen til 175 grader.
Pisk smr og sukker hvitt. Tilsett eggeplommene, en for en. Rr inn revet appelsinskall fr det trre rres inn. De stivpiskede eggehvitene blandes med appelsinsaften og vendes inn i deigen.
Kaken helles i smurt springform og stekes p 175 grader i ca. 45 minutter.
Etter at kaken er avkjlt glasres den med appesinglasur laget av melis og saften av den andre appelsinen.

Eplekake

Image
125 g smr
125 g sukker
125 g hvetemel
2 egg
1 ts bakeplver
3-5 epler
evt. hakkede mandler

sukker og kanel

Smr og sukker piskes luftig. Tilsett eggene, ett for ett. Mel og bakepulver rres inn til slutt. Has i en smurt kakeform. Eplene skrelles og legges p toppen. Mandler, kanel og sukker strs p toppen.

Steketemperatur ca. 200 grader
Steketid 30-40 minutter


Firklverkake

Image
Velkjent sjokoladekake som smaker hva den lover. Hvis du ikke tler ntter kan bytte ut firklver med melkesjokolade. En sikker vinner i barneselskapet!

Egg 5 stk
Sukker 200g
Kokesjokolade 1/2 plate
Kaffe 2 ss
Hvetemel 135g
Bakepulver 2 ts
Margarin 135g

Sjokoladekrem:
1 kopp sukker
1 kopp flte
1/2 kopp margarin
1 stk Firklver ca.80g


Slik gjr du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt sjokolade i vannbad og bland inn forsiktig sammen med kaffe og smeltet margarin.
3. Sikt hvetemel og bakepulver og vend inn i massen.
4. Helles i smurt springform.

Ovnstemperatur: 180 grader
Steketid: ca.45 min

Kok sukker, flte og margarin til en tykk saus. Avkjl litt og rr inn sjokoladen. Smr kremen p kaken nr den er avkjlt

kilde: krem

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andy

Hei p deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Flg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits