Uten egg ,melk og mel

det er mange i Norge som er allergiske mot enten det ene eller det andre. and melk/laktose allergi kan man bytte det ut med soya-,havre, eller rismelk.
Her kommer noen oppskrifter uten egg ,melk og mel. les i overskriften. :)

Muffins uten melk og egg   

4,5 dl mel
0,75 dl sukker
2 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/8 ts natron
1 1/2 ss olje
1 1/2 ss vann
1 ts bakepulver
NB! Disse tre ingrediensene blandes sammen i en liten skål.
2 dl eplejuice
0,75 dl. olje (helst soyaolje)

Bland mel, sukker, bakepulver, salt og natron i en stor bolle. I en mindre bolle blandes olje/vann/bakepulver, deretter tilsettes eplejuice og oljen. Bland dette inn i den tørre blandingen. Rør godt og fyll hver muffinsform 2/3 full. Stekes ca. 18 min. eller til de er gyldne på 200 grader midt i ovnen.

Ostekake uten melk og egg   

Dette er egentlig ingen ostekake, men mer en fromagekake. Den ser ut som en ostekake, og er vel verdt et forsøk!

200 gr melkefri margarin
1 ss sukker
1 pk Digestive kjeks
1 pk. sitrongelé
2,5 dl Odense Erlet (fløteerstatning)
2 dl finhakket ananas (kan sløyfes)
1 pk jordbærgelé

Kjeksen knuses og blandes med margarin og sukker. Trykkes ut i en rund form. Lag fromage av 1 pk. sitrongelé som kokes opp og avkjøles. Pisk 2.5 dl Odense Erlet og bland i den kalde geleen. Sette i kjøleskapet til den er ganske stiv. Ca 1 time. Røres om av og til. (Kan tilsettes 2 dl. Finhakket ananas, frukten må tørkes av.) Helles over kakebunnen og stivnes helt. Kok opp 1 pk. jordbærgelé med halv vannmengde. Avkjøles og settes i kjøleskapet til den er nesten stiv ( ca. 45 min. ) Helles over fromasjen mens den ennå er ? glatt ?.

Laktose frie Vafler   

0,5 Liter vann
2 Egg
1 Toppet ts bakepulver
2 Toppende ts vaniljesukker
1 ss Olivenolje
3 til 3,5 dl Hvetemel
Eventuelt krydder (Knivspiss kardemomme)

Slå vann i en passende bolle. Ha i eggene, olje og visp dette sammen. Mål i vaniljesukker og bakepulver og eventuelt litt krydder. Ha i hvetemel litt om litt og visp ut slik at det ikke blir klumpete. Hvetemel has i til røren er passende tykk


Banankake uten melk, egg og gluten   

4.5 dl Toro fin brød- og kakemix (eller Toro lys brødblanding)
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ts natron
1.5 dl vann
1 dl smeltet melkefri margarin.
2 mosede bananer

Fremgangsmåte: Bland alt det tørre. Ha i vann og smeltet margarin Smør en rund form og ha røren i. Stekes på 175 grader i 60 min.

Glasur:
100 gram melkefri margarin
250 g melis
1 ½ ss kakao
1-3 ss vann (eller kaffe, det gir litt mer smak)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits