Landets første ME-telefon!

Landets første ME-telefon
Sykehuset Innlandets Lærings- og mestringssenter har nå etablert en ME-telefon der pasienter, pårørende og helsepersonell kan henvende seg for å få råd og veiledning.
ME (3)


Dette er det første tilbudet i sitt slager i landet, og er etablert som et prosjekt finansiert av Helse Sør-Øst. Tilbudet er i denne omgang begrenset til et halvt år. Den etterfølgende evalueringen vil være viktig for vurdering av mer varig informasjonstilbud til denne pasientgruppen.


Telefonen har nummer 991 17 999, og vil være åpen tirsdager 10-14 og torsdager 14-18.Prosjektet er knyttet opp mot det nye sentret for pasienter med kronisk utmattingssyndrom som ble åpnet på Ullevål like før jul.


Prosjektleder Bodil Framnes er spesialsykepleier og har de siste årene deltatt i en rekke kurs og konferanser om ME/CFS.Lærings- og mestringssentret har de siste to årene holdt en rekke kurs for personer med ME, det er arrangert kurs for pårørende og kompetansehevende kurs for leger i Hedmark og Oppland. Kursene er medisinsk forankret i avdeling for Fysikalsk medisin og rehabilitering på Ottestad. Det er også etablert tett samarbeid med fylkeslagene av Norges ME-Forening i Oppland og Hedmark.


Disse tiltakene har avdekket et betydelig behov for kompetanseoppbygging og spredning av informasjon både til de som er rammet av sykdommen, deres pårørende, helsepersonell og NAV.


- De som har deltatt på kursene har et funksjonsnivå som gjør det mulig å delta på kursene. Men kursene når ikke de aller sykeste, som ikke makter å forlate hjemmet. Jeg håper at det nye telefontilbudet blir et nyttig hjelpemiddel også for denne gruppen. Jeg tror også det vil være et bra tilbud til pårørende og ansatte i 1. linjetjenesten, som ofte føler seg maktesløse både på grunn av mangel på tilbud og mangel på kompetanse. I tillegg til informasjon og rådgivning vil telefonen også kunne bidra til å lose pasienter til tilbud de har nytte av, sier Bodil Framnes.

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits