Meksikanske hærligheter

Meksikanske kyllingfajitas

Antall porsjoner:
4

Ingredienser:
6 stk. kyllingfilet i strimler
1 stk. gul paprika
1 stk. grønn paprika
1 stk. rød paprika
ca 1½ stk. rødløk i tynne båter

Marinade:
1 ts finhakket jalapenos (ønskes sterkere, ha i mer jalapenos)
1½ båt hvitløk
2½ ss frisk koriander
1¼ dl solsikkeolje
2 ss soyasaus
2 ss worcestershire-saus
½ dl presset sitronsaft
½ dl presset appelsinsaft
godt med nykvernet pepper
½ dl tørr hvitvin eller cider

samt:
ca 10 stk. hvetetortilla
ca 1 boks ferdigkjøpt salsa
ca 1 beg. lettrømme

Guacamole:
2 stk. avocado
ca 1½ ss sitronsaft
1 båt revet hvitløk
2 stk. flådde tomat (se under)
½ stk. liten, hakket rød chili
2 ss hakket, frisk koriander
salt og kvernet pepper


Fremgangsmåte:
Marinaden:
Ta ut frøene på jalapeñopepperne og finhakk dem. Press hvitløk og finhakk koriander. Bland alle ingrediensene. Tilsett kyllingstrimler og mariner gjerne over natten. Ta opp strimlene og stek dem i en varm panne. Del paprika i tynne strimler og rødløk i tynne båter. Varm tortillas i ovn som anvist på pakken. Legg på kyllingstimler, finstrimlede grønnsaker og ha på salsa og litt rømme. Rull tortillaen sammen og server med rømme, salsa og guacamole.

Guacamole:
Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca. 10 sekunder. Ha dem over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet. Del tomatene og skrap ut frøene med en teskje. Skjær tomatene i små biter. Mos avokadoene med en gaffel og press over litt sitronsaft. Bland avokadoen med resten av ingrediensene. Dekk til og sett kremen kaldt til den skal brukes.



Meksikansk kjøttgryte!

Ingredienser

500gr. kjøttdeig

1 løk

1 ss. margarin

1 boks hele tomater

½ dl. mild chilisaus

1 dl. vann

1 terning kjøttbuljong

2 båter presset hvitløk

1 ts. oregano

2 krm. chilipulver

½-1 krm. kajennepepper

1 boks hvite bønner i tomatsaus (400 gr.)

salt

Tilberedning

Hakk løken. Smelt margarinen i en gryte og fres løken i et par minutter.

Bland i kjøttdeigen og brun den til den har fått farge.

Bland i tomater, chilisaus, vann, buljongterning, hvitløk og krydder.

La alt putre under lokk i 10-15 minutter.

Rør bønnene forsiktig inn. Smak til og tilsett evt. mer salt og krydder.

Varm opp kjøttgryten ytterligere noen minutter, og server den rykene varm.

Serveringstips:

Denne velkrydrede, meksikanske retten er kraftig og mettene. Lag den gjerne dagen i forveien, da blir smaken nemlig enda bedre.

Loff og slangeagurk i skiver samt nachos-meksikanske chips-passer godt til denne retten.


Chévre Quesadillas (vegetarisk)


4 porsjoner

160 g geitost
3 ss Jalapeno Hot Red
2 ss flytende honning
50 g valnøtter, hakket
2 ss melk
4 stk Soft Tortilla
1-2 ss olje

TILBEREDNING

Miks ingrediensene sammen til en krem. Smør ostekremen på tortillaen. Legg en tortilla over og trykk sammen. Stek quesadillasen gryllenbrun og skjær den deretter i trekanter.


Chévre Quesadillas (vanlig)


4 porsjoner

160 g geitost
3 ss Jalapeno Hot Red
2 ss flytende honning
50 g valnøtter, hakket
2 ss melk
4 stk Soft Tortilla
1-2 ss olje
1 pakke kjøttdeig + taco krydder mix

TILBEREDNING
stek kjøttdeigen og tilsett taco krydderet.

Miks ingrediensene sammen til en krem. Smør ostekremen på tortillaen. Legg en tortilla over og trykk sammen. Stek quesadillasen gryllenbrun og skjær den deretter i trekanter.

brie kan også brukes.




Og til dessert...

Tortilla med sjokolade og banan
160 g geitost
3 ss Jalapeno Hot Red
2 ss flytende honning
50 g valnøtter, hakket
2 ss melk
4 stk Soft Tortilla
1-2 ss olje
1 pakke kjøttdeig + taco krydder mix

TILBEREDNING
stek kjøttdeigen og tilsett taco krydderet.

Miks ingrediensene sammen til en krem. Smør ostekremen på tortillaen. Legg en tortilla over og trykk sammen. Stek quesadillasen gryllenbrun og skjær den deretter i trekanter.

brie kan også brukes.




Og til dessert...

anan


4 porsjoner

4 stk Soft Tortilla

Fyll:
200 g philadelphiaost
3 ss brunt sukker
3 stk bananer, i skiver
1 ts Kanel malt
100 g mørk sjokolade, hakket

Til gratinering
300 g smør
1 ss brunt sukker

TILBEREDNING

Rør sammen ingrediensene til fyllet. Fordel fyllet i tortillaene og rull sammen. Legg rullene i en ildfast form. Hell over litt smør, og strø på sukker. Gratiner i ovn på 200 grader i 5-10 minutter. serveres med vaniljeis.

Tips! Man kan godt bruke appelsin fremfor banan.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits