Skjønnhet- og kjærringråd

 • 1. Opphovnede øyne? Har du ikke en øyemaske for hånden, vil en nedkjølt skje(!) ha omtrent samme effekt. Ha to skjeer liggende i kjøleskapet, og legg de på hvert sitt øye i fem minutter. Kjølende og dempende!
 • 2. Hvis du er et sted hvor de har toalettsetepapir på do (sånne til å legge på setet), så funker disse faktisk mot blankhet på nesa eller i panna! De absorberer fukt, og matter ned huden, og kan være en erstatning om du har glemt pudderet.
 • 3. Om du ikke har en vippetang for hånden, kan en hard plastskje gjøre samme nytten. Press den buede enden mot øyet, slik at enden bøyer vippene oppover og bakover. Litt spesielt, men veldig enkelt.
 • 4. Enda et parfymetips: Spray parfyme på undertøyet ditt før du kler på deg. Dermed vil duften sette seg i klærne dine, og du vil lukte godt mye lengre enn om du sprayer på huden (hvilket du selvfølgelig kan gjøre i tillegg).
 • 5. Trenger du å fornye sminken, behøver du ikke nødvendigvis å vaske den vekk for å begynne helt på nytt. Det holder å påføre litt fuktighetskrem, og gni den godt inn i foundationen du allerede har på. Gir et friskere uttrykk, og etterpå kan du ta på pudder for å jevne ut looken igjen.
 • 6. Du kan lage en enkel leirmaske som virker oppstrammende og rensende på huden, med kattesand, av alle ting! Forutsatt at sanden er basert på 100% naturlig leire, kan du blande 2 ss kattesand og litt vann (tilsett gjerne et par dråper olivenolje også), og la den virke på huden i 5-10 minutter før du skyller godt av.
 • 7. Mot kviser og uren hud finnes det hundrevis av kjerringråd og like mange forskjellige erfaringer, ettersom vi ikke har lik hud. Noen eksempler på hva du kan ha rett på kvisen eller problemområdet og la det virke over natten, er tannkrem (med sink), sinksalve, ren sitronsaft og honning. Hver for seg, altså. Prøv deg fram ? Hva som funker for venninna di, funker ikke nødvendigvis for deg. Men husk at huden ikke tåler at du herjer for mye med den, og at om du er veldig plaget over lengre tid, bør du oppsøke en hudpleier eller en (hud)lege.
 • 8. Øl kan faktisk ha en bra effekt for håret ditt! Rør ut en toppet teskje med ølgjær (fåes kjøpt både i tablettform og pulverform på apotek eller i helsekostbutikker) i et glass med vann hver morgen og kveld. Om du misliker smaken, kan du heller røre pulveret ut i juice. Ølgjær inneholder masse B-vitaminer, og tas lett opp i kroppen. Hjelper mot håravfall, og gir ekstra styrke til både hår og negler.
 • 9. Ønsker du deg en tanke lysere hår, bleket ettervekst, eller noen lysere striper, er et av de aller enkleste triksene å ha saften fra sitroner rett i håret, og så gå ut i sola. (Nå er det jo ikke så mye sol på denne tiden av året, men kanskje du skal til syden?) Sola bleker håret med sitronsaft gradvis, og gjør det lysere på naturlig vis.
 • 10. Alle har sett mer eller mindre gode reklamer for shampo mot flass, men et ?hjemme-triks?, er å gni hodebunnen med olivenolje. La den sitte i håret i en halvtimes tid (gjerne lengre), før du vasker den ut med lunket vann. For varmt vann gjør det vanskelig å fjerne oljen, pass på å skylle godt.
 • 11. Det strides om hvor viktig det er å drikke litervis med vann hver dag. Men helseskadelig er det iallfall ikke, og vi har dessuten hørt at det skal hjelpe mot slitte hårtupper, på toppen av alt annet. Verdt å prøve? Det er bare å fylle opp vannflaska!
 • 12. Sliter du med svarte prikker og ?nupper?, på området rundt nese og panne, kan du lage din egen peeling. Hell sukker i en liten kopp, til den er omtrent halvfull. Fyll opp resten av koppen med olivenolje, rør sammen og gni det inn i huden. Vask av etterpå, og husk at salt har samme ?slipende? effekt, men kan svi mye mer.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits