Førstehjelp for leppene!

Kalde januar er kanskje den måneden i året vi trenger mest kos og kjærlighet. Og kyssing. Men med lepper tørre og såre av kuldegrader, tørr inneluft og en hektisk julefeiring, blir det gjerne mer teori enn praksis.

Men alt du trenger er en håndfull gode råd og litt tålmodighet. Vi hjelper deg å få leppene tilbake i tipp topp stand:


1.  MATFETT
Tro det eller ei, i riktig gode gamle dager brukte man fett fra gås eller and for å hele såre lepper. Det er kanskje ikke alle som har tilgang til slike råvarer til daglig, men skulle du være så heldig kan du skrape av fettet og oppbevare det i en krukke i kjøleskapet. Skikkelig old school. Men kokosnøttolje, olivenolje er kanskje litt lettere å få fatt på, og disse har også god effekt. Påfør ofte.


2. NEI TIL ALKOHOL
Sjekk ingredienslista på leppestiften og leppepomaden din. Produkter som inneholder alkohol eller petroleum vil bare gjøre vondt verre.
Kan du ikke spise det, ikke bruk det på leppene. En god regel som passer både for leppe- og hudpleie hvis du er plaget med uttørring.3. UNNGÅ SALT OG KRYDDER
Sterkt krydret og veldig salt mat (hei, julemiddag) kan gjøre leppene dine tørre og ekstra såre. Vil du behandle skikkelig, bør du derfor si nei til denne typen mat i en liten periode. I alle fall så lenge du er sår.


4. HOLD DEG HJEMME
Minusgrader og vind er en veldig dårlig kombinasjon for leppene dine. Bli derfor hjemme med en god bok istedenfor å gå søndagstur hvis den norske vinteren er streng. Frisk luft kan du få senere, nå er det leppene dine som gjelder. Må du likevel gå ut, sørg for å beskytte deg med et produkt rikt på naturlige oljer.
5. VÆR TÅLMODIG
Det kjedeligste rådet av dem alle er kanskje det viktigste. Har du først blitt uttørket og sår, hjelper det ikke med et par runder leppepomade. Vær snill mot leppene dine og gi det noen dager. Det kan ta opp til en uke før du blir helt bra, men så vil du også være helt kysseklar når ventetiden er over.


6. FOREBYGG
Når leppene dine endelig er friske og myke igjen, ikke gå tilbake til gamle synder. Gi dem den pleien de fortjener hele vinteren, så slipper du kanskje en hestekur neste gang.


Kilde: Allwomanstalk.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits