Supersunne grønnsaker

Paprika (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Paprikaomelett med løk og kjøtt

Enkel middag eller kveldsmat som smaker godt med brød eller rundstykker.

Smør eller olje

3 løk (hakket)

100 g kjøttdeig

1 ts salt og 1/2 ts pepper

4 egg

1 dl vann

1/2 ts salt

100 g revet gulost

1 rød paprika

1 grønn paprika

Smelt smør/olje i en stekepanne på middels varme. Brun kjøttdeig, løk, salt og pepper til kjøttet er gjennomstekt. Bland egg, vann og salt og hell over. Dryss revet gulost over. Ha til slutt finhakket paprika på toppen.


Grønnsakdip

En dip som passer godt til å dyppe rå paprikastrimler i - og alle de andre yndlingsgrønnsakene dine!

2 1/2 dl lettrømme

2 1/2 dl lettmajones

2 ss ketchup

2 ss klippet frisk gressløk

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Ovnsbakte rotgrønnsaker (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt, frukt.no)

Tilbereder du grønnsakene slik, bevarer du både smak og næring på best mulig måte.

250 g sjalottløk

500 g kålrot

500 g søtpotet

500 g sellerirot

500 g persillerot

1 dl olivenolje

2 dl hønsebuljong

1 ss sitronsaft

1 stk rød chili

1 ss fersk ingefær

1 ss sukker

Del sjalottløken i to. Vask søtpoteten, del den i to og deretter i skiver. Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller trekanter. Bland alt sammen i en ildfast form. Bland olivenolje, hønsekraft, sitronsaft, chili og ingefær. Hell væsken over grønnsakene. Dryss sukker over og bak dem møre i ovnen, ca. 20-25 minutter på 180 grader.

Passer som tilbehør til karbonader, kylling og røkt skinke. Kan serveres kaldt.


Pytt i panne

Pytt i panne (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt, frukt.no)

Bruk gjerne rester, og server med et speilegg eller en brødskive.

6 poteter, kokte eller rå

2 skiver kålrot, kokt eller rå

1 1/2 løk

300 g kjøttpølse eller andre kjøttrester

1/4 purre

1/2 rød paprika

1 ts salt

1/4 ts pepper

3 ss hakket kruspersille

Skrell potet og kålrot, skjær i små biter og stek ved svak varme (er de kokt fra før, trenger de kort steketid). Tilsett finhakket løk. Skjær kjøttet i biter og ha i pannen. Tilsett deretter purre og paprika. Smak til med salt og pepper. Dryss kruspersille over like før servering.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits