Pimp din Pizza!

Pizza fra Hele verden! ta din vanlige frossenpizza (grandis) og tilsett div ingredienser for en eksotisk opplevelse i stua:

Spania: Pizza de Quatro Caramba

Serranoskinke
Rd lk
Grnn paprika
Hvitlk

Hellas: Pizza el Greco

Petros Kyris med frossenpizza p gresk vis (NRK)

Petros Kyris lager frossenpizza p gresk vis

NRK

Tomat
Fersk oregano
Paprika
Ansjos

Marokko: Cousepizza

Kraft fra suppa
Syltet tomater
Krydderblandingen

Thailand: Pizza Enjoey

Kokos (revet)
Chili
Lime
Ingefr
Scampi
Fiskesaus

Tyrkia: Tyrkisk pepper-pizza

Spinat
Lk
Tomat
Paprika
Hvitlk
Kjttblanding fra gryta
+ tyrkisk pepper!

Vietnam: Hanoi Surprise

Peantter
Lk
Biff med sitrongress
Vrlk
Reker

Libanon: Hisbollah pizza

Kyllingbiter fra shish taouk
Oliven
Grnn mynthe
Granateple
Kikerter

Pakistan: Pakipizza

Koriander
Tandori masala-krydder
Grnn chili (hakket)
Kylling jalfrezi
Curry



Andre pizza tips:

Stabburet-killer

Pizza (Foto: Ole Mrkved/NRK)

Tin en grandiosa. Skrap av alt det skumle fyllet som de har hatt p, aller helst trk av restene etter fyllet ogs. Tomatsaus lages p denne mten: Fl noen gode tomater, vekk med guffa som er inni, fr og slikt, hakk tomatene og gi dem et godt oppkok sammen med litt tomatpur, salt og pepper. Ha sausen utover bunnen.

Fire forskjellige oster m til, mozzarella, brie, vellagret gouda og parmesanost. Legg trket steinsopp som har ligget i litt varmt vann i 15-20 min. opp osten. Noen gode klunker med riktig god olivenolje m ogs til. Pizzaen stekes p "full spiker" i ovnen. Nr den er ferdig, tas den ut og toppes med god spekeskinke, Parma eller Serrano. Ogs litt timian gjr seg godt.


Aqua surprise
P en frossenpizza vegetar eller pepperoni legger du p reker med skall sammen med fetafylte chili - rde og grnne, og setter pizzaen inn i ovnen.

Lettdamp noen blskjell i rd chili, kinesisk hvitlk, lk (begge finhakket) og hvitvin. Nr pizzaen er halvstekt legger du p de ferdigdampede blskjellene. Vel bekomme!

Innsendt av Elisabeth Eyde, Son.

Grandis la Ingrid

Her er mten jeg (prototypen p en ungkar) ikke jazzer opp, men rocker opp Grandis'en. P en helt standard Grandiosa har jeg:

  • Eggesaus. Denne lager jeg p flgende mte: Ett egg vispes i en liten bolle sammen med 2 hvitlksfedd som er most i hvitlkspresse, 2 klyper oregano, litt sitronpepper og litt hakket persille.
  • Pepperoni. Har ikke noe bestemt ml p hvor mye, men det skal vre nok, og i hvertfall slik at det blir 5-6 plseskiver pr. 1/4 pizza.
  • Oliven. 6-8 sorte oliven grovhakkes og spres p pizzaen.
  • Sopp. Bruk kanskje halvparten av de minste boksene med hermetisk, skivet sjampinjong.
  • Jalapeo. Etter smak, men gjerne hele! For de som ikke liker det s sterkt kan en mindre mengde hakkes og fordeles utover herligheten.
  • Ost med smak. Dryss litt parmesan over, kanskje 1-2 teskjeer, samt revet Jarlsberg eller sveitserost.

Stekes etter alle kunstens regler til den er ferdig!


Chipotle-pizza

P Dr. Oetkers kjedeligste frossenpizza (hawaii-versjonen) legger jeg p en blanding av stekt kyllingdeig i smuldresmbiter lett innsauset med Santa Maria texmex fusion Chipotle paste. Etter at den kommer ut av ovnen legger jeg p litt ruccola for friskhet og estetikkens skyld. Og sim sala bim er pizzan min! Helt spesiell smak, kan ikke forveksles med noe annet.



Pizza aux quatre fromages

Ta utgangspunkt i en frossenpizza med skinke og mozzarella og legg p ekstra crme fraiche, snfrisk geitost, bl castello, port salut, samt fersk mozzarella og revet jarlsberg. Og voil!


kilde: yumyum

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andy

Hei p deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Flg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits