Pimp din Pizza!

Pizza fra Hele verden! ta din vanlige frossenpizza (grandis) og tilsett div ingredienser for en eksotisk opplevelse i stua:

Spania: Pizza de Quatro Caramba

Serranoskinke
Rød løk
Grønn paprika
Hvitløk

Hellas: Pizza el Greco

Petros Kyris med frossenpizza på gresk vis (NRK)

Petros Kyris lager frossenpizza på gresk vis

NRK

Tomat
Fersk oregano
Paprika
Ansjos

Marokko: Cousepizza

Kraft fra suppa
Syltet tomater
Krydderblandingen

Thailand: Pizza Enjoey

Kokos (revet)
Chili
Lime
Ingefær
Scampi
Fiskesaus

Tyrkia: Tyrkisk pepper-pizza

Spinat
Løk
Tomat
Paprika
Hvitløk
Kjøttblanding fra gryta
+ tyrkisk pepper!

Vietnam: Hanoi Surprise

Peanøtter
Løk
Biff med sitrongress
Vårløk
Reker

Libanon: Hisbollah pizza

Kyllingbiter fra shish taouk
Oliven
Grønn mynthe
Granateple
Kikerter

Pakistan: Pakipizza

Koriander
Tandori masala-krydder
Grønn chili (hakket)
Kylling jalfrezi
CurryAndre pizza tips:

Stabburet-killer

Pizza (Foto: Ole Mørkved/NRK)

Tin en grandiosa. Skrap av alt det skumle fyllet som de har hatt på, aller helst tørk av restene etter fyllet også. Tomatsaus lages på denne måten: Flå noen gode tomater, vekk med guffa som er inni, frø og slikt, hakk tomatene og gi dem et godt oppkok sammen med litt tomatpuré, salt og pepper. Ha sausen utover bunnen.

Fire forskjellige oster må til, mozzarella, brie, vellagret gouda og parmesanost. Legg tørket steinsopp som har ligget i litt varmt vann i 15-20 min. oppå osten. Noen gode klunker med riktig god olivenolje må også til. Pizzaen stekes på "full spiker" i ovnen. Når den er ferdig, tas den ut og toppes med god spekeskinke, Parma eller Serrano. Også litt timian gjør seg godt.


 

Aqua surprise
På en frossenpizza vegetar eller pepperoni legger du på reker med skall sammen med fetafylte chili - røde og grønne, og setter pizzaen inn i ovnen.

Lettdamp noen blåskjell i rød chili, kinesisk hvitløk, løk (begge finhakket) og hvitvin. Når pizzaen er halvstekt legger du på de ferdigdampede blåskjellene. Vel bekomme!

Innsendt av Elisabeth Eyde, Son.

Grandis à la Ingrid

Her er måten jeg (prototypen på en ungkar) ikke jazzer opp, men rocker opp Grandis'en. På en helt standard Grandiosa har jeg:

  • Eggesaus. Denne lager jeg på følgende måte: Ett egg vispes i en liten bolle sammen med 2 hvitløksfedd som er most i hvitløkspresse, 2 klyper oregano, litt sitronpepper og litt hakket persille.
  • Pepperoni. Har ikke noe bestemt mål på hvor mye, men det skal være nok, og i hvertfall slik at det blir 5-6 pølseskiver pr. 1/4 pizza.
  • Oliven. 6-8 sorte oliven grovhakkes og spres på pizzaen.
  • Sopp. Bruk kanskje halvparten av de minste boksene med hermetisk, skivet sjampinjong.
  • Jalapeño. Etter smak, men gjerne hele! For de som ikke liker det så sterkt kan en mindre mengde hakkes og fordeles utover herligheten.
  • Ost med smak. Dryss litt parmesan over, kanskje 1-2 teskjeer, samt revet Jarlsberg eller sveitserost.

Stekes etter alle kunstens regler til den er ferdig!


Chipotle-pizza

På Dr. Oetkers kjedeligste frossenpizza (hawaii-versjonen) legger jeg på en blanding av stekt kyllingdeig i smuldresmåbiter lett innsauset med Santa Maria texmex fusion Chipotle paste. Etter at den kommer ut av ovnen legger jeg på litt ruccola for friskhet og estetikkens skyld. Og sim sala bim er pizzan min! Helt spesiell smak, kan ikke forveksles med noe annet.Pizza aux quatre fromages

Ta utgangspunkt i en frossenpizza med skinke og mozzarella og legg på ekstra crème fraiche, snøfrisk geitost, blå castello, port salut, samt fersk mozzarella og revet jarlsberg. Og voilá!


kilde: yumyum

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits