Kroppens ti hemmeligheter

 • «Huden har fire farger»
  All hud uten farge er kremhvit. Blodårene legger til en viss rødfarge og et gulfarget pigment farger også huden. Til slutt får du en brunaktig tone av fargestoffet melanin som utvikles av ultrafiolette stråler. Disse fire fargene blandes sammen i ulike porsjoner og gir oss de ulike hudfargene i verden.
 • «Magesyren din er giftig»
  Det er den eneste farlige væsken ikke sikkerhetsvaktene på flyplassen kan konfiskere: Den sitter nemlig i magen din og er en saltsyre som også brukes for å behandle metall i den industrielle verden. Den kan hamle opp med stål, men veggene i magesekken hjelper til med å holde på den potente væsken i magen, slik at den kan fordøye maten din skikkelig.
 • «Posisjonen din påvirker hukommelsen»
  Hvilken posisjon du står i kan gjøre at du husker ting bedre. Minnene våre er sterkt knyttet til sansene. En lukt eller lyd kan minne deg om en episode fra din tidlige barndom og det viser seg at det er en kobling mellom det å huske og i hvilken posisjon du befinner deg. Du husker bedre om du sitter eller står i den samme posisjonen som i hendelsen fra fortiden.
 • «Bena brekker for å balansere mineralene»
  I tillegg til å støtte dine indre organer og muskler, hjelper bena dine til med å regulere kalsiumnivået i kroppen. Ben inneholder både fosfor og kalsium. Hvis det er for lite av dette vil spesielle hormoner sørge for at bena brekker, slik at kalsiumnivået kan komme på et normalnivå igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Hjernen trenger mye energi.Hjernen trenger mye energi. Foto: Shutterstock

 • «Mye av måltidet er mat for hjernen»
  Selv om hjernen bare er to prosent av den totale kroppsvekten vår så krever hjernen 20 prosent av kroppens oksygen og kalorier.

«Tusenvis av egg er ubrukt av eggstokkene»
Når en kvinne når overgangsalderen sitter hun igjen med 34.000 underutviklede egg. Bare 350 egg blir modne i løpet av livet og det er omtrent ett i måneden. De ubrukte eggene forringes og ved null potensial om graviditet vil hjernen stoppe å instruere kroppen om å frigi egg.

 • «Puberteten omdanner hjernestrukturen»
  Hormonbaserte forandringer i kroppen er viktig og nødvendig for å fremme vekst og gjøre kroppen klar for reproduksjon. Men hvorfor kan puberteten være så uhyggelig?

Hormoner som testosteron påvirker faktisk utviklingen av nefroner i hjernen og forandringene i hjernens struktur har mange atferdskonsekvenser. Både følelsesmessig ufrihet, apati og dårlige beslutninger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Cellehårene hjelper med å transportere slim fra nesehulen til halsen.Cellehårene hjelper med å transportere slim fra nesehulen til halsen. Foto: Scanpix

 • «Cellehår hjelper snørr»
  De fleste cellene i kroppen har ulike funksjoner. I nesen har cellehårene som oppgave å dra ut snørr og slim fra nesehulen til halsen. Kaldt vær gjør at prosessen går saktere og kan gjøre at du blir fortere tett i nesen.
 • «Stor hjerne gir trang munn»
  Tidligere hadde vi visdomstenner som et ekstra sett av tenner til å tygge kjøtt med. Men, ettersom hjernene våre vokste seg større så forandret kjevebenet seg, noe som gjør at vi sitter igjen med mye tenner på trang plass den dag i dag.
 • «Verden ler med deg»
  Akkurat som du blir smittet av at noen gjesper, skjer det samme ved latter. Å høre noen le stimulerer hjerneregionen som assosieres med ansiktsbevegelser. Mimikken spiller en viktig rolle i sosial interaksjon og ting som nysing, latter, gråt og gjesp kan skape sterke sosiale bånd mellom grupper  kilde: side2

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits