Pannekaker rundt kloden!

Pannekaker finnes over hele kloden ? fra tykke, bastante middagspannekaker(USA) til kaker s tynne at du nesten kan se igjennom dem.(frankrike) Forrett, hovedrett eller dessert ? mel, melk og egg er hovedingrediensene i rren. Jo mer egg du bruker, desto tynnere kan du steke kakene. Det er eggene som binder pannekakerren sammen, og er selve tryllemiddelet i matlagingen.
Grunnoppskrift pannekaker

Variert servering

Og serveringen behver s menn ikke vre kjedelig. Foruten servere dem n og n som ?rulader? eller brettet som kvartsirkler kan de legges opp hverandre i nskede stabler og skjres gjennom i stykker p bltkakevis. Vi behver jo ikke overdrive i forsk p n de store hyder. Tilpass hyden etter det du har hatt imellom slik at det siden blir mulighet til skjre gjennom lekkeriene.

Grunnoppskrift pannekaker

4 porsjoner

4 stk. Egg
3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
ts salt
5 dl melk

Bland mel og salt. Tilsett ca. Halvparten av melken. Rr godt til en tykk og klumpfri rre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La rren svelle i ca. time.
Smelt litt smr i en god og varm stekepanne. Hell i en se med pannekakerre og vend p pannen, slik at rren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken nr den har stivnet p oversiden og blitt gyllenbrun p undersiden.

Nr pannekaken er stekt p begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.
Pannekakene kan serveres til middag med sukker, blbrsyltety, stekt flesk eller en stuing. Like godt smaker det med varme pannekaker med is eller flamberte pannekaker til dessert. Pannekaker i en stabel med krem og br imellom blir en spennende kake litt utenom det vanlige.
Russiske blinis

Russiske blinis.


stk. Pakke gjr ( ca. 13 gram)
3 dl melk
3 dl lyst bokhvetemel eller siktet hvetemel
ts salt
4 stk. Egg
100 g smr

Rr ut gjren i 1 1/2 dl lunken melk og tilsett melet. La rren heve ca. 1/2 time.
Tilsett resten av melken, salt, egg og smeltet smr. Stek blinisene i en liten stekepanne. Legg dem i stabel etter hvert som de blir ferdige.
De serveres kalde eller varme, med rmme, kaviar eller lodderogn og finklippet gresslk eller lk.
Norske pannekaker med soppstuing

Norske pannekaker med soppstuing.

5 porsjoner

1 porsjon stekte pannekaker (ca. 15 stk.)

Sjampinjongstuing:
300 g frisk sjampinjong
1 dl seterrmme eller flte/melk
1 ss soyasaus
1 ts sennep
salt og pepper
evt. 1 ss hvetemel til jevning

Pynt:
ca. 5 skive sprstekt, speket kalkunfilet

Bland mel og salt. Tilsett ca. Halvparten av melken. Rr godt til en tykk og klumpfri rre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La rren svelle i ca. time.
Smelt litt smr i en god og varm stekepanne. Hell i en se med pannekakerre og vend p pannen, slik at rren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken nr den har stivnet p oversiden og blitt gyllenbrun p undersiden.
Nr pannekaken er stekt p begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.
Skjr sjampinjongen i skiver og stek dem i smr i en stekepanne. Tilsett rmme eller flte/melk. Smak til med soyasaus, sennep, salt og pepper. Om nskelig kan sausen jevnes med hvetemel ristet ut i litt vann. La da stuingen koke 3-4 minutter fr servering, for unng melsmak.
Det blir litt mer mat i pannekakene med grovt mel.
Grove, fylte pannekaker

Grove, fylte pannekaker

4 porsjoner

1 dl sammalt hvete, fin
1 dl hvetemel
1 ts salt
5 dl melk
4 stk. Egg

Fyll:
300 g kyllingkjttdeig
1 stk. Lk
1 bt hvitlk
250 g frisk sjampinjong
1 ss hvetemel
1 dl hnsebuljong (utblandet)
salt og pepper
ca. ts chilipulver
ca. 3 ss tomatpur
ca. 100 g revet hvitost til gratinering

Bland mel og salt. Tilsett ca. Halvparten av melken. Rr godt til en tykk og klumpfri rre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La rren svelle ca. 15 minutter.
Stek kyllingkjttdeig, finhakket lk og hvitlk. Skjr sjampinjongen i skiver, stek dem og ha dem sammen med kyllingkjtt og lk. Dryss over hvetemel og tilsett buljong. La det koke 4-5 minutter. Smak til med salt, krydder og tomatpur.
Stek pannekaker, ikke for tynne. Legg 2-3 ss fyll p hver pannekake og rull dem sammen. Legg dem ved siden av hverandre i en smurt ildfast form. Dryss ost over. Gratiner pannekakene i stekeovnen ved 225 C i 5-10 minutter. Server dem straks med salat til.
Amerikanske hotcakes.

Amerikanske hotcakes.


3 dl hvetemel
1 ss sukker
1 ts bakepulver
ts salt
3 dl kefir
4 stk. Egg
Lnnesirup

Bland mel, sukker, bakepulver og salt. Tilsett halvparten av melken og eggene og visp til en klumpfri rre. Tilsett resten av melken. La rren svelle ca. 15 minutter.
Stek litt tykke, sm pannekaker. Server dem med lnnesirup.

Kokospannekaker

3 dl rismel
1/2 ts salt
100 g sukker
5 dl kokosmelk
6 egg
50 g kokosmasse

Bland rismel, salt og sukker. Tilsett halvparten av kokosmelken og rr til en klumpfri rre. Tilsett resten av melken og visp inn eggene. Ha i kokosmassen. La rren svelle ca. 15 minutter. Stek tynne pannekaker. Rull dem sammen og server dem varme eller romtempererte med tropiske frukter. Franske crepes suzettes.

Franske crepes suzettes.

6 porsjoner

3 dl hvetemel
ts salt
5 dl melk
4 stk. Egg

Suzettesaus:
4 ss smr
4 dl melis
saft og skall av 2 stk. Appelsin
saft og skall av 1 stk. Sitron
4 ss appelsinlikr (kan slyfes)

Bland mel og salt. Tilsett ca. Halvparten av melken. Rr godt til en tykk og klumpfri rre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La rren svelle i ca. 15 minutter.
Stek tynne pannekaker p forholdsvis sterk varme. Snu dem nr de har stivnet p oversiden og ftt fin og gyllen farge p undersiden.
Smelt smret i en panne. Rr inn melis, appelsin- og sitronsaft og -skall. Legg i pannekakene og la dem bli varme. Hell eventuelt over likr, la det bli varmt og tenn p. Pynt med appelsinskiver. Server eventuelt med iskrem eller krem.
sterriske dessertpannekaker(Kaiserschmarrn)

sterriske dessertpannekaker(Kaiserschmarrn).


2 ss rosiner
4 ss rom
4 stk. egg
3 dl hvetemel
4 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 krm salt
5 dl melk
smr til steking
melis

Legg rosinene i rom ca. 1/2 time.
Skill eggene. Bland mel, sukker og vaniljesukker. Tilsett halvparten av melken. Rr godt til en tykk og klumpfri rre. Bland inn resten av melken, eggeplommene og rosinene. Stivpisk eggehvitene med saltet og vend dem forsiktig inn i pannekakerren.
Stek pannekakene pent gylne i en stor stekepanne ca. 24 cm i diameter. Vend pannekakene p lokk. Skjr pannekakene i 6-8 deler, legg dem p fat, dryss over melis og server dem varme, gjerne med plommesyltety til.

kilde:matoppskrift

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andy

Hei p deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Flg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits