3 brune digge kaker

Saftig sjokko-kake,grandma` style:

INGREDIENSER:
5 stk egg
225 g sukker
125 g smør
150 g kokesjokolade
1 dl vann
125 g hvetemel
1 ts bakepulver

FREMGANGSMÅTE:
Pisk eggedosis av egg og sukker. Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør på svak varme. Sikt inn det tørre i eggedosisen og rør inn smeltet smør/sjokolade og vann. Hell røren i en smurt form, 22 cm i diameter, og stek i ovn ved 180 °C i 40-45 minutter. Avkjøl på rist. Dryss over litt melis og pynt med physalis.
KRYDDERKAKE

INGREDIENSER:
300 g smør
3 dl brunt sukker
4 stk egg
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 ts malt kanel
0,5 ts malt ingefær
0,25 ts malt kryddernellik
FREMGANGSMÅTE:
Rør sukker og smør til luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen. Tilsett resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.

Fordel røren i en smurt kakeform. Stek kaken nederst i stekeovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter. Dryss melis over kaken ved servering.Bamsekake

Oppskrift på Bamsekake

Ingredienser

6 dl. hvetemel
2 dl. sukker
1 t.s. kanel
1/2 t.s. nellik
1/2 t.s. pepper
1/2 t.s. ingefær
2. t.s. natron
4 s.s. sirup
2 1/2 dl. melk (både helmelk og skummet er OK)

Nok til 1 kake

Fremgangsmåte

1. Sett melka til oppvarming (skal ikke koke!)
2. I mellomtiden blandes alt det tørre i egen bolle. N B: Vær forsiktrig med pepper. Ta heller litt i underkant av en halv teskje.
3. Sirup (drøye spiseskjeer) blandes inn i den oppvarmede melka. (Da jeg var liten, brukte mor alltid mørk sirup. Nå er det vanseklg å få tak i, synes jeg. Men det blir også OK med lys sirup).
4. Miksen av varm melk og sirup helles i det tørre, Røres om til en jevn, tyktflytende røre. Hvis røra blir litt for fast, tilpasses det med ørlite grann ekstra melk.
5. Røra helles i en langpanne smurt med bakepapir.
6. Settes i ovnen, nedre del. over- og undervarme 180 grader. Stekes i ca, 18 minutter (ta en kotrolltitt etter 15 minutter)
7. Serveres gjerne varm og med gløgg!
8. Kos dere!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits