Potetmos - Masse muligheter


Potetmos med gulrot og appelsin

Dette er en mild, men smakfull og spennende potetmos. Den passer spesielt godt til pølser, svin og kylling.
full av gode vitaminer og smak.

INGREDIENSER:
400 g potet
400 g gulrot
3 dl appelsinjuice
0,5 stk appelsin, strimlet skall av
1,5 dl melk
1 ss smør
salt og pepper etter smak
0,25 ts malt koriander (om ønskelig)
1 ss hakket frisk koriander til pynt

FREMGANGSMÅTE:
Skrell poteter og gulrøtter og del dem i mindre biter. Hell på vann og appelsinjuice til grønnsakene er dekket. Tilsett appelsinskall. Kok potet- og gulrotbitene møre.
Sil fra væsken og fjern skallet.
Varm opp melken og mos sammen med potet- og gulrotbitene til mos. Ha i smør og smak til med salt og pepper. Smak evt. til mosen med malt koriander og pynt med korianderblader ved servering.


Potetmos med parmesan

Denne potetmosen har smak av Italia. Ikke bare på grunn av parmesanen, smøret er også byttet ut med olivenolje. denne er riktig sunn!

INGREDIENSER:
1,5 kg potet
1,5 dl god olivenolje
1 dl revet parmesan
0,5 ts malt hvit pepper
2 ss finhakkede urter

FREMGANGSMÅTE:
1. Skrell potetene og kok dem i usaltet vann (for ikke å få seig potetmos). Hell av vannet og mos potetene.
2. Visp inn olivenolje, og parmesan. Rør i mosen til den blir luftig.
3. Smak til med salt og pepper, og rør inn urtene.


Grønn potetmos

Ekstra god smak får du med hvitløk og et godt utvalg med friske urter i stappen.

INGREDIENSER:
0,5 kg mandelpotet
50 g smør
1,5 dl matfløte
2 fedd hvitløk
1 dl hakket kruspersille
1 dl hakket frisk basilikum
1 dl hakket frisk timian
1 ts salt
0,5 ts pepper

FREMGANGSMÅTE:
Kok opp potetene og mos dem sammen med smør og fløte.

Kryddret potetmos

Ingredienser

1 kg poteter
4 hvitløksfedd
6 ss smør
½ dl kremfløte (vi brukte matfløte)
½ løk
1 vårløk
1 liten gul paprika
½ ts tørket chili
salt og nykvernet pepper

Tilberedning

Kok potetene sammen med hvitløk. Hell av vannet og skrell potetene. Finhakk løk, vårløk, og paprika. Ha poteter og hvitløk i en kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene og kjør til en fin mos ? men ikke for lenge, da blir mosen seig. Smak til med salt og pepper.
 
Tilsett hvitløk og hakkede urter. Smak til med salt og pepper.





kilde:frukt

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits