Andre Boller




"Nå skal det bli andre boller!" sa bakern og dreit i bolledeigen.

BOLLER

Ingredienser:
10-12dl mel
100gr margarin
1,5dl sukker
1pk gjær (for søte deiger)
5dl melk
(kardemomme etter ønske,ca 1ts + evnt litt vaniljesukker)

Tilberedning:
Bland alt det tørre i en bolle. Smelt margarin i ei gryte,og tilsett melken-dette spes i det tørre når det er ca 37'C. Viktig å sped med væske og ikke med mel..(Det har noe med glutenutviklingen i melet å gjøre for å oppnå best mulig resultat av bollene) Elt deigen godt-dette gir mye bedre og luftig bakverk.Hev deigen-30min, og del deigen i 16 like emner. Trill boller,pass på å ikke kna ut luften i bollene.
 Etterhev litt, før de stekes i 10-15 min på 225'C

vil du ha "andre boller" kjøp en pakke ferdig vaniljefyll. lag groper og ta ca 1 SS fyll pr bolle.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits