They like my Muffin`!

Ferdige muffins Muffins er en av de mest populre kaketypene p siden her. Og det er forstlig, for det er en av de mest enkle og smakfulle kaketyper vi har. "Alle" kan lage det, det gr fort, er renslig og enkelt, og sist men ikke minst, det smaker godt. En siste fintelling viser at jeg har 107 oppskrifter p muffins lagt ut p nett, men jeg har mange som enda ikke er lagt ut.

Selve bakeprosessen til muffins er lik den til formkaker, med enkelte variasjoner. Men forskjellen ellers er bruk av muffinsformer og steketid. Muffins er enkle servere og kan tas med i hnden p en grei mte uten for mye sl.

Men hvordan lager man da muffins?
Selve deigen lages p samme mte som til formkaker, se min artikkel om baking for dummies.. Men istedenfor bruke kakeformer eller skypanne, bruker man muffinsformer. Disse fs kjpt som papirformer i butikken, men og som metallformer i utstyrsforretninger. Jeg bruker selv bare papirformer og det er greit s lenge deigen ikke er for flytende. Muffins stekes ogs ofte midt i ovnen og har mye kortere steketid enn formkaker, men de skalte amerikanske muffins er ofte strre enn vre og stekes ofte nederst i ovnen.
Vr ogs obs p ikke fylle formene s fulle. fra 1/2 til 3/4 er passelig. Er de for fulle, renner ofte deigen ut fr den stivner, og nr den steker s hever den seg over kanten.
Muffinsene er fort ferdige, gjerne mellom 12 og 20 minutter i stekeovnen. Man kan hvis man er usikker, bruke en bakepinne for sjekke med.

Her er noen oppskrifter p enkle og gode muffins. For flere oppskrifter bruk sket til venstre og sk etter muffins. 3 av oppskriftene kommer fra mat.no

Blbrmuffins Blbrmuffins fra Australia
At Australia er preget av engelsk bosetting setter sitt preg p tilbehret til kaffe ? og ?teatime?. Store flotte fater med muffins, scones med noe stt til eller en liten pai ble etter hvert et kjent og kjrt mte. Vi har her tatt med en oppskrift p blbrmuffins. Smaksvarianter kan vre kirsebr eller sitron.

2 egg
2 dl sukker
125 g smr
1 dl melk
4 dl hvetemel
1.5 ts bakepulver
1 ts kardemomme
200 g blbr

I stekeovn: 190 grader C, 20-25 minutter

1. Visp egg og sukker til lett og pors eggedosis.
2. Smelt smret og bland det med melken. Ha blandingen i eggedosisen.
3. Bland det trre og ha det i til slutt.
4. Tilsett blbrene, skal du ha noe til pynt m du holde av litt.
5. Fordel rren i muffinsformer og stek dem. Avkjles p rist.

Gulrotmuffins
4 egg
2 1/2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl olje
4 dl fint revne gulrtter

Glasur:
125 g melis
1 ts vaniljesukker
saften av en sitron

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Bland det vekselvis med oljen i eggedosisen. Rr forsiktig inn gulrtter til slutt. Fyll blandingen i muffinsformer og stek muffinsformene ved 180 grader C ca. 12-15 minutter. Visp sammen melis, sitronsaft og vaniljesukker. Dekk muffinsene og pynt med gulrotstrimler som du lager med ostehvel og slvkuler.

Stor muffins Store muffins
200 g smr
2 dl sukker
4 stk. egg
5 dl siktet hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl kefir/ kulturmelk

Rr smr og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Tilsett ett og ett egg og rr godt mellom hvert. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og tilsett vekselvis med melk.
Fordel rren i store muffinsformer. Stek dem midt i stekeovnen ved 200 C i 15-20 minutter. Avkjl p rist.
Pynt eventuelt muffinsene med smeltet sjokolade eller melisglasur tilsatt litt rd konditorfarge.

Sjokolade muffins fra Wenche
100 g smr
2 egg
2,5 dl sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Smelt smret og la det avkjles litt.
Rr eggedosis av egg og sukker.
Tilsett resten av ingrediensene og rr godt.
Fyll smurte muffinsformer ca halvfulle.
Stekes ved 200 grader i ca 10 minutter.

Muffins med br Muffins med br
150 g meierismr
150 g sukker
2 stk. egg
1 ts bakepulver
175 g siktet hvetemel
2 dl valgfrie friske br eller rosiner

Rr smr og sukker lyst. Rr inn eggene, ett om gangen. Bland bakepulver, mel og det meste av brene og lag en deig.
Hell den i muffinsformer og putt eventuelt inn noen br p toppen.
Stek kakene gylne og avkjl p rist.
Store muffinsformer.
I stekeovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Kokosmuffins med sjokolade
3 ss kakao
1 dl kokende vann
1 egg
75 g sukker
1 1/2 yoghurt naturell
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
50 g kokosmase
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
50 g + 500 g sjokolade
10 g smr
kokosmasse

Rr kakao ut i kokende vann. Pisk egget luftig med sukker og rr i yoghurt. Bland de trre ingrediensene og rr dem i deigen sammen med kakaovsken. Tilsett 50 g hakket sjokolade og full deigen 3/4 opp i muffinsformer. Stek dem ved 175 C i ca 20 minutter midt i ovnen. Avkjl p rist.

Smelt resten av sjokoladen med smr, og smr det p muffinsene. Str p kokos fr servering.

Og en glutenfri variant
Glutenfrie rosinmuffins
125 g smr
2 dl sukker
2 egg
1,5 dl rosiner
4,5 dl Semper glutenfri mix
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl melk

Rr smr og sukker luftig. Tilsett ett egg av gangen og rr godt. Bland sammen rosiner, mix, bakepulver, vaniljesukker og tilsett det vekselvis med melken. Stek ved 225 grader i ca 10 minutter

Kjetil's muffins Og til slutt min snns oppskrift:
Kjetil's muffins
2 egg
1,5 dl sukker
50 g smeltet margarin
1,5 dl melk
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
Revet skall av 1/2 sitron

Glasur:
Sitronsaft
Melis

Bruk kjkkenmaskin. Ha frst i egg og sukker. Piskes til eggedosis. Hell oppi margarin og melk + alt det andre og bland godt sammen.
Fylles i papirformer ca halvfulle.
Stek 10-15 minutter p nederste rille ved 200 grader.
Ha p glasur nr de er kjlnet ned.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andy

Hei p deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Flg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits