Hårmineralanalyse

jeg har lovet dere litt info om hårmineralanalyse. skal selv ta en test i beg. av Februar.

Hvorfor bruke hår?

Hår er et utmerket vev å bruke for måling av kroppens mineralstatus. Det er både letthåndterlig og pålitelig. Kliniske undersøkelser har vist at en riktig innsamlet hårprøve avslører kroppens nivåer av både livsviktige mineraler og farlige toksiske metaller. En hårmineralanalyse avslører på en unik måte det indre miljø i kroppens celler over en lengre tidsperiode, noe andre analysemetoder har problemer med å vise.

Hva er en hårmineralanalyse?

Hårmineralanalyse er en målemetode som måler mengden mineraler i håret. Denne analysen blir som et speilbilde av cellene i kroppen. Dog med visse begrensninger som det blir tatt hensyn til i analysen. Hårprøven sendes til TRACE ELEMENTS Inc., DALLAS, TEXAS, som er et internasjonalt atorisert laboratorium.

De er i dag verdens ledende på dette området, og deres pålitelige hårmmineralanalyser anses å være i særklasse. Der prepareres håret, for så å gå gjennom en mengde ulike kjemiske og høytempererte prosesser, som gir en avansert analysemetode av mineralinnholdet i kroppen. Grunnleggeren av TRACE ELEMENTS, Inc. Dr. David L. Watts er internasjonalt et meget aktet navn innen ernæringsforskningen, og benyttes som foredragsholder over hele verden. Dr. Watts' internasjonale anerkjennelse git ytterligere garanti for høyt stilte kvalitetskrav.

Hvorfor bør man teste sitt mineralnivå?

Mineralene er livsviktige komponenter i en mengde kjemiske reaksjoner i alle faser av livsprosessen.

ZINK-mangel sees hos de med spiseforstyrrelser, Candida, dårlig immunforsvar. Zink er nødvendig i over 300 enzym- og hormonreaksjoner.

NATRIUM: For høye verdier assosierer med høyt blodtrykk.

MAGNESIUM behøves for normal muskelfunksjon, først og fremst for hjertemuskulaturen. Mangel assosieres med uro, angst, søvnproblemer og økt risiko for hjerteproblemer.

KALIUM er viktig for normal næringstransport til cellene. Mangel kan forårsake muskelsvakhet, depresjon og apati.

Tester gjort i England og USA på kriminelle ungdommer med store adferdsforstyrrelser som aggresjon, voldelighet, hyperaktivitet (ADHD), depresjoner etc., viste at samtlige ungdommer hadde mangel på kalium, magnesium, zink og krom. Mange hadde dessuten altfor mye kobber, og de var bly- og/eller kvikksølvforgiftet. Da de fikk de rette kosttilskudd, forandret adferden seg radikalt i løpet av kort tid.

Vanlige årsaker til mineralubalanser

*  Sykdom
*  Medisinering
*  Ensidig kosthold
*  Tungmetaller i nærmiljøet
*  Medfødte mangler og ubalanser
*  Stress, fysisk såvel som emosjonelt
*  Planløst inntak av mineraler og vitaminer

Hvem bør ta en hårmineralanalyse?

Personer som føler seg dårlig uten å finne noen tilfredsstillende forklaring, eller at en behandling ikke ga den forventede effekt. Dessuten ved mistanke om tungmetallforgiftninger. En hårmineralanalyse kan også med fordel anvendes i forebyggende hensikt, da den avslører eventuelle fremtidige problemer; ofte lang tid før kliniske symptomer foreligger.


Her er ett annet synspunkt: (fra en side på nettet) Kan være greit med ett litt kritisk syn oxo :
Hårmineralanalyser: Kostbart og ubrukelig 

Du betaler en knapp tusenlapp og håret sendes til USA for hårmineralanalyse. Etter noen uker får du en omfattende rapport og kjøper tilpasset kosttilskudd for et firesifret beløp. Du tar en ny prøve for å sjekke at det virker, kjøper et nytt justert kosttilskudd, osv. Snart må du velge mellom å bli frisk eller føle deg lurt.

 

Hvor nøyaktige er analysene? På www. reikihealing.org påstås: ?Dersom hårprøven tas på korrekt måte, er hårmineralanalysen meget eksakt.? og ?Visste du at det i løpet av de siste tyve årene er det over tusen omtaler i ulike vitenskapelige tidsskrifter som dokumenterer og gir støtte til hårmineralanlysenes pålitelighet??

 

Vitenskapens database (ISI) gav 13 treff på ?Hair mineral analysis?, og de langt fra dokumenterte metodens pålitelighet:

 

Seidel et al (2001) sendte prøver fra samme person til de 6 ledende laboratoriene i USA. Høyeste rapporterte verdi var minst ti ganger så høy som den laveste for 12 av mineralene som ble undersøkt, for sporstoffet selen var faktoren 100, for natrium var den 14. Helserådene som ble gitt var ofte kostbare og motstridende, tre av laboratoriene anbefalte 15?25 ulike tabletter daglig. Alvorlige diagnosene som ble gitt, stemte ikke.

 

Drash og Roider (2002) sendte prøver fra samme person til 7 ledende laboratorier. Ny, tilsvarende prøve ble sendt noen uker senere. Normal forskjell for hvert mineral var 10?20%, noen avvik var over 100%. Kategorisering av nivåene som over, innenfor eller under normalt ble endret i en fjerdedel av tilfellene.

 

Kieval et al (2004) konkluderer at metoden kan bekrefte mistanke om alvorlig og spesifikk forgiftning eller mangel, men er ubrukelig for generelle undersøkelser.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits