Pai til Middag!

Bacon og løkpai - Foto: Magnar Kirknes

Løk og Bacon Pai:

DEIG
5 dl mel
125 gram smør
1 1/2 dl vann
1 knivsodd salt

FYLL
1/2 kilo løk
200 gram bacon
1 dl fløte
1 dl melk
3 egg
salt, pepper


1. Smuldre romtemperert smør og mel og tilsett vann og salt. Arbeid raskt sammen og la deigen hvile kjølig 1/2 time.

2. Kjevl ut og fordel i sukkerbrødform - godt opp på kanten.

3. Skjær baconet i terninger og rist dem i pannen til de er sprø.

4. Fjern baconet, skjær løken i båter og fres dem blanke i smør.

5. Fordel løk og bacon i paibunnen.

6. Pisk sammen fløte, melk, egg, salt og pepper. Hell blandingen over.

7. Stek ved 225 grader i 15 minutter. Fjern ringen på formen og stek i ca. 10 minutter til.

8. Server med sprø salat og god dressing.



Purre og pølsepai!

DEIG
125 gram smør
3 dl hvetemel
2 1/2 ss kaldt vann
2 løk

FYLL
6 purrer
4 egg
200 gram lettrømme
200 gram røkt middagspølse
salt og pepper
muskatnøtt


1. La smøret være mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smør i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt.

2. Tilsett vannet, og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time.

3. Fordel 3/4 av paideigen i en form med diameter på 28-30 cm og prikk med gaffel. Stek ved 200 grader i 20 minutter.

4. Skjær purrene i skiver og kok i lettsaltet vann i 10 minutter. La dem renne av i et dørslag.

5. Pisk eggene, bland i rømmen og smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.

6. Skjær pølsene i terninger, fordel bitene i paiskallet sammen med purren og hell sausen over.

7. Lag rutemønster eller kjevl ut lokk med et lite hull i toppen av resten av paideigen. Pensle lokket med vann. Stek ved 225 grader i 20-25 minutter.


Grønnsakpai - Foto: Scanpix

Grønnsaks Pai!

DEIG
125 gram smør
2 dl hvetemel
1 dl grovbakst
2 1/2 ss kaldt vann
2 løk

FYLL
2 store gulrøtter
1 løk
1 squash
1 1/2 ss mel
1 1/2 dl melk
2 ss kapers
2 egg
1/2 kvast persille
salt og pepper


1. La smøret være mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smør i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt.

2. Tilsett vannet, og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time.

3. Hardkok eggene og la dem kjølne før du finhakker dem. Rens og hakk grønnsakene.

4. Surr grønnsakene i smør til de er knapt møre (det må ikke bli brunt).

5. Dryss over mel og rør. Hell i melken og rør til det tykner. Smak til med salt og pepper og rør i persille, kapers og egg.

6. Fordel halve paideigen i en form godt opp på kanten, prikk med gaffel og stek i 10 minutter ved 200 grader.

7. Fordel fyllet i paien. Kjevl ut resten av deigen og legg over som lokk. Lag et lite hull i toppen. Pensle med vann eller melk og stek i ytterligere 30 minutter.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits