Pai til Middag!

Bacon og lkpai - Foto: Magnar Kirknes

Lk og Bacon Pai:

DEIG
5 dl mel
125 gram smr
1 1/2 dl vann
1 knivsodd salt

FYLL
1/2 kilo lk
200 gram bacon
1 dl flte
1 dl melk
3 egg
salt, pepper


1. Smuldre romtemperert smr og mel og tilsett vann og salt. Arbeid raskt sammen og la deigen hvile kjlig 1/2 time.

2. Kjevl ut og fordel i sukkerbrdform - godt opp p kanten.

3. Skjr baconet i terninger og rist dem i pannen til de er spr.

4. Fjern baconet, skjr lken i bter og fres dem blanke i smr.

5. Fordel lk og bacon i paibunnen.

6. Pisk sammen flte, melk, egg, salt og pepper. Hell blandingen over.

7. Stek ved 225 grader i 15 minutter. Fjern ringen p formen og stek i ca. 10 minutter til.

8. Server med spr salat og god dressing.



Purre og plsepai!

DEIG
125 gram smr
3 dl hvetemel
2 1/2 ss kaldt vann
2 lk

FYLL
6 purrer
4 egg
200 gram lettrmme
200 gram rkt middagsplse
salt og pepper
muskatntt


1. La smret vre mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smr i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt.

2. Tilsett vannet, og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med s f bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den st 1 time.

3. Fordel 3/4 av paideigen i en form med diameter p 28-30 cm og prikk med gaffel. Stek ved 200 grader i 20 minutter.

4. Skjr purrene i skiver og kok i lettsaltet vann i 10 minutter. La dem renne av i et drslag.

5. Pisk eggene, bland i rmmen og smak til med salt, pepper og revet muskatntt.

6. Skjr plsene i terninger, fordel bitene i paiskallet sammen med purren og hell sausen over.

7. Lag rutemnster eller kjevl ut lokk med et lite hull i toppen av resten av paideigen. Pensle lokket med vann. Stek ved 225 grader i 20-25 minutter.


Grnnsakpai - Foto: Scanpix

Grnnsaks Pai!

DEIG
125 gram smr
2 dl hvetemel
1 dl grovbakst
2 1/2 ss kaldt vann
2 lk

FYLL
2 store gulrtter
1 lk
1 squash
1 1/2 ss mel
1 1/2 dl melk
2 ss kapers
2 egg
1/2 kvast persille
salt og pepper


1. La smret vre mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smr i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt.

2. Tilsett vannet, og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med s f bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den st 1 time.

3. Hardkok eggene og la dem kjlne fr du finhakker dem. Rens og hakk grnnsakene.

4. Surr grnnsakene i smr til de er knapt mre (det m ikke bli brunt).

5. Dryss over mel og rr. Hell i melken og rr til det tykner. Smak til med salt og pepper og rr i persille, kapers og egg.

6. Fordel halve paideigen i en form godt opp p kanten, prikk med gaffel og stek i 10 minutter ved 200 grader.

7. Fordel fyllet i paien. Kjevl ut resten av deigen og legg over som lokk. Lag et lite hull i toppen. Pensle med vann eller melk og stek i ytterligere 30 minutter.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andy

Hei p deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Flg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits