3 Pizza Deiger!

Tre pizzadeiger - Foto: Scanpix
Tre Pizza Deiger:

400 gram hvetemel
1/2 ts salt
1/2 pakke (25 gram) gjr
2 dl lunkent vann
1 ss olje

GRUNNDEIG 1:

1. Rr deigen sammen, og elt den i ca. fem minutter. Dekk over deigen med et klede og sett den til heving minst en halv time.

2. Nr du begynner forme pizzadeigen, br den klaskes mot bordflaten 3-4 ganger s all luft i deigen forsvinner.

3. Etter ha bakt ut pizzaen, br du la den f "hvile" p stekeplaten et kvarter fr fyllet legges p. Det gjr pizzaen lettere. Stek pizzaen i ca. 20 minutter ved 225 grader. Husk at ovnen skal vre varm nok nr du setter inn pizzaen. Server pizzaen med en gang.

4. Nr deigen frst er laget, blir de fleste pizzaer toppet med et lag saus, diverse fyll som plser, skinke, urter, sopp, lk osv., og til slutt et lag reven ost. Komponer din egen pizzablanding, eller finn andre forslag her ved ske etter pizzasaus.

GRUNNDEIG 2:

1. Lag potetmos ved koke skrellede poteter i sm biter til de er mre - ca. 20 minutter. Mos dem med melk til de fr nsket konsistens.

2. Bland 150 gram mel, trrgjr og halvparten av vannet med 1/2 ts honning. La det st i bollen i 20 minutter.

3. Bland i 150 gram mel og krydderurter, salt og resten av vannet blandet med honningen. Rr s i 2 ss olivenolje, melblandingen og potetmosen.

4. Til slutt blander du i resten av melet. Deigen skal n vre lett klebrig. Kna deigen i 10-15 minutter p en flate med mel til den er jevn og glatt.

5. Plasser deigen i en bolle smurt med litt olje og dekk med plastfolie. Skal heves til dobbel strrelse p et lunt sted - 1-1 1/2 time.

6. Sl deigen sammen, del den og bak den ut i to pizzabunner. Dekk med et hndkle og la bunnene heve til de er omtrent dobbelt s hye.

7. Bearbeid overflatene flere ganger med knokene, drypp over olivenolje og str p litt grovt salt.

8. Forvarm ovnen til 210 grader, ha p fyll og stek i 25-30 minutter eller til den er gyllenbrun.

9. Kan serveres som den er, uten fyll og saus, bare med litt olivenolje og god eddik, men kan ogs brukes som vanlig pizzadeig. En variant fra Sardinia er et fyll med tomater, lk og hvit geitost.

GRUNNDEIG 3:

1. Bland gjr ut i litt vann eller bruk trrgjr rett i melet.

2. Bland vske og trrvarer og arbeid det godt sammen i 5-6 minutter. Deigen skal vre glatt, men ikke klissen.

3. La den heve i kjleskap en times tid og arbeid den gjennom igjen noen minutter fr du arbeider den ut p en plate. Gi den litt kraftig behandling, s du slr luften av deigen.

4. La den heve i utkjevlet tilstand i ca. 15 minutter, og press den sammen igjen med knokene eller hndflatene fr du topper den med saus og steker den.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andy

Hei p deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Flg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits