3 Pizza Deiger!

Tre pizzadeiger - Foto: Scanpix
Tre Pizza Deiger:

400 gram hvetemel
1/2 ts salt
1/2 pakke (25 gram) gjær
2 dl lunkent vann
1 ss olje

GRUNNDEIG 1:

1. Rør deigen sammen, og elt den i ca. fem minutter. Dekk over deigen med et klede og sett den til heving minst en halv time.

2. Når du begynner å forme pizzadeigen, bør den klaskes mot bordflaten 3-4 ganger så all luft i deigen forsvinner.

3. Etter å ha bakt ut pizzaen, bør du la den få "hvile" på stekeplaten et kvarter før fyllet legges på. Det gjør pizzaen lettere. Stek pizzaen i ca. 20 minutter ved 225 grader. Husk at ovnen skal være varm nok når du setter inn pizzaen. Server pizzaen med en gang.

4. Når deigen først er laget, blir de fleste pizzaer toppet med et lag saus, diverse fyll som pølser, skinke, urter, sopp, løk osv., og til slutt et lag reven ost. Komponer din egen pizzablanding, eller finn andre forslag her ved å søke etter pizzasaus.

GRUNNDEIG 2:

1. Lag potetmos ved å koke skrellede poteter i små biter til de er møre - ca. 20 minutter. Mos dem med melk til de får ønsket konsistens.

2. Bland 150 gram mel, tørrgjær og halvparten av vannet med 1/2 ts honning. La det stå i bollen i 20 minutter.

3. Bland i 150 gram mel og krydderurter, salt og resten av vannet blandet med honningen. Rør så i 2 ss olivenolje, melblandingen og potetmosen.

4. Til slutt blander du i resten av melet. Deigen skal nå være lett klebrig. Kna deigen i 10-15 minutter på en flate med mel til den er jevn og glatt.

5. Plasser deigen i en bolle smurt med litt olje og dekk med plastfolie. Skal heves til dobbel størrelse på et lunt sted - 1-1 1/2 time.

6. Slå deigen sammen, del den og bak den ut i to pizzabunner. Dekk med et håndkle og la bunnene heve til de er omtrent dobbelt så høye.

7. Bearbeid overflatene flere ganger med knokene, drypp over olivenolje og strø på litt grovt salt.

8. Forvarm ovnen til 210 grader, ha på fyll og stek i 25-30 minutter eller til den er gyllenbrun.

9. Kan serveres som den er, uten fyll og saus, bare med litt olivenolje og god eddik, men kan også brukes som vanlig pizzadeig. En variant fra Sardinia er et fyll med tomater, løk og hvit geitost.

GRUNNDEIG 3:

1. Bland gjær ut i litt vann eller bruk tørrgjær rett i melet.

2. Bland væske og tørrvarer og arbeid det godt sammen i 5-6 minutter. Deigen skal være glatt, men ikke klissen.

3. La den heve i kjøleskap en times tid og arbeid den gjennom igjen noen minutter før du arbeider den ut på en plate. Gi den litt kraftig behandling, så du slår luften av deigen.

4. La den heve i utkjevlet tilstand i ca. 15 minutter, og press den sammen igjen med knokene eller håndflatene før du topper den med saus og steker den.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits