Grøt som aldri før

Trodde du risgrøt,havregrynsgrøt og rømmegrøt var de eneste grøtene? YOUR WRONG!

Dalagraut
Dalagraut - Foto: Scanpix  
Dalagraut. Foto: Scanpix
 


1 1/2 liter H-melk
125 gram semulegryn
200 gram sukker
250 gram smør
1/2 ts salt
1 egg
1 ss sukker
sukker
kanel
rosiner


1. Kok opp melken, rør hele tiden.

2. Visp inn gryn og kok i 15 minutter. Rør hele tiden.

3. Skjær smør i terninger og rør inn sammen med sukkeret. Kok videre i minst 5 minutter.

4. Ta kjelen av varmen og visp eggedosis av egg og sukker. Eggedosisen blandes inn i en tynn stråle mens du rører kraftig. Grøten skal bli litt seig.

5. Slå den opp i en pen bolle og la den stå til neste dag. Dryss med kanel, sukker og rosiner.

Festrisgrøt
Festrisgrøt - Foto: Scanpix  
Festrisgrøt. Foto: Scanpix
 

1 1/2 liter H-melk
2 1/2 dl grøtris
3 dl seterrømme
1/2 ts salt


1. Kok opp melken. Tilsett risengryn og la grøten koke til grynene er møre.

2. Rør i rømmen og smak grøten til med salt.

3. Server med sukker og kanel.

Kaffigraut
Kaffigraut - Foto: Scanpix  
Kaffigraut. Foto: Scanpix
 


2 1/2 liter H-melk
3 dl fløte
220-250 gram semulegryn
250 gram smør
250 gram sukker
1 ts salt
rosiner, kanel


1. Kok opp melk og fløte. Pass på at det ikke svir seg i bunnen.

2. Tilsett semulegryn og rør. Sett gryten på rist og la det stå og trekke under lokk i minimum 2 timer. Rør av og til.

3. Rør inn smør og rør ut luften. Rør inn sukker og salt. Ta av platen og rør ut dampen.

4. Legg i egnet skål. Dryss med kanel og rosiner.


Smørgraut  (min favoritt som barn)
Smørgraut - Foto: Scanpix  
Smørgraut. Foto: Scanpix
 
 

1/2 kilo smør
2 liter melk
1/2 kilo byggmel
2 ts salt


1. Smelt smør og ha i melk. Kok 10-15 minutter på god varme.

2. Tilsett mel fort. Rør godt, ellers svir grøten seg og vil ikke slippe gryten.

3. Smak til med salt. Server rykende varm med sukker på.

Vassgraut
Vassgraut - Foto: Scanpix  
Vassgraut. Foto: Scanpix
 


2 liter vann
6 dl byggmel
eller havremel/hvetegrøpp
2 ts salt


1. Kok opp vannet, pisk inn melet og la grøten putre for å koke ut melsmaken.

2. Server med smørøye, sukker, kanel og surmelksrand. Hakket frisk frukt eller syltetøy kan også brukes.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits