Solskinnsboller

Idag p godmorgen norge lagde wenke(kokken) solskinnsboller... mmm... her fr du oppskriften p wenkes boller og en "standard":



Solskinnsboller med appelsin, sjokolade og mandelfyll

INGREDIENSER:
1lmelk
250gsmr
3dlsukker
2stkegg
100ggjr for ste deiger
3tskardemomme
2100ghvetemel
FYLL
250gmandelmasse/kransekakemasse
125gmykt smr
0,5dlsukker
1stkappelsin
100ghakket mrk sjokolade
egg til pensling
perlesukker til str

FREMGANGSMTE:
Smelt smr, tilsett melk og varm til lunken / fingervarm. Rr ut gjren i litt av vsken. Rr eggene ut i resten av melken.
Ha alt det trre i bakebollen og tilsett vske mens maskinen gr. Elt deigen i maskin i 8-10 min, til den blir glatt, smidig og blank. Dekk til bakebollen og sett til hvil/ heving i 30-40 min.
Riv mandelmasse fint opp p et rkostjern, rr sammen med mykt smr, sukker og appelsinskall og saft av appelsin.
Ha deigen ut p bakebordet, del i to emner og kjevle hvert hver del ut til et rektangel. Smr p mandelmasse og revet mrk sjokolade og rull sammen. Skjr i skiver som til kanelboller og sett p bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og la etterheve i 50 min - 1 time.
Pensle med egg og dryss med perlesukker.
Stek p midterste rille i varm stekeovn ved 230 ˚C i 8-10 min.
Avkjl p rist under et klede.
Tips: bollene kan ev settes i muffinsformer


Ingredienser

Gjrdeig:

  • 50 g gjr
  • 75 g smr
  • 2 dl flte
  • 2 dl Melk Hel
  • 1 egg
  • 4 ss sukker
  • 12 dl hvetemel

Fyll:

  • 2,5 dl Piano Vaniljekrem
  • 4 ss sukker
  • 2 ss malt kanel

Slik gjr du

  1. Smuldre gjr i bakebollen. Smelt smr og hell over flte og melk. Varm til 37 grader. Hell dette over gjren og rr til gjren er opplst. Tilsett egg og sukker og elt inn mel til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen. Sett til heving under plast ca. 40 minutter.
  2. Ta deigen opp p bakebordet og kjevle ut til et rektangel. Fordel fyllet over deigen og rull sammen som til en rullekake. Skjr i ca. 3 cm brede biter og legg snurrene i papirformer, sammen i en form til en kake eller rett p bakepapir. Etterhev ca. 20 minutter
  3. Pensle med sammenpisket egg. Stek bollene ved 250 grader i 5?6 minutter. Avkjl p rist. Bollene egner seg til frysing, men smaker aller best nybakt.









Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andy

Hei p deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Flg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits