Ostesufflè

mine ex svigers lagde ofte Ostesufflet når vi skulle kose oss...
lett og lage og kjempe god! Her skal du få 2 oppskrifter på hærligheten.Oppskrift 1:
ingredienser:

  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 egg
  • ca 400 g mellomlagret (litt kraftig) ost
  • 1 ts salt

Dette er en standardoppskrift, bare at jeg har ca. dobbelt så mye ost enn det de andre oppskriftene sier. Og jeg bruker en ost som er ganske kraftig på smak. Og ellers er det fint å bruke opp andre osterester. I dag kom det litt parmesan oppi i tillegg.

Så lager man en tykk hvitsaus av smør, mel og melk. Skiller eggeplomme og eggehvite, pisker eggehviten til man er blå, blander eggeplommene i sausen sammen med salt og ost. Så blander man inn eggehvitene forsiktig. Så steker man på ca. 180 grader i ca 40-50 minutter.Oppskrift 2:

Ingredienser:

4 ½ ss smør
6 ss hvetemel
4 ½ dl helmelk
1 ts salt
½ ts malt muskat
450 g vellagret ost revet
7 stk. egg
1 ss smør

Fremgangsmåte:

Stekes ved 180 grader i ca 50 minutter

Smelt smør ved middels varme i en mellomstor kjele. Tilsett hvetemelet og rør inn smøret med en visp.

Spe gradvis med melk under omrøring. Rør til sausen tykner og får en glatt og tykk konsistens. La sausen småkoke under omrøring i ca 5 til 7 minutter. Pass på at du rører godt i bunnen av kjelen slik at sausen ikke brenner seg fast.

Smak til sausen med salt og muskatnøtt.

Tilsett osten og rør til osten er smeltet. Ta kjelen av platen og la stå i et par minutter til ostesausen har kjølnet litt.

Skill eggene. Rør eggeplommene i ostesausen.

Pisk eggehvitene i en helt ren bolle med en håndmikser eller med en ballongvisp for hånd.

Rør ca. 1 ss eggehvite inn i sausen for å gjøre den litt løsere og for at det blir enklere å skjære inn eggehvitene. Skjær resten av de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i sausen med en slikkepott eller en skje. Pensle sufflé form som rommer ca 2,5 liter med smør. Hell røren i formen og stek suffléen på nesten nederste rille i forvarmet ovn ved 180 grader i 50 minutter.

Motstå fristelsen til å åpne ovnsdøren før det er mer en 5 minutter igjen av steketiden, ellers kan suffléen falle sammen.

Server straks med en grønn salat ,smør,og godt brød eller rundstykker.

Husk det er alltid gjestene som skal vente på suffléen og ikke omvendt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits