Prevensjon - crazystyle!

her får du 10 supermerkelige måter å ...forhindre(?) graviditet.

Under den såkalte mørke middelalderen i Europa (cirka år 476 - 1000 e.Kr) knyttet kvinner testikler fra mårdyr rundt beina sine. Eksempler på dyr som hører til mårdyrfamilien er røyskatt, ilder og mink.

Datidens kyndige trollmenn mente nemlig at mårtestikler kunne forhindre befruktning.

Vi regner med at dette var en av de mest effektive prevensjonsmetodene fra fordums tid. For hvilken mann klarer å prestere når dama bruker et par små, dinglende røyskattballer som ankelkjede?


9. Pessar av krokodillebæsj


I oldtidens Egypt bygde de ikke bare pyramider og oppfant kule danser og metoder for hvordan de skulle mumifisere lederne sine.

De var også de første som oppdaget at graviditet kan forhindres ved å danne en form for barriere ?der nede?.

Tanken var altså god, det var imidlertid verre med materiale. Kvinnelige egyptere endte derfor opp med å bruke en pessarliknende gjenstand laget av krokodilleavføring og honning.

Flere tusen år senere bruker vi fremdeles prevensjonsmidler som virker etter barrieremetoden, som pessar og kondomer. Men disse er i det minste laget av lateks og silikon.


8. Brennevin med pulverisert bevertestikkel


I det 16. århundret fant indianere bosatt i dagens Canada også ut at testikler fra hårete, små dyr kunne være nøkkelen til en barnefri tilværelse.

De var imidlertid mer avanserte enn europeerne. Blant annet ble bevertestiklene finmalt og pulverisert og deretter blandet med brennevin.

Men virkemåten var trolig sånn noenlunde den samme. Det er blant annet kjent at alkohol ikke gjør underverker for potensen. Beverballe-ånde hjelper trolig heller ikke.


7. Kvikksølvshots


For flere tusen år siden fant en kineser ut at kvikksølv ville være et godt prevensjonsmiddel.

Metoden var enkel og grei: Etter sex skulle kvinnen ta seg et par gode munnfuller med kvikksølv for å stoppe en eventuell befruktning.

Dette førte nok i sin tid til en del sterilitet, hjerneskader og nyresvikt, men i det minste gikk trolig antallet barnefødsler ned.


6. Pessar av gull og sølv


Denne høres ut som en vinner!

For et par tusen år siden var pessar det mest populære prevensjonsmiddelet blant kvinner. Men mens de fattige brukte pessar av oljet papir og bivoks, foretrakk overklassekvinner edlere metaller som gull og sølv.

Pessar kan imidlertid føre til toksisk sjokksyndrom (bedre kjent som tampongsyke), infeksjoner og illeluktende utflod ? samt uønsket graviditet hvis det ikke er riktig tilpasset.


5. Dyreinnvoller


Kondomer er en kjent og kjær prevensjonsform. I gamle dager ble de imidlertid ikke laget av gummi og lateks ? men dyretarmer.

At ideen kom dettende ned i hodet til en pølsemaker en tidlig mandags morgen, er ikke utenkelig.
Det eldste kondomet som finnes er laget av grisetarmer. Med denne følger også en bruksanvisning hvor man blir anbefalt å dynke tarmen i varm melk før bruk.


4. Opiumpessar


På den indonesiske øya Sumatra utvidet befolkningen bruksområdet til opium på en besynderlig måte. De fant ut at narkoplanten også kunne brukes til å forhindre svangerskap.

Kvinnene tok altså en klisset klump opium og kjørte den opp i ?du vet hvor?. Vi råder alle våre lesere til ikke å prøve dette hjemme.


3. Sitroner


På 1700-tallet hadde de fleste innsett at testikler og harde metaller ikke hadde særlig mye inne i en kvinnekropp å gjøre.

Men sitroner derimot ? det kunne være bra! Formen gjorde den ypperlig til bruk som pessar. I tillegg har sitronsyre en sæddrepende effekt, men akkurat dét tviler vi på at oppfinneren var klar over på daværende tidspunkt.


2. Smedvann


I det gamle Hellas fant man ut at det å drikke skittent, giftig grumsevann kunne sørge for å holde magen babyfri. Kvinnene drakk faktisk vannet som smedene brukte til å avkjøle metallene de bearbeidet.

Hvorfor noen i det hele tatt trodde dette virket er noe usikkert. Men ideen om at smedvann inneholder store mengder bly gjorde trolig utslaget.

Tanken om at bly kan hindre svangerskap var faktisk anerkjent helt opp til første verdenskrig, da frivillig arbeidende kvinner ønsket seg til fabrikker som brukte bly i produksjonen av nettopp denne årsaken.

Minuset med dette var imidlertid en haug nevrologiske problemer, kvalme, nyresvikt, slag, koma og i verste fall død. Kanskje de burde tatt et par shots med kvikksølv i stedet?


1. Coca cola


Vi har ikke kun holdt oss til kondomer og p-piller i moderne tidsalder. Inntil nylig trodde faktisk enkelte kvinner at cola hadde samme effekt som angrepillen.

Colaen ble imidlertid ikke drukket, men brukt til å spyle livmoren med etter samleie. Man trodde nemlig at kullsyren og søtstoffene ville hindre en eventuell befruktning.

En amerikansk studie utført på slutten av 60-tallet viser at kvinner flest foretrakk Coca Cola light. Det er tilsynelatende alltid like viktig å passe på kaloriene.

Én kommentar

......

03.feb.2009 kl.11:12

Hahaha, så bra! Er det mulig? Hehe.. godt vi har litt sikrere og mindre ekle metoder idag :)Hilsen Gloria:)

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits