Knekkebrød!! hull opp eller ned?

Noen vil ha flatsida ned og fyller de noen og førti hullene  med smør, kaviar eller prim. Andre sverger til flatsiden opp ? de vil ha smøret sitt smurt tynt utover. jeg for min del har flatsiden ned... hva har du?


Analyseselskapet Visendi har gjennomført en meningsmåling for klikk.no, som viser at det norske folk er splittet i oppfattelsen av hva som er korrekt knekkebrødkotyme:

* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden

* 5 av 10 legger det på den hullete siden

* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød


Målingen avdekker også demografiske forskjeller som noen vil mene er interessante:

* Nær 7 av 10 med inntekt under 200.000 kroner legger pålegget på den hullete siden.

* 6 av 10 kvinner legger pålegget på den hullete siden, mens et flertall av menn sverger til den flate.

* Aldersgruppen over 54 år er overrepresentert blant dem som foretrekker den flate siden.

Det tar ikke så veldig lang tid å finne frem et grovt knekkebrød og legge på en skive ost.


Fattigmanssiden eller rikmannssiden?

Hvordan er det egentlig ment å være? Vi ringte den svenske knekkebrødprodusenten Wasa, som har holdt på siden 1919.

- Egentlig kan den som spiser knekkebrød gjøre som han vil. I Midt-Sverige, hvor de spiser mer knekkebrød enn noe annet område i Sverige, kaller de den flate siden for ?fattigmannssiden? og den hullete for ?rikmannssiden?, forteller Karin Nilsson-Malmen, PR-konsulent i Wasa.

Selv om knekkebrødspiserne kan velge selv hvordan de snur på knekkebrødet, innrømmer Nilsson-Malmen at de ser på den ene siden som opp. Svaret finner du på emballasjen til knekkebrødene.


- Når man tar bilde av produktene, legger vi dem med den siden vi regner som opp, nærmere bestemt den hullete siden, forteller Nilsson-Malmen, og forklarer bakgrunnen for disse famøse hullene.

- Da man lagde knekkebrød før i tiden, ble de stukket i eller prikket før steking, slik at de ikke skulle ese ut. Dette ble selvsagt gjort på den siden som lå oppover i stekeovnen, sier Nilsson-Malmen.

De som har laget knekkebrødet mener altså at siden med hull skal være opp.

min påleggsfavoritt på knekkebrød som barn var smør,salami og majones, smør,leverpostei og agurk og smør med gulost og smør oppå gulosten(helst på kaptein kjeks)..
hva er din påleggsfavoritt?

Stikkord:

Én kommentar

Line

06.feb.2009 kl.15:35

hmm , usikker spørs hva som skal være til hva men brunos er alltid en bankers :)

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits