Nugatti Snurrer

Nugattisnurrer (Foto: Øystein Westlie)

Hvem husker ikke den digge nugattien på brødskiva. jeg er en fan av nugatti i toast,men hva skjer når nugatti dater en kanelsnurr? vi får nugatti snurrer, og HER er oppskriften:

16 - 17 stykker:

DEIG:

100 g smør, romtemperert

ca 550 g hvetemel

90 g sukker

1/2 ts bakepulver

1/4 ts salt

3 1/2 dl melk

50 g gjær


FYLL:

ca 150 g Nugatti - du trenger ikke måle opp, bare smør på et passe tykt lag

50 g hakkede mandler eller nøtter

1 egg til pensling


Stekes på 225 grader i 12-14 minutter. Deigen skal forheve i 30-40 minutter og etterheve i ca 20 minutter. Kle et stekebrett med bakepapir.


Smuldre smøret i 3/4 av melet. Bland i resten av det tørre, men la det være igjen litt mel. Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren i den. Bland alt godt. Søt gjærdeig skal ikke eltes for lenge, da risikerer du at det ferdige resultatet blir seigt. Tilsett nok mel til at deigen akkurat løsner fra bollen. Ha i bare litt mel av gangen slik at deigen ikke blir for fast. Dekk bollen med et klede og la deigen heve til dobbel størrelse.

Ha litt mel på bakebordet og slå ut deigen. Elt den litt sammen før du ruller den ut til en lang pølse. Kjevle den ut til et rektangel på ca 50x20 cm. Smør på Nugattien og fordel mandlene eller nøttene over. Rull deigen sammen til en pølse som du så skjærer i ca 3 cm tykke skiver. Sett dem over på stekebrettet og la dem etterheve under et klede.

Visp egget lett sammen og pensle snurrene før du setter stekebrettet midt i stekeovnen.

La dem avkjøles på en rist. spis med ett glass kald melk :)

Én kommentar

Dagny Helén

07.feb.2009 kl.10:28

Den hørtes ikke dum ut! Er nugatti-fantast sjæl! ;D

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits