LAUP - trønderske boller

Laup er store, litt flate trønderske boller/rundstykker med rugmel og anis. Laup er perfekt å servere med brunost og en kopp te.


Laup (Foto:Øystein Westlie/NRK)

20 stykker


100 g smør

7 dl melk

80 g gjær

ca 850 g hvetemel

325 g rugmel

150 g sukker

1 ts salt

1 ts malt anis

1 egg til pensling


Stekes på 225 grader i 12-15 minutter. Deigen skal forheve i ca 45 minutter og etterheve i ca 20 minutter. Kle 2 stekebrett med bakepapir.


Smelt smøret i en kasserolle. Ha i melken og la blandingen bli fingervarm. smuldre gjæren i en liten bolle, slå den fingervarme melken over og rør til all gjæren er oppløst.

Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle eller i miksmasteren. Ikke ha i alt hvetemelet med en gang. Hell gjærmelken i bakebollen. Elt sammen til en passe fast deig. Du skal ha i så mye mel at den akkurat slipper bollen. Dekk til bollen med et klede eller litt plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.

Hvelv deigen over på et melet bakebord og kna den litt sammen. Del den i to,, og del så hver del i 10 emner. Rull dem ut til boller. Trykk dem nesten helt flate og sett dem på stekebrettet. La laupen etterheve undet et klede.

Pisk egget lett sammen og pensle laupen før du steker den på nest nederste rille i stekeovnen. Avkjøl laupen på rist

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits