Sjokoladekake uten gluten og melk


Sjekk denne hærligheten! HALLOOOOOO JA!
og det beste? her har du oppskriften!

Denne oppskriften fungerer like bra med både glutenfritt mel og hvetemel, så det er bare å bruke den meltypen som passer deg. Dersom du kan bruke melk, kan du bytte ut melkefri margarin med vanlig margarin eller smør,altså ingen unskyldning for å droppe denne hærligheten...

INGREDIENSER:
3 stk egg
200 g sukker
160 g glutenfritt mel eller hvetemel
2 ss kakao
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
1,5 dl vann
150 g margarin uten melk eller vanlig/smør
GLASUR
60 g margarin uten melk
50 g melkefri kokesjokolade
175 g melis
0,5 stk egg
FREMGANGSMÅTE:
Form: 24 cm i diameter. Dersom du dobler oppskriften, passer den til en langpanneform.
Steking: 170 grader i 30?40 minutter

Egg og sukker piskes til eggedosis. Bland i det tørre. Smelt margarin. Hell vannet i kjelen med smeltet margarin, og "kok" opp. Bland væsken i eggedosisen/melblandingen.

Stek kaken.

Glasuren lager du ved smelte margarin og sjokolade i vannbad. Bland i melis og pisk i egget. Smøres på kaken.
På bildet er det også lagt et lag med glasur som fyll mellom to lag kake.

Tips:
Kaken kan gjerne fryses med glasuren på.
Enjoy!

Én kommentar

......

07.feb.2009 kl.19:53

Haha, jeg så ikke før nå at det er top-model christina jeg er venn med ;) Er det mulig, hehe :P

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits